HC Energie Karlovy Vary

Přijíždí Sparta, zajistí si Energie jistotu předkola?

Po úterním duelu na pardubickém ledě čeká energetiky další domácí zápas. V důležitém utkání přivítají v KV Areně tým pražské Sparty. Ta hraje ve velké formě a ladí vše na play off, do kterého již jistě vstoupí z druhého místa. Energetici potřebují k jistotě předkola tři body. Získají je již v pátek? Utkání startuje v 17:30
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Parkování: Online prodej

Decibely extraligy

Doprovodný program

I během pátečního utkání bude pro fanoušky připraven bohatý doprovodný program. Už v 16:00 hodin otevírá naše Fanzóna s řadou atrakcí nejen pro děti.

O první pauze budeme soutěžit se společností Manfred Schöner, oficiálním partnerem klubu, druhá pauza bude patřit tradiční soutěži o tepelné čerpadlo věnované společností Gienger Bohemia. Partnerem utkání je společnost Thun.

O soupeři

Sparta válí a ladí formu na nejdůležitější část sezóny, ve které by ráda došla až na vrchol. V posledních devíti duelech bodovala a hned osmkrát vyhrála za tři body. Ztratila pouze nedávno s brněnskou Kometou, která v O2 aréně uspěla po samostatných nájezdech. Pražané baví ofenzivní hrou. Nastříleli již 169 branek. Lepší je v tomto ohledu pouze lídr z Pardubic.

Naposledy se Sparta představila v úterý, kdy na svém ledě porazila hradecký Mountfield 4:1. Třemi body se blýsknul reprezentační útočník Pavel Kousal, sedmatřiceti zásahy přispěl k vítězství vynikající Josef Kořenář.

Výhodou pražského velkoklubu je rozložení sil a kvalita všech formací. V poslední době se daří sparťanskému čtvrtému útoku, který bodoval ve všech čtyřech posledních duelech. Po vlažném rozjezdu se v extralize naplno rozkoukal Zack Kassian. Důrazný útočník nasbíral v sedmi duelech 3 body (1+2).

V tabulce je pražská Sparta na 2. místě se 108 body.

Nejproduktivnější hráči:
Filip Chlapík: 47 bodů (21+26)
Roman Horák: 39 bodů (16+23)
Michal Řepík: 38 bodů (15+23)

Z kabiny Energie

Energetici pokračují v krizi. Prohráli posledních šest duelů. V úterý měli zápas na ledě tabulkového lídra z Pardubic dobře rozehraný. Po první dvacetiminutovce dokonce vedli. Nakonec si ale odvezli debakl 2:6 a prohloubili svou výsledkovou mizérii. Na třináctou Boleslav už mají náskok pouhých čtyř bodů. Vše ale stále mají ve svých rukách. Musí ale zvítězit v jednom z posledních dvou utkání. Podaří se jim zajistit si předkolo již v pátek proti Spartě?

„Máme před sebou poslední dva zápasy základní části. Musíme odvést co nejlepší práci, abychom si na konci mohli zahrát vyřazovací boje. Do utkání půjdeme s jasným cílem, střídání po střídání, třetinu po třetinu, udělat kvalitní práci a držet celých 60 minut plán hry. To se nám v minulých zápasech dařilo, ale ne po celé utkání, a proto jsme nebyli odměněni,“ říká před zápasem asistent trenéra Vojtěch Šik.

Karlovarští jsou v tabulce na 12. místě s 55 body.

Nejproduktivnější hráči:
Dávid Gríger: 33 bodů (16+17)
Tomáš Rachůnek: 27 bodů (12+15)
Jiří Černoch: 22 bodů (6+16)

V sestavě Energie budou pravděpodobně nadále chybět zranění Lukáš Pulpán a Lukas Zetterberg, utkání v Pardubicích vynechal také útočník Daniel Kružík.

Související články