HC Energie Karlovy Vary

Přípravu uzavře domácí odveta s Kasselem

Poslední test před začátkem nové extraligové sezony. Hokejisté karlovarské Energie v prvním zářijovém klání přivítají na svém ledě německý Kassel, s nimž už se během přípravy jednou střetli. Vyjde Pešoutově družině odveta? Čtvrteční utkání začne v 17:30.
Kde sledovat utkání: Online přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Oba celky se již poznaly. Energie s Kasselem odehrála v rámci letošní přípravy jeden zápas, na ledě Huskies se parta kolem kapitána Václava Skuhravého představila 25. srpna. Karlovarští proti německému týmu se psem na hrudi vedli po dvaceti minutách 2:0, ovšem zákeřné vedení nakonec do vítězného konce nedotáhli. Na straně Kasselu naprosto exceloval kanadský Spencer Dumphries, jenž nejprve zásahy v 21. a později ve 36. minutě vyrovnal, v rozhodujících samostatných nájezdech pak dokonce celý duel rozlouskl.

Huskies po prvním střetnutí s energetiky stihli odehrát ještě jedno přípravné utkání. Svěřenci Kanaďana Tima Kehlera si poradili poměrem 2:0 s třetiligovým německým mužstvem Füchse Duisburg, když se trefili Denis Ševrjin a Alexander Karachun. Kassel se tak mohl v přípravě radovat potřetí.

Sestřih z prvního duelu

Z karlovarských řad

V sestavě Karlových Varů došlo na poslední chvíli k jedné změně. Trenéři zareagovali na zranění forvarda Sebastiana Gorčíka, jenž nestihne začátek extraligového ročníku a do lázeňského města přivedli dvacetiletého Alberta Michnáče. V uvítacím rozhovoru prozradila nejnovější akvizice mimo jiné i to, že ve čtvrtek by neměla v sestavě Martina Pešouta chybět. Nasazení Michnáče proti Kasselu potvrdil i asistent trenéra Tomáš Mariška.

Sestavy z předešlého zápasu


Karlovy Vary: Novotný – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, Šafář, Eminger, Rulík, Kubka – Rachůnek (A), Gríger, Flek – Koblasa, Raška, Beránek – Mikúš, Knotek, Kohout – Hlava, Skuhravý (C), Vondráček

Související články