HC Energie Karlovy Vary

THF 2020: Titul pro pražský Lev, karlovarští fanoušci šestí

Třináctý ročník tradičního fotbalového Turnaje hokejových fanoušků (THF) je minulostí. V konkurenci deseti týmů se nejlépe vedlo výběru fanoušků již zaniklého klubu pražského Lva, který ve finále udolal výběr fanoušků Třince. Třetí příčku obsadil obhájce loňského prvenství hrající pod názvem FC DOKTOR Ostrov. Domácí fanoušci zastupováni karlovarským fan clubem skončili na šesté pozici.

Po třech letech účinkování na děpoltovickém pažitu změnil tradiční fotbalový turnaj fanoušků místo svého konání. Z Děpoltovic se přestěhoval do krásného sportovního areálu v Otovicích.

„Do poslední chvíle jsme vůbec nevěděli, zda turnaj kvůli všem nařízením uskutečníme. Přípravu jsme tedy začali až na konci června. Uspořádat turnaj v Otovicích se nakonec ukázala jako nejjednodušší a nejrychlejší varianta,“ uvádí hlavní organizátor akce a předseda karlovarského Fan Clubu Viktor Tůša.

Epidemie koronaviru tedy uspořádání turnaje, stejně jako mnoha dalších kulturních akcí, pořádně ztížila. „Nebylo jednoduché dostat všechny týmy na turnaj, protože lidi už měli na léto plány, naštěstí s tím ale tak trochu počítali, že by to mělo klapnout. Samozřejmě mi ale některé týmy řekly, že nemohou přijet, právě z těch časových důvodů. V Otovicích je navíc jen jedno hřiště, tak jsme museli omezit počet týmů na deset,“ vypočítává hlavní těžkosti dlouholetý karlovarský fanda.

O co těžší bylo turnaj uspořádat, o to více se ale akce dle Tůši povedla. „Myslím si, že po sportovní stránce se turnaj vydařil, bylo to perfektní. Jsem rád, že se podařilo vyhrát týmu, kde opravdu převažují fanoušci a byli to vlastně ti, kteří už přijeli v pátek a byli tu s námi celý víkend,“ dodává s úsměvem.

Na otázku, zda se můžou fanoušci těšit i na další ročník, odpovídá hlavní organizátor zprvu váhavě, ale...„Další ročník asi bude (smích). Já sice každý rok vyhrožuji, že už je to naposledy, ale člověk má radost z toho, že se to podařilo a že se tu lidem líbí. Už teď na turnaji jsme trošku rozjeli debatu, kde by ten další ročník mohl být,“ dodává na závěr Tůša.

Konečné pořadí turnaje

1. Fanklub HC Lev Praha
2. Oceloví Draci Třinec
3. FC DOKTOR Ostrov
4. Fan Club SK TORRO Kadaň
5. D. Hopper Bar KV
6. Fan Club HC Energie
7. FCS Kadaň
8. Velbloudi
9. Vary Boys
10. Makro

FOTOGALERIE

Vítězný tým Fanklub HC LEV Praha

Domácí tým karlovarského fan clubu






Jarka Ornstová♥️

Zveřejnil(a) Turnaj hokejových fanoušků - THF Karlovy Vary dne Sobota 1. srpna 2020