HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Redlich: Na zlepšení potřebujeme více sebevědomí

Takto si první domácí utkání v nové sezóně asi energetici nepředstavovali. I přes několik šancí během zápasu se jim nepodařilo otočit skóre a těsně prohráli s Hradcem Králové. O první vstřelenou branku za Energii se v utkání postaral Tomáš Redlich, který stál na ledě po boku kapitána Tomáše Vondráčka a Víty Jiskry. Jak těžký byl pro něho nedělní zápas?

Prohra s Hradcem byla na rozdíl od čtvrtka těsná. Po několika šancí ve druhé třetině, jste v té poslední mohli soupeři více zavařit. V čem byl problém?

Hradečtí si to hlídali. Jakmile měli puk, tak jenom nahazovali a také dobře bránili. Škoda je, že jsme neproměnili nějakou přesilovou hru. V tom jsme si snad nevytvořili ani jednu šanci.

Všechny branky soupeře obstarala trojice Lalancette, Smoleňák a Scherbak z jednoho útoku. Jak těžké bylo bránit tuto trojici z hlediska defenzivního útočníka?

Hrají výborně. Myslím si, že rozhodující gól byl v té jejich přesilové hře, kdy to Smoleňák doklepal do branky. A po přesilovce jsme hned dostali další branku, takže to bylo těžké.

Individuální chyby byly na obou stranách. Může to být tím, že je to začátek sezóny?

Může to tím být. Přece jen to byl první zápas doma. Myslím, že na zlepšení potřebujeme více sebevědomí.

Do zápasu jste nastoupil v útoku s Tomášem Vondráčkem a Vítem Jiskrou. Jak se Vám s nimi hrálo?

Vzhledem k tomu, že už jsme takto spolu hráli, tak se mi s nimi hraje dobře. Letos jsme s Vondrcem spolu nehráli, přidal se k nám až dnes. Ale každou sezónu, kterou jsem tady byl, jsem s ním hrál. Takže na ledě si myslím spolu rozumíme.

Na domácí utkání přišlo skoro 3500 fanoušků. Doufáte, že budou chodit dál v takovém počtu, případně větším?

Určitě v to doufám. Pro mě je tato sezóna první normální, takže podle mě to byla největší návštěvnost za tu třetí sezónu, co tu jsem.

Před zápasem byla oficiálně předána štafeta od Karla Holoubka novým sponzorům. Máte s panem Holoubkem nějaké vzpomínky?

Nějakou vzpomínku v kabině s ním určitě mám, ale to bych raději nechal (úsměv).

Děkuji za rozhovor.

Související články