HC Energie Karlovy Vary

Potrestaly nás neuvyužité šance, hodnotí Hlava

V předposledním přípravném duelu se karlovarským hokejistům nedařilo v koncovce. Jediným střelcem Karlových Varů se stal Nicolas Hlava, jeho branka na vítězství nestačila.

Nicolasi, na ledě bruslařů jste padli 3:1, jak byste utkání zhodnotil?
Odehráli jsme špatně první třetinu, která nám celkově vůbec nevyšla. Následující dvě části jsme hráli lépe. Vytvořili jsme si šance, které se nám bohužel nepodařilo proměnit. Soupeř nás potrestal a z jednoduchých koncovek nám dal góly. My jsme šance měli, ale góly jsme nedali.

Vám osobně se podařilo vstřelit tu jedinou branku...
Už předtím jsem měl dvě tutové šance, ve kterých musím dávat góly. Nakonec se mi to podařilo, když po buly si mě našel Kohy a já jsem se trefil do poloprázdné brány. Jeho přihrávka mě nějak trefila a spadlo to tam (smích).

Byl to právě tento moment, díky kterému se vzápětí zvedlo vaše tempo?
Ano. My jsme si hlavně po první třetině řekli něco v šatně. Následně jsme začali hrát jednoduše, plnit pokyny trenéra. Tempo se zvedlo už na začátku druhé třetiny. K naší smůle jsme neproměňovali šance, které jsme měli.

Ve třetí periodě jste si dokázali vytvořit velký tlak na soupeře…
Potrestaly nás naše nevyužité šance. Hráli jsme hodně přesilových her, ale nedávali jsme z nich góly. To je podle mě jediný důvod naší dnešní prohry.

Máte za sebou již deset přípravných zápasů, Mladá Boleslav teprve čtyři. Byl v tom znát nějaký rozdíl?
To netuším, museli by to zhodnotit kluci z Boleslavi. My se soustředíme sami na sebe. Máme odehrané nějaké zápasy, ale nemůžeme se dívat na to, kolik má odehráno náš soupeř. Musíme se soustředit na sebe, na to, abychom se dobře připravili na ligu.

Čeká vás poslední přípravný duel, tentokrát odveta s Kasselem. Co od zápasu očekáváte?
Bude to naše poslední možnost si něco vyzkoušet, než nastoupíme do ligy. Musíme se připravit, jako na každý jiný zápas. Do každého utkání jdeme s tím, že chceme vyhrát. Pro naše sebevědomí by bylo určitě lepší, kdyby se nám podařilo zvítězit.

Díky za rozhovor!