HC Energie Karlovy Vary

A-tým Energie? Chci všem ukázat, že na to mám, těší se Šik

V Karlových Varech vyrostl, udělal zde první hokejové kroky a také poprvé naskočil do dospělého hokeje. V předešlých sezonách sbíral zkušenosti převážně po první lize a nyní přišel, aby je zúročil a zpátky doma ukázal, co v něm je. Otakar Šik se na extraligové angažmá hodně těší, věří si a chce zabojovat o stálé místo v sestavě. Pod novými trenéry a se spoustou nových spoluhráčů je šance veliká.

Oto, máte za sebou skoro celou letní přípravu, jak zatím probíhala, jak se cítíš?
Je to asi nejtěžší příprava, co jsem zatím kdy měl, ale vidím výsledek jak u sebe, tak i u kluků. Za mě je to určitě super. Máme tu super kolektiv, dost kluků jsem už znal a ti noví si myslím, že skvěle zapadli.

Po několika sezonách v první lize ses vrátil domů bojovat o extraligu. Jak ses těšil na návrat do Karlových Varů?
Byl to takový můj sen od dětství, že se chci prosadit do A-týmu Energie. Je to pro mě zatím největší výzva a doufám, že si vybojuji místo v sestavě a v sezoně předvedu co nejlepší výkony.

OTAKAR ŠIK
HC Dukla Jihlava | 2022-24
OtakarŠik
útočník
Z 75
G 22
A 22
B 44

Je ta motivace tedy o větší, než kdyby to bylo někde jinde?

Určitě. Jsem tady doma, vyrůstal jsem tu, takže to jsou v motivaci určitě body navíc.

Poslední roky jsi strávil v Jihlavě, bodově se ti dařilo. Jak vzpomínáš na toto angažmá?
Můžu říct, že jsem tam získal větší chuť do hokeje. Jak jsem dlouho nehrál, tak jsem se, troufnu si říct, prosadil a ukázal. Bohužel, dvakrát se mi zlomila čelist, ale to k hokeji patří. Doufám, že na to navážu tady v Energii a pomůžu týmu co nejvíc.

Jak jsi trávil čas během zranění, jak to bylo těžké? Vždy jsi měl sezonu dobře rozjetou a přišlo zranění…
První čelist byla lepší, lehčí na psychiku. Při druhé, to jsem si dal v sezoně cíl, ukázat se co nejvíc a bylo to pro mě těžké. Jelikož jsem ale opravdu nemohl nic dělat, tak tam maximálně byly procházky a nebo nějaké lehké cvičení. Byl jsem po operaci a měl jsem klidový režim, takže jsem nic jiného dělat nemohl.

Jak jsme říkali, tak minulou sezonu jsi byl v Jihlavě, ale zahrál sis jeden zápas za Litvínov a to zrovna proti Energii. Jaké to pro tebe bylo?
Bylo to pro mě speciální a taková motivace navíc, že se o mě v extralize pořád ví a je o mě zájem. Ještě to bylo speciální tím, že to bylo proti Varům, bohužel jsem tam dostal pukem do čelisti. Jak říkám, je to hokej a nedá se nic dělat, než se s tím popasovat a jít dál.

V tom zápase byl na střídačce Energie tvůj bratr Vojtěch. Jaké to bylo z tohoto pohledu?
Den před zápasem jsme si psali, brácha mi popřál hodně štěstí, ať makám a že ví, že na to mám. Držel mi palce a samozřejmě tam byly nějaké výzvy, ale to bych si rád nechal mezi mnou a bráchou.

Vojta odešel nyní do Slavie, takže jste se ve Varech opět nepotkali...
Když jsem podepisoval, tak tady ještě byl, ale nevěděl jsem, jak to dopadne. Trošku jsem s tím počítal, ale to si nemůžu připouštět. Chci to všem dokázat svými výkony a nechci, aby říkali, že mi to domluvil brácha nebo tak někdo. O to větší je to motivace dokázat, že na to mám, a že si to uhraju sám.

Jak se už těšíš na novou sezonu? Zatím to byla převážně jen tvrdá dřina na suchu...
Na led se těším, přeci jenom je to led. Sice jsme tu měli možnost dvakrát týdně na něj chodit, ale není to ten týmový trénink. Byly tam dovednosti, střelba. Takže už se na něj těším.

Zápasy vás čekají až v srpnu. Je tam někdo, na koho se vyloženě těšíš?
Těším se na souboj s Cornell univerzitou. Jsem zvědavý, jak kvalitní ta soutěž je, protože někteří kamarádi z mládeže nebo reprezentací tam hráli. Zajímá mě, jaká to bude úroveň a jak se s tím popasujeme.