HC Energie Karlovy Vary

Lapšanský: Věřím, že nás výhra do derby nakopne!

Proti Pardubicím Adam Lapšanský nastoupil i přes šrámy ze zápasu s Chomutovem, na východě Čech ale slovenský forvard nakonec hrál, byl jedním z nejlepších energetiků a vstřeleným úvodním gólem výrazně napomohl k důležitému dvoubodovému vítězství.

Adame, vyhráli jste po dlouhých osmi zápasech, nezapomněli jste už vítězný pokřik?
No (úsměv). Už to chtělo konečně vyhrát, ale je škoda, že to nebylo za tři body. Zasloužili bychom si je, ale chvála bohu za ty dva. Můžeme jet domů spokojení.

Pardubicím patřila druhá polovina první třetiny, ale do druhé dvacetiminutovky jste vstoupili o mnoho lépe vy. V čem jste udělali změnu?
Máme úseky hry, kdy hrajeme aktivně, tak má problém každý soupeř. Škoda, že jsme neproměnili naše šance, kterých jsme měli opravdu dost. Utkání jsme mohli v pohodě vyhrát za tři body.

Trenér před zápasem říkal, že je třeba se přestat bát hrát. Říkali jste si k tomu něco před zápasem?
Moc jsme si to nepřipouštěli. Možná jsme v některých situacích zbrklí, ale před zápasem jsme si řekli, že o nic nejde, že hokej umíme hrát. Šli jsme do toho jako předtím a vyšlo to dobře.

Vstřelil jste důležitou branku na 1:0. Ta situace v první chvíli vypadala, že už jste prováhal správný okamžik pro zakončení. Jak jste to viděl vy?
Chtěl jsem rozhýbat beka a poslat to Vencovi (Skuhravému – pozn. redakce) do prázdné, ale trochu se změnila situace. Trochu jsem si pohrál s pukem a chvála bohu to dobře dopadlo (úsměv).

Do zápasu jste šel s drobnými šrámy z utkání s Chomutovem. Je to pro vás o to větší zadostiučinění, že jste nakonec hrál, skóroval a ještě slavil výhru?
Jsem rád, že to šlo. Trochu mě to bolí, ale je to jen bolest, nic vážného. K hokeji to patří a s podobnými věcmi hraje hokej polovina hráčů. Někdy to je tak, že když s tím jde člověk do zápasu, tak se mu to vrátí.

Už v neděli vás čeká Plzeň, která hraje hodně útočný hokej. Je to styl hry, který by vám měl víc vyhovovat?
Každý vidí, že nám více sedí útočná mužstva a hraje se nám proti nim lépe, protože nás to také táhne více dopředu. Je to lepší než hrát proti zdi. Doufám, že proti Pardubicím jsme se správně nakopli a v neděli nám to sedne a doma to derby zvládneme.

Související články