HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Junioři opět vedou extraligu. Páťáci dál sviští na vítězné vlně a bodovaly i další kategorie

Jak se vedlo ve třetím listopadovém týdnu karlovarské mládeži? Po reprezentační pauze naskočili do zápasového kolotoče starší kategorie. Junioři do pondělí odehráli hned čtyři duely. Hráči kategorie U16 dohráli poslední dvě utkání základní části a do nadstavby postoupili ze 2. místa. Nyní budou bojovat o pořadí v play-off. Ve svých soutěžích pokračovali také žáci. Kromě osmáků, kterým skončila základní část soutěže. Do nadstavby postoupili rovněž ze 2. místa a k prvnímu utkání nastoupí až v neděli 27. listopadu proti týmu Sparta Praha. Jednoznačně nejvíc branek v minulém týdnu vstřelili sedmáci a to hned dvacet jedna. Ve vítězném tažení pokračují karlovarští páťáci. Celkem energetici ve všech věkových kategoriích sehráli jedenáct utkání. Z vítězství se radovali šestkrát. Jednou si připsali bod za prohru v nájezdech a ze čtyř utkání vyšli bodově naprázdno.

DHL Extraliga juniorů

Pořádná porce zápasů čekala po reprezentační pauze na svěřence Václava Eismanna. Od středy do pondělí odehráli čtyři duely. Prvním soupeřem, který zavítal do Karlových Varů, byli Bruslaři z Mladé Boleslavi. Přetahovanou o body nakonec vyhráli mladoboleslavští, kteří hned v úvodu třetí třetiny odskočili o jednu branku a energetici již do konce utkání nedokázali vyzrát na Marka Stuchlíka. O poznání lépe vykročili do duelu s libereckými Bílými Tygry. Skóre hned v první minutě otevřel Matyáš Váňa. Po první třetině energetici vedli o jednu branku. Ve druhé třetině padla na každé straně jedna branka a třetí třetina kopírovala tu první, tedy že dvě branky vstřelili energetici a jednu liberečtí. Zajímavostí je, že u všech pěti karlovarských gólů si asistenci připsal Matteo Kočí.

V neděli junioři vyrazili na Moravu. První utkání sehráli s brněnskou Kometou. Té podlehli stejně jako Mladé Boleslavi 2:1. O výhře brněnských mladíků rozhodla trefa v početní výhodě necelé dvě minuty před koncem zápasu. Moravský trip zakončili karlovarští mladíci v Moravských Budějovicích, kde si v pondělí odpoledne změřili síly s juniory Dukly Jihlava. Ve dvou třetinách svým soupeřům nasázeli čtyři góly. Zhruba půl minuty před koncem připravil Adama Dybala o čisté konto Hynek Peš, který se prosadil ve vlastním oslabení. Junioři si z Moravy přivezli tři body a díky nim jsou zpět na 1. místě DHL extraligy juniorů.


21. kolo, 16.11.2022
HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Reportáž k utkání

22. kolo, 17.11.2022
HC Energie Karlovy Vary – Bílí Tygři Liberec 5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
Reportáž k utkání

23. kolo, 20.11.2022
HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Reportáž k utkání

24. kolo, 21.11.2022
HC Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary 1:4 (0:2, 0:2, 1:0)
Reportáž k utkání

Extraliga dorostu

Hráči dorostu odehráli v uplynulém týdnu poslední dva zápasy základní části extraligy dorostu. Shodou okolností v obou nastoupili proti pražským celkům. Ve čtvrtek přivítali na svém ledě hráče z týmu Slavia Praha. Hráči na obou stranách si nic nedarovali a o výsledku utkání nakonec rozhodly až samostatné nájezdy. V nich jako jediný skóroval Vít Záhejský. Základní část karlovarští mladíci zakončili v Praze, kde nastoupili proti týmu Hvězda Praha. Svěřenci Tomáše Andryse si odvezli plný počet bodů a Adam Ebenstreit čisté konto. Postup do vyšší nadstavby si dorost vybojoval již před reprezentační přestávkou. Nyní jsou před nimi bitvy o pořadí v play-off. Do těchto bojů týmy vstupují s čistým kontem. V nadstavbě se také mění zápasové dny. Hrát se bude v pátek a v sobotu. Hned v závěru tohoto týdne vyrážejí mladí energetici do východních Čech, kde se nejprve utkají s týmem Mountfield HK a druhý den se postaví pardubickému Dynamu.


13. kolo, 17.11.2022
HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha 3:2sn (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)
Reportáž k utkání


14. kolo, 19.11.2022
HC Hvězda Praha – HC Energie Karlovy Vary 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. Poizl (Čihař, Wardas), 44. Čihař (Zeman), 58. Galnor (Zeman)

Liga dorostu (U16)

V kategorii U16 stále probíhá přetahovaná o první místo mezi týmem Energie a IHC Králové Písek. Po tomto týdnu je na prvním místě jihočeský tým. Svěřenci Adama Sýkory překvapivě v domácím prostředí nestačili na protihráče z HCM Warriors Brno. I když si energetici vypracovali v první části dvougólové vedení, tak tři minuty před jejím koncem brněnští mladíci náskok o jednu branku stáhli a ovládli i druhou třetinu. Karlovarským se podařilo v úvodu třetí části vyrovnat. Poslední branku od svých hostů inkasovali v oslabení. Tento gól se ukázal jako vítězný. Ostatně početní výhodu hráči Warriors ke skórování využili hned dvakrát. Možnost vybojovat si zpět první místo mají energetici koncem týdne, kdy na svém ledě přivítají tým Baníku Sokolov a sami vyrazí do Třemošné, aby se postavili týmu Meteor Třemošná. Aktuálně jsou hráči kategorie U16 se třiceti čtyřmi body na 2. místě tabulky a na první místo ztrácejí pouhé dva body.


15. Kolo, 19.11.2022
HC Energie Karlovy Vary – HCM Warriors Brno 3:4 (2:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Klíma (Kovář), 15. Kovář (Příplata), 44. Hynek (Kovář) – 18. Janák (Žižka, Hubáček), 27. Čada (Fencl), 36. Šulla (Baláž, Kos), 46. Kelbl (Bílý, Drasal)

Soutěž 9. tříd (U15)

Svěřenci Tomáše Marišky vyrazili do Mladé Boleslavi, aby změřili síly s mladými Bruslaři. Po první bezbrankové části se v deváté minutě druhé třetiny prosadil mladoboleslavský útočník Filip Matějka. Když už to vypadalo, že domácí zvítězí a Marek Sklenička uhájí čisté konto, udeřil šest sekund před koncem utkání Jonáš Vaníček. Díky tomu došlo na prodloužení. V tom se žádný z týmů neprosadil a tak o výsledku utkání rozhodly až nájezdy. V nich byli úspěšnější domácí, kteří proměnili dva nájezdy. Karlovarští mladíci získali jeden bod a s celkovým počtem čtrnácti bodů drží 4. místo v tabulce. Jejich přemožitelé se vyhoupli na první místo. Rozdíl mezi Energií a týmem BK Mladá Boleslav je pouze pět bodů. O další body se karlovarští deváťáci porvou na konci tohoto týdne, kdy doma hostí Bílé Tygry z Liberce a sami vyrazí k utkání do Kladna.

8. kolo, 19.11.2022
BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 2:1sn (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 39. Matějka (Zhdanov), rozh. náj. Churáček (TS) – 60. Vaníček (Kyncl)r

Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

Osmáci mají za sebou základní část své soutěže. V té se soutěžilo v osmi skupinách. Energie patřila do skupiny Ústecká. Týmy na prvních třech místech této skupiny získaly stejný počet bodů, tedy dvacet dva. O konečném pořadí se muselo rozhodnout pomocí minitabulky. Energetici tak do nadstavby postoupili ze 2. místa. Do nadstavby postoupilo dvacet čtyři týmů a ty budou rozděleny do čtyř skupin. Ve skupinách se týmy utkají čtyřkolově každý s každým. Poslední kolo by se mělo odehrát až 8. a 9. dubna 2023. Do nadstavby vstupují týmy s čistým kontem. Složení nadstavbové skupiny A: HC Energie Karlovy Vary, Piráti Chomutov, HC Litvínov, HC Sparta Praha, BK Mladá Boleslav, Bílí Tygři Liberec. Prvním soupeřem, který karlovarské osmáky čeká je HC Sparta Praha.


Liga starších žáků B (U13 – 7. třída)

Sedmáky minulý týden mimo jejich soutěž čekalo 3. kolo turnaje DTS-U13. V dlouhodobé turnajové soutěži kategorie U13 se utkaly týmy Karlových Varů, Plzně a Chomutova. V neděli pak energetici na svém ledě hostili sedmáky z týmu HC Rebel Město Nejdek a přehráli je vysoko 21:2. Hattrick si zkompletovali Matěj Žák, Matyáš Stezka a Robin Simmer. Karlovarští sedmáci si díky této výhře oproti předchozímu týdnu v tabulce o jednu příčku polepšili a se čtrnácti body jsou na 4. místě skupiny 9 – Karlovarská.


12. kolo, 20.11.2022
HC Energie Karlovy Vary – HC Rebel Město Nejdek 21:2 (6:0, 9:1, 6:1)
Branky a nahrávky:7. Žák (Dan, Bruštík), 7. Proft (Simmer, Vrbas), 10. Stezka, 12. Žák (Koncz, Dan), 16. Koncz (Žák, Dan), 20. Simmer (Vrbas), 21. Vrbas (Simmer, Stezka), 25. Terla (Lužický, Bradley), 30. Simmer (Vrbas, Zrzavecký), 30. Bradley (Lužický, Žák), 33. Stezka (Vrbas, Zrzavecký), 34. Bradley (Terla), 37. Stezka (Vrbas), 39. Žák, 39. Stezka (Vrbas), 47. Lužický, 50. Simmer, 56. Dan, 57. Vrbas, 58. Terla (Simmer), 60. Stezka (Vrbas) – 40. Hoger (Zima), 55. Yepik

Liga mladších žáků A (U12 – 6. třída)

Karlovarští šesťáci se v neděli vypravili k duelu s týmem Mostečtí Lvi. Ve vzájemných utkáních se zatím dařilo vždy hostitelskému týmu. Zatímco v předchozím souboji měli na svém ledě navrch energetici, kteří vyhráli 12:2. Tentokrát tedy utkání, jako domácí tým, ovládli mostečtí šesťáci. Ti svým hostům vstřelili o jednu branku víc než v předchozím duelu inkasovali, ale karlovarští šesťáci s nimi drželi krok lépe, protože skórovali sedm krát. Nejvíce se jim střelecky dařilo ve třetí třetině, ale náskok svých soupeřů nakonec už smazat nestihli. Po tomto duelu jsou energetici s jedenácti body na 6. místě skupiny 1 – Ústecká.


13. Kolo, 20.11.2022
MOSTEČTÍ LVI - HC Energie Karlovy Vary 13:7 (3:0, 7:1, 3:6)
Branky a nahrávky: 6. Starý (Elznic), 13. Janšta (Sedlák), 16. Sinkule, 22. Janšta (Rovenský), 23. Elznic (Sinkule), 27. Starý (Elznic), 29. Trpka (Janšta), 35. Elznic (Sinkule), 35. Starý, 40. Yakymenko (Starý, Elznic), 45. Elznic (Starý), 49. Verner (Rovenský), 54. Bertl – 29. Martínek, 46. Cozma (TS), 46. Bláha (Kalčík), 48. Martínek (Gregor), 54. Gregor (TS), 54. Martínek (Nehasil), 58. Gregor (TS)

Liga mladších žáků B (U11 – 5. třída)

Na vítězné vlně se stále vezou karlovarští páťáci. V sobotu se na domácí půdě utkali s páťáky týmu HC Rebel Nejdek. I když si oba týmy dost zastříleli, tak utkání bylo poměrně vyrovnané. Hráči na obou stranách většinou dokázali na inkasované góly reagovat. Utkání rozhodl svou střelou devadesát tři sekund před koncem Jan Havelka, na jehož branku již nejdečtí páťáci do konce utkání nestihli odpovědět. Páťáci jsou tak po tomto týdnu na 3. místě tabulky se ziskem dvaceti bodů. Stejný počet bodů mají na 2. místě klášterečtí Tygři, ale jsou na tom lépe v bilanci gólů.


14. kolo, 19.11.2022
HC Energie Karlovy Vary - HC Rebel Město Nejdek 7:6 (1:2, 4:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 17. Souček (TS), 27. Koblížek, 32. Kaputa (Koblížek), 35. Kaputa (Kuchta, Koblížek), 36. Tomášek (Souček, Příplata), 56. Dvořák (Kaputa, Pelikán), 59. Havelka (TS) – 18. Iefremenko (TS), 19. Iefremenko, 25. Dutz (Kováč, Lalik), 33. Iefremenko (TS), 34. Iefremenko (Sedrovičová, Dutz), 57. Iefremenko (TS)