HC Energie Karlovy Vary

Odveta s Libercem. Energie vyzve Tygry v Mariánských Lázních

Předzávodní období je v plném proudu, karlovarské hokejisty čeká ve čtvrtek 18. srpna už pátý přípravný duel. Podruhé během několika dní se utkají s Libercem a v Mariánských Lázních budou chtít zopakovat výhru z úvodního vzájemného duelu. Vyrazte energetiky podpořit přímo na stadion, permanentkáři mají vstup zdarma, jednotlivé vstupné bude v prodeji před utkáním na pokladně ZS.

O soupeři

Liberečtí mají za sebou teprve dva přípravné duely. V tom úvodním již zmíněném prohráli na domácím ledě s Energií 1:3, stejným poměrem pak neuspěli v úterý v Mladé Boleslavi. Se Středočechy sice do poloviny utkání drželi vyrovnaný stav, o výhře domácích ale dvěma góly rozhodl Jan Stránský. Tygři tak ve dvou duelech vstřelili pouhé dvě branky, trenérský štáb Liberce ale na úvod přípravy rozhodně nepanikaří.

„Nejsme spokojení s porážkou. Jinak to utkání hodnotím jako takové letní, myslím si, že moc tutových šancí k vidění nebylo. Aspoň tedy do třetí třetiny, kdy přišlo na řadu takové ostřelování branek. Soupeř měl optický tlak a proměnil šance, které měl, kdežto my ne,“ okomentoval poslední duel s Mladou Boleslaví hlavní kouč Patrik Augusta.

V liberecké sestavě opět nechyběla největší letní posila Michael Frolík, naopak premiérové starty za Áčko zapsali mladíci Jakub Dvořák a Mikuláš Jenčovský. V jakém složení vyjedou ke čtvrtečnímu duelu v Mariánských Lázních, to se fanoušci musí nechat překvapit.

Z kabiny Energie

Dva zápasy, dvě výhry. Bilance energetiků v přípravě je zatím vyrovnaná, nicméně ani trenéři Energie výsledkům zatím nepřikládají větší váhu. Hlavní je pro ně vypilovat herní systém a „dostat“ do něj své svěřence. Každopádně, po dvou porážkách dvě výhry určitě dodají týmu potřebný klid do další fáze přípravy.

Energetici po čtvrteční výhře nad Libercem udolali v úterý v tréninkové hale KV Areny Litoměřice. Do duelu nastoupili karlovarští hokejisté ve velmi omlazené sestavě, v utkání hrálo hned jedenáct hráčů juniorského věku, přičemž hned šest z nich zažilo svou premiéru za A-tým. Mladíci se ale svého úkolu nezalekli a i díky dvěma brankám Daniela Kružíka prvoligového soupeře porazili 3:1.

„Bylo to hodně pozitivní, když mladí hráči velice dobře fungovali na ledě šedesát minut. Zápas splnil co jsme očekávali a výsledek je spíše bonus,“ řekl po úterní výhře s mnoha mladíky v sestavě trenér Jakub Grof.

Ve čtvrtek by se v Mariánských Lázních ale měla představit takřka nejsilnější možná sestava. Poprvé v přípravě nastoupí i kapitán energetiků Tomáš Vondráček. Je snad lepší pozvánka?

Vstup na utkání

Na utkání mají vstup zajištěn majitelé permanentních vstupenek pro sezonu 2022/23, v prodeji však bude i jednotlivé vstupné. Pokladna na ZS v Mariánských Lázních se pro fanoušky otevře v den utkání v 15 hodin.

Místa pro fanoušky nebudou označená, každý si tak může zabrat libovolné volné místo na stadionu.

Z utkání opět odvysíláme živý přenos zdarma na našem YouTube kanále.

Související články

Ohlasy k zápasu | čt 18.8.2022

Vondráček po Liberci: Výkon nebyl ideální