HC Energie Karlovy Vary

Novotný: Budu rád, když budeme více skórovat

Karlovy Vary vyrazily v neděli k utkání proti Pardubicím. Ačkoliv Dynamo nebylo favoritem zápasu, dokázalo energetiky značně potrápit, o čemž svědčí i výsledek 2:1 po samostatných nájezdech.

Energie i přes to, že byla papírovým favoritem musela bojovat až do samotného konce. Zápas nakonec rozhodla až v nájezdech. „Byl to hodně těžký zápas. Musím říct, že jsme hráli do půlky zápasu solidně, pak jsme ale začali dělat věci, které normálně neděláme. Soupeř se pak dokázal dostat do šancí. Bohužel to došlo až do nájezdů, ve kterých jsme dokázali udělat alespoň ten druhý bod. Polovinu zápasu jsme opravdu měli v hlavách, že můžeme vyhrát, nakonec se nám to povedlo až po nájezdech,“ zhodnotil průběh utkání brankář Filip Novotný.

Karlovarští hokejisté se na úvod utkání znovu dostali do jednogólové ztráty, dokázali vyrovnat a nakonec podobně jako v posledních zápasech se jim podařilo převalit utkání do vítězného konce. Novotný, který inkasoval i s nájezdy jen dva góly reagoval na opakující se situaci takto: „Já budu rád, když budeme skórovat více. Pak ten zápas plyne v klidu, ne tak dramaticky. Prohrávat hned od začátku je těžké, musíme to pak otáčet. Což děláme skoro celou sezonu. Musíme si na to dát pozor a hrát lépe.“

Pro hráče v černobílých dresech to byla první letošní zkušenost s nájezdy, dokázali ale udržet čistou mysl a rozhodnout je ve svůj prospěch. Zářez na pažbě si připsali Petr Koblasa, a pak i Jakub Lauko, který rozstřel rozhodl. Evidentně zakončením mezi betony překvapil Vladaře, ten po zápase v rozhovoru zmínil, že Lauka do této lokace ještě střílet neviděl.

V závěru utkání byli energetici v nesnázích, ve vyhrocené situaci je nejprve podržela tyč, následně pak exceloval i Filip Novotný, který jednu ze střel vykryl nezvyklou částí těla. „Dostal jsem pukem na krk, což bylo nepříjemné. Lepší ale, že mne to trefilo, než aby to byl gól,“ zakončil s úsměvem maskovaný muž.

Související články