HC Energie Karlovy Vary

Týmový cíl je předkolo, hlásí před startem extraligy Jakub Flek

V posledním přípravném utkání vstřelil branku a dostal bod i za asistenci ze střídačky. Jakub Flek zhodnotil nepovedenou druhou třetinu proti Kasselu: „Ve druhé třetině jsme ale měli těžký výpadek, kdy jsme během pěti minut dostali čtyři góly, to byla katastrofa a v lize se nám to stávat nesmí. Kdybychom hráli se zkušeným soupeřem, tak by si to pohlídal, nebo by to bylo těžké na otočení.“.

Jakube, příprava končí výhrou nad Kasselem. Jak se to nelehké vítězství zrodilo?
Byl to podobný zápas jako u nich. Po první třetině jsme vedli 2:0, myslím si, že zápas byl v naší režii. Ve druhé třetině jsme ale měli těžký výpadek, kdy jsme během pěti minut dostali čtyři góly, to byla katastrofa a v lize se nám to stávat nesmí. Kdybychom hráli se zkušeným soupeřem, tak by si to pohlídal, nebo by to bylo těžké na otočení. Pak jsme si ale řekli svoje a ve třetí třetině se nám to podařilo otočit. Asi jsme tam mohli přidat ještě další góly, ty už tam ale nespadly.

Co myslíte, že ten zkrat ve druhé třetině způsobilo?
To nevím. Budeme to muset rozebrat na videu s trenéry, abychom se tomu v lize vyvarovali.

Vy jste se v rámci přípravy trefil podruhé, znovu proti Kasselu. Vyhovuje vám jejich styl hry?
To asi ne, já jsem to jen uklidil, výborně to tam zahrál Tomáš Rachůnek s Petrem Šenkeříkem a já jsem puk dostal před prázdnou, akorát tam byl jeden hráč, takže na mě bylo akorát to, abych ho netrefil do brusle.

Z individuálního hlediska to byl váš nejpovedenější zápas z přípravy. Jak byste ho zhodnotil? Asistenci jsem neměl, ačkoliv jí ohlásili, tou dobou jsem nebyl na ledě. My jsme ale chtěli vyhrát, naladit se na vítěznou vlnu před extraligou. Je důležité, aby se tým dostal do pohody a dobře se připravil na start extraligy. Příprava je za námi a my už musíme mít připravené hlavy na třináctého na zápas se Zlínem.

Příprava je u konce. Co vám dala? Přišli noví kluci a začlenili se do týmu. Měli jsme dost zápasů na to, abychom se sehráli, aby se kluci naučili styl hry, který chceme hrát. Doufám, že nám to bude šlapat.

Jak jste spokojen s doplněním kádru? Já jsem naprosto spokojen. Týmu věřím, a také věřím, že uděláme dobrý výsledek. Jinak to ani nejde. Musíme si věřit, táhnout za jeden provaz a dávat do zápasů všechno.

Byl jste i na srazu národního týmu. Pomohla vám tato zkušenost z reprezentačního kempu? Určitě pomohla. Vždy to je zpestření, pozvánka do nároďáku potěší. Je to nejvíc co může být, byť to byl jen přípravný kemp. Rozbilo to ten stereotyp co je v týmu, byly jiné tréninky, obrovské nasazení, bylo hodně práce. Za mě super!

Máte do nové sezony nějaké osobní a týmové cíle? Týmové - vyhrávat. Všichni v kabině cítíme, že můžeme udělat dobrý výsledek, když budeme táhnout za jeden provaz, bude se nám dařit, budeme dávat góly, budeme vyhrávat tak bychom mohli konečně udělat nějakou úspěšnou sezonu. Minimálně za mě udělat předkolo. A osobní, hrát co nejlépe, být prospěšný pro tým, bodovat a říct si o dres v národním týmu.

Co očekáváte od prvního zápasu se Zlínem?
Náročný hokej. Už to není jak v přípravě, musíme do toho jít na plno a za vítězstvím.

Jak byste na tento zápas pozval fanoušky? Bude pro nás důležité, aby nás přišli podpořit. Je to první domácí zápas myslím si, že jak tu sezonu nastartujeme, se s námi poveze i dál. Doufám, že využijeme výhodu domácího prostředí a chtěl bych je tím poprosit, aby nám přišli pomoci na cestě za výhrou.

Díky za rozhovor!

Související články

A team HC Energie | st 4.9.2019

Přípravu uzavře domácí odveta s Kasselem