HC Energie Karlovy Vary

Další úspěch mladých energetiků! Zlato a bronz z Warrior Summer Cupu

Třetí srpnový víkend byly v akci všechny akademické týmy Energie. V sobotu totiž v Sokolově na Warrior Summer Cupu U17 bojovala i naše šestnáctka. Ta si domů odvezla bronz. Neděle pak patřila týmům do dvaceti let a na té druhá část karlovarské juniorky celý turnaj ovládla a stejně jako jejich spoluhráči na Hejtman Cupu vybojovala zlato. Kluci gratulujeme a jsme na vás hrdí!

V sobotu se na sokolovském zimním stadionu sešly dorostenecké týmy Baníku Sokolov, Energie Karlovy Vary, Pirátů Chomutov a Dresden Eislöwen. Jednotlivé celky se utkaly každý s každým a o konečném pořadí rozhodoval počet získaných bodů. Hrálo se ve formátu 2x20 minut čistého času, přičemž každá část se brala jako jeden zápas. Vítěz bral tři body a remíza vynesla každému týmu bod.

Šestnáctka nastoupila v této sestavě:

Matyáš Hostek, Petr Štajf - Matěj Pavlis, Šimon Haak, Aleš Břečka, Adam Chlapovič, Josef Postl, František Nešvera, David Schrottenbaum, Tomáš Teterja - Adrián Benda, David Krček, Kyril Balbyskhin, Marek Kabelka, Lukáš Pech, Miclan Vaňourek, Lukáš Gerstner, Damián Franc, Jan Hruška, Adolf Zub, Theo Malone, Jiří Kubát

Svěřenci Bohumíra Sapouška se postupně utkali s Baníkem, týmem Dresden Eislöwen a posledním soupeřem byli chomutovští Piráti. Po každém utkání byli vyhlášeni nejlepší hráči obou týmů.

Baník Sokolov - Energie Karlovy Vary 1:2 / 1:2
Nejlepší hráč Milan Vaňourek

Branky a nahrávky: BeranT. (Milička) - Balbyskhin (Benda A., Krček) / Dulovec - Pech (Vaňourek), Kubát (Břečka)

Energie Karlovy Vary - Dresden Eislöwen 0:0 / 0:3
Nejlepší hráč Jan Hruška

Piráti Chomutov - Energie Karlovy Vary 1:0 / 2:0
Nejlepší hráč Matěj Pavlis

Energetici ve svých utkáních posbírali sedm bodů, což jim vyneslo bronz. Od prvního místa, na kterém se umístil tým Piráti Chomutov je dělily čtyři body. Nejlepším hráčem týmu Energie byl při závěrečném ceremoniálu vyhlášen útočník Lukáš Pech.

V neděli pak patřil sokolovský zimní stadion juniorům. V rámci Warrior Summer Cupu U20 si síly změřili junioři Baníku Sokolov, Energie Karlovy Vary, Meteoru Třemošná a Young Blue Devils Weiden. Turnaj se hrál ve stejném formátu jako den předtím v kategorii dorostu. Energetici si připsali čtyři výhry a jednu remízu, což jim vyneslo třináct bodů a trofej pro vítěze. Nejlepším hráčem turnaje byl za tým Energie vyhlášen Jakub Hájek.

Juniorka Energie nastoupila v tomto složení:

Ondřej Špírek, Matěj Kříž - Tadeáš Hynek, Daniel Postl, Matyáš malý, Jan Česnohlídek, Petr Holejšovský, Kryštof Dyk - Šimon Kožík, Václav Dobřemysl, Matěj Zeman, Petr Vojáček, Šimon Šilhan, Jakub Hájek, Jakub Habla, Filip Piatkowski, Adam Suchan, David Poizl

Baník Sokolov - Energie Karlovy Vary 1:1 / 3:1
Nejlepší hráč Kryštof Dyk

Branky a nahrávky: Sobotka (Halberštát, Král) - Hájek J. (Hynek T., Vojáček) / Příplata O. (Sobotka) - Piatkowski (Kožík Š., Holejšovský), Postl D. (Hynek, Dobřemysl), Zeman (Česnohlídek, Habla)

Energie Karlovy Vary - Young Blue Devils Weiden 3:0 / 1:0
Nejlepší hráč Matyáš Malý

Branky a nahrávky: Vojáček, Hájek J. (Hynek, Dobřemysl), Hájek J. (Habla, Dobřemysl) / Zeman (Šilhan Š.)

Meteor Třemošná - Energie Karlovy Vary 1:4 / 3:2
Nejlepší hráč Petr Vojáček

Branky a nahrávky: 15 (6) - Zeman (Česnohlídek), Habla (Hynek), Vojáček (Šilhan Š., Zeman), Hájek J. (Habla) / 7 (13), 19 (4), 19 (4,20) - Dobřemysl (Zeman), Vojáček (Šilhan Š.)