HC Energie Karlovy Vary

Dorost ovládl turnaj ve Zlíně! Vojtěch Čihař nejlepším útočníkem turnaje

Extraliga dorostu vypukne už za pár dní a naši mladíci se pilně připravují. Na víkendovém turnaji ve Zlíně v konkurenci Olomouce, Brna, Nitry a domácího výběru mladí energetici nenašli přemožitele a bez ztráty bodu si došli pro vítězný pohár!

Neděle 27.08.2023 | Po ranním vítězství nad Kometou dorost vynuloval Zlín!

Nedělní ráno začalo pro dorost Energie nejen časně, ale i úspěšně. V předposledním duelu turnaje ve Zlíně porazili energetici dorost Komety Brno 5:1. Za Energii skóroval Vojtěch Čihař a po dvou gólech vstřelili Michal Kváš a Vlastimil Blažek.

Odpoledne karlovarští mladíci vynulovali domácí Zlín a stali se tak celkovými vítězi turnaje, kterým prošli bez ztráty bodu. V posledním duelu dvakrát skóroval Vojtěch Čihař a Vlastimil Blažek si na své střelecké konto připsal jeden gól. Vojtěch Čihař byl vyhlášen nejlepším útočníkem turnaje.

A jak turnaj hodnotí trenér dorostu Tomáš Andrys? „Byla to naše předposlední prověrka předtím, než trochu zúžíme kádr před generálkou na sezonu, která nás čeká ve čtvrtek proti Litvínovu. Nebude to vůbec jednoduché, protože kluci na turnaji hráli opravdu velmi dobře a dali do toho všechno.“

Sobota 26.08.2023 | Dva zápasy, devět vstřelených gólů a hattrick, to je bilance dorostu po prvním dni turnaje

Do turnaje karlovarští mladíci vstoupili utkáním s týmem Olomouce, který porazili 5:1. Pod branky energetiků se podepsali Michal Kváš, Filip Čermák a hattrick si zkompletoval Vojtěch Čihař. V podvečer pak svěřence Tomáše Andryse a Martina Gombára čekal souboj s hráči Nitry. I tento zápas skončil vítězstvím energetiků. Tentokrát se skóre zastavilo na stavu 4:2. Na listinu střelců se opět zapsali Vojtěch Čihař a Michal Kváš. Zbývající dva góly Energie vstřelil obránce Marek Jílek.