HC Energie Karlovy Vary

Gríger po Pardubicích: Snad si začneme víc věřit

Bez Dávida Grígera by dnes možná Energie po osmi prohrách možná ani vítězství neslavila, vyrovnal totiž po rychlém gólu Pardubic na 2:2 a v druhé minutě prodloužení rozhodl o dvou bodech, které si tak Karlovy Vary odvážejí domů. V důležitém souboji tak energetici spodku tabulky opět o pár bodů odskočili.

Je to vítězství příjemné?
Je to super pocit, už jsme dlouho nevyhráli a chtěli jsme to zlomit. Podařilo se nám to, takže chvála bohu, snad si začneme víc věřit a přidá nám to impuls a chuť.

Zlepšilo to i morální sílu týmu? Předtím to byly porážky o gól, poslední zápas s Chomutovem musel být pro tým těžký…
Určitě to nebylo jednoduché, ty zápasy předtím jsme hodili za hlavu a do tohoto dnešního jsme šli s čistou hlavou. Samozřejmě jsme chtěli vše urvat na naši stranu, protože to byly zápasy o gól, které dal vždy soupeř, a tentokrát se to podařilo nám. Jsme za to strašně rádi, ale teď se musíme připravit na nedělní derby s Plzní, ve kterém chceme uspět.

Byl to poměrně pěkný hokej, rychlý, užíval jste si to?
Samozřejmě, je to nahoru dolů, každý chce vyhrát a je to boj o každý centimetr, což jsme dnes zvládli a věřím, že nám to dodá novou krev do žil a budeme jezdit ještě víc.

První třetinu jste začali dobře, pak Pardubice převzaly iniciativu a vypadalo to, jako byste se začali bát hrát. Do druhé třetiny jste zase vstoupili úplně jinak...
Řekli jsme si, že nemůžeme hrát ustrašený hokej, ale že po nich musíme jezdit, protože máme rychlé mužstvo. Když napadneme beky, všichni s tím mají problémy. Možná tam byl i strach o výsledek, ale říkám, musíme hrát ten agresivní hokej, který jsme hráli a neustupovat od něj, jinak nemůžeme uspět.

Jak jste vy osobně viděl vítězný gól? Přeci jen, když se hraje 3 na 3, tak je to vždy divoké.
Byl tam souboj za bránou a viděl jsem, že naši beci asi získají puk, tak jsem jel před bránu s tím, že buď to vyjde a nebo ne. Viděl jsem, že jejich bek nebude tu brzdu čekat a stihl jsem z mezikruží vypálit nad beton a je super, že mi to vyšlo. Důležité jsou ty dva body a musíme se připravit na další zápasy.

Je to otázka psychiky, že jste po těch prohrách od vašeho hokeje ustoupili?
Je to možné, sami víme, že ty zápasy nebyly úplně špatné, ale nebyly ani dobré. Říkám, šlo tam o jeden gól a ten vstřelil soupeř.

Když se teď podíváme na tabulku, tak jste se posunuli zase trochu nahoru...
Snažíme se na tabulku nekoukat, protože trošku svazuje ruce. Je to nahuštěné a my jsme si toho vědomi, ale snažíme se do každého zápasu jít s čistou hlavu a nekoukat, co bylo, nebo co bude, ale soustředit se na to dané střídání, na tu danou třetinu a jít za tím úspěchem.

Související články