HC Energie Karlovy Vary

Energetici opět vyrážejí na cesty. V Rakovníku je čeká souboj s kladenskými Rytíři

Jak hráči Energie, tak i Rytíři se již v přípravě přehoupli do druhé poloviny. V loňské sezóně si chvílemi oba týmy v tabulce střídavě šlapaly na paty. Povedený závěr sezóny nakonec poslal energetiky do předkola play-off, Na Rytíře čekala baráž v níž porazili tým Dukly Jihlava a vybojovali si setrvání v extralize. Fanoušci se tak mohou těšit na další zajímavý vzájemný duel, který se odehraje ve čtvrtek 25. srpna od 18 hodin na zimním stadionu v Rakovníce. Vstupenky je možné zakoupit online nebo přímo na místě. Pokladny se otevřou hodinu před zápasem.
Kde utkání sledovat: Online přenos
Vstupenky: Online předprodej
Kde sledovat: Stream

O soupeři

Rytíři Kladno se v rámci přípravných zápasů postavili extraligovým soupeřům - Českým Budějovicím a pražské Spartě. Z Příbrami, kde se odehrál zápas s jihočeským týmem, si Rytíři odvezli vítězství 7:2. V Berouně se naopak z vítězství 4:2 radovali Pražané. V rámci přípravy vyrazil kladenský tým také do Popradu, kde se zúčastnil turnaje o Tatranský pohár. V němž, poté co dvakrát porazili domácí tým a nestačili na Banskou Bystricu, skončili třetí.

A jak to před sezónou vypadá v kabině Rytířů? Zásadní změnou byl jistě odchod trenéra Davida Čermáka. Toho nahradil Jiří Burger, kterému budou asistovat kladenští odchovanci Otakar Vejvoda mladší a Miroslav Mach.

Za Rytíře v nové sezóně již nebudou nastupovat obránci Marek Baránek, Cody Donaghey, Zachar Arzamascev a Kyle Wood. Útok opustili Ondřej Machala, Vítězslav Bílek, Jakub Suchánek, Filip Kuťák, Jaroslav Janus a Nicolas Hlava. Parťákem Landona Bowa bude nově Adam Brízgala, který je v Kladně na hostování ze Sparty. Obranu doplní kromě Ondřeje Slováčka také dva lotyšští reprezentanti Oskars Cibulskis a Kristaps Sotnieks. V útoku pak bude nastupovat například kladenský odchovanec Václav Veber nebo Martin Procházka, který do týmu nakoukl v rámci střídavých startů z Litoměřic již v loňské sezóně. Na zkoušku je na Kladně útočník Albert Michnáč ze slovenské extraligy. Zatím není jisté kdy diváci uvidí na ledě majitele Rytířů Jaromíra Jágra.

Z kabiny Energie

Sestava Energie se již pomalu stabilizuje. Kromě známých tváří se na ledě prosazují nejen nové posily, ale i junioři, kteří si svými výkony získali pozornost trenéra Davida Bruka. To ostatně ukázal i poslední zápas, který energetici odehráli v úterý proti Plzni. V něm padlo celkem jedenáct branek a skóre se zastavilo na stavu 4:7, a to i přes ne úplně povedenou poslední třetinu. První branku utkání vstřelil hned v úvodu a navíc v oslabení Ondřej Beránek, energetici se poté prosadili ještě šestkrát. Pro Tadeáše Tůmu i Mattea Kočího to navíc byla první branka v dresu A-týmu. „Splnil se mi sen. Vždy jsem chtěl dát gól v derby proti Plzni, takže jsem velmi rád,“ řekl talentovaný bek po utkání.

O možnost čistého konta přišel Vladislav Habal ve třetí třetině, kdy se plzeňští zmobilizovali. To, že i přes výhru nebyl závěr zápasu ideální, potvrdil i střelec jednoho z gólů Jiří Černoch: „Myslím si, že to bylo dobré. Samozřejmě se nám nepovedla třetí část, hráli jsme hodně v oslabení, soupeři napadalo hodně gólů. My jsme jich ale dali sedm, což je super, jen je škoda té závěrečné třetiny.“

Pro Energii je čtvrteční duel s Kladnem v Rakovníku v pořadí již sedmým. Výhrou nad Plzní dorovnala svou dosavadní bilanci na tři výhry a tři porážky. V posledních dvou utkáních nastoupili energetici v silnější sestavě, ve čtvrtek ji opět doplní někteří nadějní junioři.

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 26.8.2022

Lepší to být nemohlo, hodnotí debut Šlechta