HC Energie Karlovy Vary

Momenty zápasu: Fighter Beránek i přesilovková paráda. Zaútočí Skuhravý na rekord?

Sváteční nadílka na ledě v podobě extraligového utkání proti Zlínu přinesla A-týmu dva body, ale také zajímavé momenty. Za zmínku stojí gól Martina Rohana, rvačka Ondřeje Beránka nebo žádost o ruku přímo na ledové ploše během přestávkového programu.

Skuhravý útočí na klubový rekord

Jméno Václav Skuhravý již neodmyslitelně patří mezi tváře karlovarského hokeje. Zanedlouho čtyřicetiletá legenda v letošní sezoně pokořila hranici 200 vstřelených branek jak v dresu Karlových Varů, tak v nejvyšší soutěži. Nyní kapitán Energie útočí na další metu, kterou je klubový rekord Petra Kumstáta v počtu vstřelených branek. Vytáhlý forvard, který nyní hájí barvy pražské Sparty, vstřelil v dresu Karlových Varů 205 branek, Skuhravý má na svém kontě o jeden gól méně.

Jako v MMA! Beránek se porval se Sedláčkem

Utkání se Zlínem nepřineslo Karlovarským pouze dva body do tabulky, ale také rvačku mezi Ondřejem Beránkem a Pavlem Sedláčkem, která se odehrála v první třetině. Na pohled v potyčce zvítězil útočník Karlových Varů, jelikož daroval svému kolegovi několik ran do obličeje. Mimo dvojitého menšího trestu si v zápase ve 31. minutě připsal druhý gól energetiků.

Zásnuby na ledě

Páteční extraligové utkání se Zlínem přineslo radost nejen karlovarským hokejistům po vydřené výhře, ale rovněž fanouškovi Víťovi. Ten se po skončení přestávkové soutěže odhodlal k velkému kroku a před zaplněnou arenou přímo uprostřed ledové plochy požádal o ruku svou přítelkyni Janu. Originální žádost o ruku měla svůj šťastný konec, překvapená slečna se nenechala zaskočit a žádosti v neobvyklých kulisách vyhověla.

První gól Martina Rohana v letošní sezoně

Martin Rohan naskočil do extraligového zápasu poprvé před více než osmi lety, na první gól v nejvyšší soutěži si musel počkat až do konce února v roce 2016, kdy se trefil proti Zlínu. Úvodní branku v letošní sezoně vstřelil zkušený obránce v osmadvacátém zápase sezony, kdy opět proti Zlínu využil parádní přihrávku Adama Lapšanského a v přesilové hře zvyšoval vedení energetiků na 3:1.

Přesilovková paráda první formace

Zatímco během úspěšného období v říjnu pálili energetici jeden přesilovkový gól za druhým, během posledních týdnů se efektivita karlovarských hokejistů v početní převaze nemile snížila. Proti Zlínu však svěřenci trenéra Martina Pešouta udeřili hned dvakrát. O gólu Martina Rohana už jsme mluvili, do boje o pomyslnou Zlatou helmu se ale směle hlásí kombinace první letky zakončená Petrem Šenkeříkem.

Energetici vládli statistikám

Páteční zápas ovládli energetici herně a nakonec i výsledkově. Nejinak tomu ale bylo i při pohledu na detailní statistiky.

Znovu přes čtyři tisíce

V posledních letech to nebývalo pravidlem, v letošní sezoně ale energetici dokázali přilákat diváky zpět do haly. V pátek proti Zlínu zavítalo do KV Areny 4582 diváků, domácí průměr tak směle atakuje čtyři tisícovky.

Fotogalerie

Související články