HC Energie Karlovy Vary

Za každý gól jsem rád a jako lajna jsme to také potřebovali, těší Tomáše Redlicha


Do zápasu proti kladenským rytířům povolal trenér David Bruk opět mladé energetiky. Ti nastoupili po boku zkušenějších hráčů, k nimž se řadí i útočník Tomáš Redlich. Ten přispěl k výhře Energie dvěma góly.

Tomáši, výhra nad Kladnem v přípravném utkání. Jak bys zápas hodnotil?

Bylo to náročné, hlavně fyzicky. Led byl těžký a byla mlha, takže to nebylo jednoduché. Teď jsme zakončili nabitý program a budeme mít o víkendu volno. Myslím, že to nebylo snadné, ale zvládli jsme to určitě dobře.

Jak daleko bylo na ledě vidět přes tu mlhu?

Chvílemi nebylo podle mě vidět po čárky (smích), ale v rámci možností to bylo v pohodě.

Vy jste nastoupili v poměrně mladé sestavě, především v obraně, ale na tom výsledku to nebylo znát. Jak jsi viděl výkon mladých hráčů?

Myslím si, že mladí kluci hráli všichni výborně a zhostili se toho fakt dobře. Podle mého názoru odehráli zápas opravdu kvalitně.

Sám jsi vstřelil dvě branky. Kdy se Ti naposledy podařilo dát dva góly?

Teď momentálně si asi nevzpomenu. (úsměv) Možná to bylo ještě na Kladně, ale jsem za ně rád. Za každý gól jsem rád a jako lajna jsme to také určitě potřebovali. Minule dával gól Víťa (Vít Jiskra) a dneska se to povedlo mně.

Tvoje trefa v oslabení byla povedená a hlavně vybojovaná. Jak bys tu akci popsal?

Vypíchl jsem puk na modré. Ze začátku to vypadalo, že jedeme dva na dva, ale naštěstí se mi povedlo ujet a prostřelil jsem Bowa.

Z Kladna pocházíš, ale třetím rokem už hraješ za Energii. Jak vnímáš vzájemné zápasy? Jsou pro tebe něco víc nebo už je tak nebereš?

Samozřejmě ten vztah tam pořád je, ale rok od roku, tím že jsem již třetí sezónu ve Varech, tak to není takové jako na začátku.

Hráli jste v Rakovníku a už jsme se bavili o podmínkách. Jak se Ti hraje na těch starších „zimácích“? Máš to raději, nebo spíše preferuješ nové arény?

Myslím si, že tady byl ten zápas celkem specifický, protože kluziště bylo dost široké a ty mantinely jsou nyní trošku tvrdší. (smích)

Říkal jsi, že vás čekají tři dny volna. Jak si je užiješ?

Já budu asi odpočívat a připravím se na další týden.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 26.8.2022

Lepší to být nemohlo, hodnotí debut Šlechta