HC Energie Karlovy Vary

Vondráček po Liberci: Výkon nebyl ideální

Za Energii naskočil letos v přípravě poprvé, příliš radosti ale ze svého návratu mít Tomáš Vondráček nemohl. ,,Musíme se připravit líp. To, co jsme dnes předváděli, nebylo z naší strany ideální," ví dobře karlovarský kapitán po prohře s Libercem.

Tomáši, máte za sebou další přípravné utkání. Co vám mohlo napovědět dále do sezóny?
Myslím si, že nám napovědělo, že máme dost věcí, ve kterých se musíme zlepšit a připravit se na sezónu o trochu lépe, než bylo to, co jsme předváděli ve čtvrtečním zápase. To nebylo z naší strany úplně ideální.

Co jste viděl jako největší problém?
Podle mého názoru nám dost chyběl pohyb a nefungovala moc přesilovka.

Vy jste byl exekutorem trestného střílení. Co chybělo, aby alespoň jeden gól padl?
Ten led byl špatný. Chtěl jsem rychlou střelu mezi nohy, ale led byl fakt jako struhadlo a nepodařilo se mi dát razanci, jakou bych chtěl a netrefil jsem tu mezírku. Myslím si, že ten nájezd vypadal hrozně.

Komentoval jste kvalitu ledu. Jak se Vám v Mariánských Lázních hrálo?
Byla to příjemná změna prostředí. Ale moc nepomohlo počasí, které je venku, protože v hale bylo vlhko, a tím led ztratil kvalitu. Atmosféra byla super. Krásný zápas na to, že šlo o přípravu, tak atmosféra dobrá.

Nešlo si nevšimnout, že zhruba po půlce každé třetiny se v hale vytvořila mlhová clona. Nebránilo vám to nějak ve hře?
U ledu zase mlha tolik nebyla, ale ten led tím ztrácel kvalitu a jak jsem říkal, je potom jako struhadlo. Jsou tam kaluže a není to ono.

Vy jste se vrátil po zranění. Proč jste nehrál?
Já jsem neměl vyloženě zranění, ale měl jsem dlouhodobé problémy s tříslem, které si nakonec vynutily operaci. I když jsem trénoval naplno, od doby co jsme začali na ledě, tak jsem byl domluvený s trenéry, že nechci uspíšit start. Nástup v tomto zápase byl akorát.

Jaký byl návrat do zápasového procesu?
Je to nezvyk. Trénink nikdy zápas nenahradí. Byl jsem mile překvapený, že jsem se cítil docela dobře, takže jsem spokojený.

Děkuji za rozhovor.

Související články