HC Energie Karlovy Vary

Junioři ukončili letní přípravu. Atypická, jako o několik let zpátky, říká Eismann

Půlhodinovým utkáním hráči nejstarší mládežnické kategorie ukončili první část letní přípravy. Na try-outu na ledové ploše v Ostrově nad Ohří bojovalo 30 hráčů o místo v sestavě pro nadcházející sezonu.

Až na Davida Turečka a Lukáše Adámka si modelový zápas zahráli i junioři, kteří absolvovali z větší části přípravu s A-mužstvem. Z brankářů se tréninků zúčastnila loňská jednička Adam Horák.

Na celý zápas dohlížel trenérský triumvirát ve složení Václav Eismann jako hlavní trenér, Vojtěch Šik jako asistent hlavního trenéra a Lukáš Mensator jako trenér brankářů.

Letní přípravu tak mají karlovarští mladíci úspěšně za sebou, vzhledem k okolnostem ale přeci jen byla odlišná oproti předchozím rokům. „Příprava byla naprosto atypická, protože jsme nemohli chodit na led, tak jak jsme v posledních letech byli zvyklí. To si myslím, že nám přípravu, nechci říct zkomplikovalo, ale posunulo o několik let zpátky. Hráči jinak odpracovali devět týdnů přípravy a až na určité situace, se kterými jsme nebyli úplně spokojení, třeba jako nasazení v hrách, tak si myslím, že obecně to proběhlo podle představ,“ hlásil spokojeně hlavní trenér Václav Eismann.

Kouč, který zároveň vede i reprezentační sedmnáctku, zároveň nastínil, jak příprava v nestandardních podmínkách probíhala. „Vzhledem k situaci, která nastala, jsme začali záběhovým mikrocyklem, kdy jsme hráčům posílali přes sociální sítě plány, které byly především aerobního charakteru, abychom nemuseli dělat záběhový mikrocyklus v rámci týmového tréninku. To se hráčům poměrně dařilo plnit. Od 11. května jsme hned najeli do ostré a v rámci týmového tréninku absolvovali vždy sedm tréninkových jednotek v týdnu, osmá byla dobrovolná v podobě nedělních her. Bylo to různorodé, jak to hráči zvládají. Celkově bych ale řekl, že to běželo podle plánu,“ dodal Eismann.

Tomu po minulé sezoně odešli dva klíčoví obránci ročníku 2000, Richard Záruba a Petr Kořán. Má tak zkušený mládežnický kouč v plánu přivést posily nebo bude spoléhat na hráče z dorostu?

„Nejraději bychom to zkombinovali. Byli bychom rádi, kdyby se prosadili hráči, co byli v naší organizaci už loni. Ale současně vždycky zkušenost je taková, že oživení na jednom nebo dvou defenzivních postech je vždycky plus a proto jsme udělali mini try-out v Ostrově nad Ohří, kde jsme viděli některé případné adepty na posílení zadních řad,“ dodal k aktuálnímu složení kádru.

Jeho svěřence ale příliš dlouhé volno nečeká. K tréninku se totiž sejdou opět už 26. července a o čtyři dny později je čeká už první přípravný duel na ledě Chomutova.

„Máme v plánu třináct přípravných zápasů. Čeká nás i mezinárodní konfrontace s německým Kolínem a Mannheimem a také tradiční domácí turnaj o hejtmanský pohár. V závěru pak máme domluvený zápas s norským Lillehammerem. Doufejme, že to situace dovolí,“ sdělil k nejbližšímu zápasovému programu hlavní trenér juniorky.

🏒 Karlovarští junioři zakončili letní přípravu týdnem na ledě. Hodnocení trenéra už ve čtvrtek na webu 👈 #jsmejedentym #juniori

Zveřejnil(a) Karlovarský mládežnický hokej dne Středa 15. července 2020