HC Energie Karlovy Vary

Šancí jsme měli dost, to musíme trestat, ví Roman Vlach

Posílení cukrovím a bramborovým salátem se po Vánocích vrátili energetici do hokejové akce a rovnou z toho byly dva body, když v nájezdech udolali zlínské Berany. Zápas proti svému někdejšímu týmu i právě vliv vánočních pochutin hodnotil karlovarský kouzelník s pukem Roman Vlach.

Romane, vy jste poslední dva zápasy prohráli, byla tato výhra o to sladší, i když jen dvoubodová?
Každá výhra je sladká, ale dnes jsme měli vyhrát za tři body. Měli jsme spoustu šancí, bylo tam tak osm, devět vyloženě tutovek, to musíme trestat. Zlín je mužstvo, které umí ještě zabojovat v závěru, což jsme viděli, a podle mě jsme zbytečně zalezli dozadu, tam byl ten problém.

Utkání se hrálo ve vysokém tempu od samého začátku, vyhovuje vám tento aktivní styl hokeje?
Ano, my musíme soupeře ubruslit a Zlín hraje podobný styl nahoru dolů, nám to samozřejmě vyhovuje. Pro diváka to možná dneska byl dobrý hokej, ještě s nájezdy... Aktivní styl nám vyhovuje, ale musí na něj být síly a musí se vědět, kdy povolit a kdy zase zabrat. Dneska to naštěstí vyšlo.



Znamená to, že vám ve třetí třetině už chyběly síly?
Ne, síly nechyběly vůbec. Na konci jsme to spíš trošku nezvládli takticky, zbytečně jsme zalezli a to je vše, co se stalo. Byli jsme dlouho na puku a drželi se v tlaku, Zlín poprvé vystřelil ve třetí třetině až v jedenácté minutě. Jak jsem říkal, zbytečně jsme zalezli a oni toho využili.

Dneska se to na ledě hodně mlátilo, byla tam spousta šarvátek, jak jste vnímal vy tyto emoce?
Tak to k tomu patří, hokej bez šťouchanců je o ničem (úsměv). Samozřejmě se nechceme prát, nebo se nechat zbytečně vylučovat, ale člověk si taky nesmí nechat všechno líbit.

Podařilo se vám dát góly v přesilovkách, s nimi jste se v předchozím zápase hodně trápili, pracovali jste na početních výhodách mezi svátky?
Pracovali jsme celkově na všem. My si k tomu pravidelně něco říkáme a dneska to tam napadalo. Šance tam jsou, jen je potřeba je využít, to je celé.

Vy jste ještě předloni hrál ve Zlíně, prohodil jste před zápasem pár slov s některými kluky?
(úsměv) Ano, i po zápase na sebe počkáme a pokecáme. Znám je dlouho, jsme spolu odmala, takže je to fajn. I na buly uděláme nějakou srandu, to k tomu patří. (úsměv)

Šel jste kvůli tomu do zápasu nějak jinak, že se jim třeba chcete trošku pomstít a porazit je?
Ne, není za co se mstít (smích). Prostě si jen tak zahrát proti kamarádům. Ale na ledě to kamarádství jde stranou, tam hrajeme, jako kdybychom se neznali, ale pak se u šaten zase zasmějeme a popovídáme.

Nehrálo se vám dneska trochu ztěžka, když jste se teď týden cpal cukrovím a salátem?
Ne, mně to nedělá problém, já mám dobrý metabolismus (smích). A ani jsem toho tolik nesnědl, abych měl problém (smích). Spíš jsme dlouho nehráli, neměli jsme moc zápasů v prosinci, takže zaplaťpánbůh, že jsme to teď urvali.

Děkuji za rozhovor.

Související články