HC Energie Karlovy Vary

LOTP: Společenstvo je kompletní! Doplní ho útočník ze severu

Sestava The Lord of the pucks je konečně kompletní. Posledním členem družiny vedené Davidem Brukem se stává útočník Lukas Zetterberg.

Pravák, střelec z jedničky, koncový hráč – to je jen stručná charakteristika nové posily útočných řad Energie. Lukas Zetterberg bude moct předvést své umění fanouškům Energie už v nadcházející sezoně, v Karlových Varech podepsal roční kontrakt.

Odchovanec švédského Vasteras se poprvé v kariéře vydává mimo svou rodnou zem. Na cestu by si měl zabalit i své umění v koncovce, Zetterberg totiž ve druhé švédské lize pravidelně atakoval hranici dvaceti branek v sezoně.

V uplynulém ročníku švédské Allsvenskan ji překonal. V součtu s play-off skóroval hned jedenadvacetkrát, na metu dvaceti gólů v sezoně se mu v posledních pěti letech navíc podařilo dosáhnout hned třikrát! Nyní už ale své umění bude předvádět v Karlových Varech, kde Zetterberg stráví nadcházející ročník.

„Jsem opravdu nadšený a nemohu se dočkat, až se připojím k týmu. Karlovy Vary jsem si vybral proto, že je to tým, který se netají ambicemi a chce uspět v play-off. A já toho chci být součástí,“ říká nová posila Energie.

Do Česka se šestadvacetiletý Švéd vydá ve druhé polovině července. Letní přípravu stráví doma ve Švédsku, k týmu se připojí 17. července.

Lukas Zetterberg (útočník, 27.3.1997)

Rodák ze švédského Vasteras strávil převážnou část kariéry ve svém mateřském klubu. V něm prošel dorostem i juniorkou a v sezoně 2014-15 debutoval mezi dospělými ve druhé švédské lize.

Další zkušenosti získával i v týmech Timra nebo Tingsryds, během ročníku 2019-20 debutoval i ve švédské nejvyšší soutěži, kde v dresu Brynas nastoupil ke dvanácti duelům.

V posledních pěti letech byl ale především velkou oporou Vasteras, v dresu města ze střední část Švédska výrazně bodoval. Dvacetigólové mety už jsme zmínili, hned dvakrát za posledních pět let se ale Zetterberg dostal i k překonání hranici čtyřiceti bodů za sezonu.

Šestadvacetiletý útočník prošel i mládežnickými výběry své země od 18 do 20 let, s osmnáctkou si v roce 2015 zahrál i na světovém šampionátu.