HC Energie Karlovy Vary

Každý zápas v reprezentaci je obrovská čest, říká brankář Adam Ebenstreit

Do Karlových Varů přišel z Třemošné před sezonou 2020/21, v dresu Energie letos brankář Adam Ebenstreit načne už třetí rok. Talentovaný gólman před několika dny navíc nechyběl v reprezentačním týmu do 17 let, který vyhrál turnaj v Coloradu Springs.

Češi na zámořském klání nezaváhali. Postupně porazili Švýcarsko, Slovensko, Německo i domácího favorita, výběr USA.

Na cestě ke zlatému úspěchu výrazně dopomohli i energetici. Tým již několik sezon, ať už v roli hlavního trenéra či asistent, a vede kouč karlovarských juniorů Václav Eismann, mezi hráči pak měl náš klub zastoupení v podobě brankáře Adama Ebenstreita.

Mladý gólman Energie nastoupil do úvodních dvou duelů, ve kterých mužstvu pomohl k výhrám nad Švýcary a Slováky, a nevedl si vůbec špatně, když pochytal 68 ze 73 střel soupeřů, úspěšnost svých zásahů tak vyšponoval na více než solidní hodnotu 93,2 %

.

„Jsem rád, že se mi poměrně dařilo, hlavní ale byl týmový úspěch,“ hodnotil skromně své vystoupení na zlatém turnaji Ebenstreit a pokračoval.

„Od trenérů jsem věděl, že budu chytat první dvě utkání. O tom, kdo bude chytat zápas proti USA, se rozhodlo až poslední den. Určitě jsem do něj chtěl nastoupit, ale plně jsem respektoval rozhodnutí trenérů,“ dodal brankář, který už v uplynulé sezoně chytal za reprezentační výběr do 16 let.

Zámořský podnik přinesl pro Ebenstreita i jednu výraznou změnu, hrálo se totiž na výrazně užším kluzišti, než na která je zvyklý z našich podmínek.

„Bylo to pro mě velká zkušenost s menším hřištěm. Z každé pozice se dá vystřelit, takže jsem musel být neustále připravený. Během prvních tréninků jsem si na to musel zvykat, pak už to ale bylo v pohodě,“ popsal novou zkušenost ve svém brankářském životě.

Povedené výkony podtržené celkovým triumfem, Ebenstreit se tak ze zámoří vrátil do klubu s parádními vzpomínkami.

„Užil jsem si to moc. Každý zápas v reprezentačním dresu je pro mě obrovská čest a moc si toho vážím,“ říká vděčně mladý gólman.

Ten má do nadcházejícího ročníku jasné cíle.

„Chtěl bych v klubu odchytat co nejvíce utkání a s týmem dojít do nejdále. S reprezentací bych se chtěl podívat se na World Hockey Challenge,“ sní o účasti na dalším prestižním turnaji, který je neoficiálně označován jako MS do 17 let.

Budeme držet palce, ať to klapne!