HC Energie Karlovy Vary

Energetici vezou další výhru, nájezdy rozhodl Lauko

Hokejisté karlovarské Energie natahují vítěznou šňůru. Proti Pardubicím odehráli svěřenci Martina Pešouta těžký duel, který nakonec musely rozhodnou samostatné nájezdy. V těch se energetici prosadili dvakrát, zatímco Dynamo našlo na Novotného recept pouze jednou.
Tipsport extraliga, 25. kolo, ne 6.12.2020
Pardubice
Karlovy Vary
1:2sn
1:0, 0:1, 0:0 - 0:0 - 0:1
Branky a nahrávky: 10. R. Kousal (Poulíček, Nakládal) – 26. Vondráček (Redlich), rozh. náj. Lauko.
Rozhodčí: Šír, Sýkora – Ondráček, Špůr
vyloučení2:4
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku36:34
zblokované střely9:18
hity6:5
vhazování32:40
Pardubice: Vladař – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, J. Zdráhal, Holland, Ďaloga, Vála – Svačina, Mandát (A), Poulíček – Camara, Paulovič, Claireaux – Blümel, R. Kousal, Tybor – Kusý, Rohlík, Zeman.
Karlovy Vary: Novotný – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Plutnar, Zábranský, Pulpán (A), Weinhold – Lauko, Flek, D. Kaše – Hladonik, T. Mikúš, Koblasa – O. Beránek, Kohout, Černoch – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček.

Komentář k utkání

První šanci otevřít gólový účet zápasu měl po dvou minutách Matěj Blümel, kterého skvělou přihrávkou našel Robert Kousal. Mladý útočník však svůj blafák nedokázal dotáhnout do konce. Druhá velká příležitost Dynama už nezůstala nevyužita. Opět u toho byl Robert Kousal, který v těžké pozici dokázal ze vzduchu usměrnit kotouč za Novotného - 1:0.

Minutu poté už to mohlo být o dvě branky. Paulovič našel dobrou přihrávkou u levé tyče stojícího Anthonyho Camaru, ten však nedokázal usměrnit kotouč do odkryté branky. Po chvilce mohl skórovat také Blümel, ten vzal na sebe přečíslení dva na jednoho a prověřil karlovarského brankáře.

Tři minuty před koncem první třetiny o sobě dala vědět také Energie. Laukovu střelu z dobré pozice dokázal Vladař vyrazit špičkou betonu a vyhrál tak tento minisouboj hráčů pod smlouvou v Bostonu Bruins. Hned po minutě druhé třetiny mohlo být vyrovnáno. Tomáš Mikuš se tváří v tvář pardubickému brankáři prosadit nedokázal a Vladař si připsal další důležitý zákrok. V čase 25:46 se už Karlovy Vary mohly radovat. Tomáš Vondráček sice v úniku neuspěl, svoje zakončení ale dorazil do brány o výstroj Vladaře a vyrovnal stav na 1:1.

Vedení mohl vrátit na stranu Pardubic Matěj Blümel, podruhé v zápase byl sám před Novotným ale ani tentokrát si na devětadvacetiletého brankáře nepřišel. Pěknou kombinaci poté předvedla třetí formace Dynama. Puk skončil na hokejce Radoslava Tybora, který z mezikruží orazítkoval spojnici břevna a tyče.

Třetí třetina nabídla několik šancí domácího Dynama. Vrátit domácím vedení mohl nejdříve Tybor, poté v přesilové hře Poulíček s Kusým a následně Mandát. Všechny pokusy střelců Dynama však skončily na skvěle chytajícím brankáři Karlových Varů.

V čase 56:59 byl vyloučen Tomáš Vondráček a v následné přesilovce Dynamo nevyužilo obrovskou příležitost, Radoslav Tybor trefil z bezprostřední blízkosti pouze tyč. V základní hrací době už žádný gól nepadl a bylo jasné, že v enteria arene se bude prodlužovat.

To bylo dlouho chudé na větší šance, až v čase 62:41 střílel Rohan, kterého úžasným zákrokem vychytal Dan Vladař. V poslední vteřině ještě střílel příklepem z dobré pozice Graňák. Branku netrefil a to znamenalo, že budou následovat nájezdy. V nich se na straně Dynama prosadil jen Robert Kousal, za Energii uspěli Petr Koblasa a Jakub Lauko, který nakonec rozhodl o bonusovém bodu pro Energii.

Ohlasy trenérů

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „První třetina byla z naší strany slušná. Myslím si, že jsme měli víc ze hry. Ve druhé třetině to byl otevřený hokej, což jsme zrovna nechtěli, ale opět jsme mohli dát několik gólů. Třetí třetina byla z naší strany nejlepší, měli jsme víc ze hry, měli jsme šance, bohužel v přesilovkách na konci jsme nenašli odvahu jít do střelby, hledali jsme pořád nějaké přihrávky. Ty neproměněné přesilovky, a celkově neproměňování šancí nás dneska stály zápas."

Martin Pešout (HC Energie): „Byl to zápas výborných gólmanů. Jejich výkon opravdu pozvedl tenhle zápas. Myslím si, že většinu zápasu to bylo vyrovnaný utkání, kdy domácí hrozili z přečíslení, naštěstí náš brankář nás podržel. Nakonec podle mě utkání rozhodly naše ubráněný oslabení, kterých jsme měli neskutečně moc ke konci utkání. Že jsme byli šťastnější v nájezdech, za to jsme jenom rádi."

Fotogalerie

Související články