HC Energie Karlovy Vary

Zlepšené přesilovky přinesly dva body

HC Energie - BK Mladá Boleslav 3:2pp (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Předpokládanou roli favorita naplňovala Energie opticky pouze v první třetině, kdy se zásluhou Jana Košťála také ujala vedení. V dalším průběhu se Boleslavští stali domácím rovnocennými soupeři. Vyrovnali a v závěrečné hře bez brankáře nalezli odpověď i na další branku první karlovarské formace, tentokrát z hole Petra Kumstáta. Očekávané čtvrté domácí vítězství v řadě si tak energetici připsali až v prodloužení, kdy pokračující tlak po přesilové hře zužitkoval Lukáš Pech (na snímku).
O2 extraliga, 26. kolo, út 25.11.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
3:2p
1:0, 1:1, 0:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 13. Košťál (Skuhravý, Kumstát), 29. Kumstát (Skuhravý, Košťál), 62. Pech (Skladaný, Prošek) - 28. Kočí (Posmyk), 58. Boháč (Tomas). Rozhodčí: Fraňo - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. Diváci: 3030. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Čutta, Mudroch, Řezníček, Němec, Jiří Hanzlík, Prošek, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Sailer - Dej, Pech, Skladaný - Zucker, Jakub Bauer, Zaťovič
Ml.Boleslav: Šindelář - Kočí, Posmyk, Brňák, Mocek, Schnabel, Holub, Benda, Jindra - Padělek, Král, Handlovský - P. Barinka, Tomas, Boháč - T. Sýkora, Eiselt, Nouza - Fiedler, R. Pšurný, Rod

Komentář k utkání

Boleslavští přijeli do Karlových Varů s překvapivě otevřenou taktikou a svému zkušenějšímu soupeři nedovolili v úvodním náporu téměř nic. Snad jen osamocený Čutta mezi kruhy mohl při troše štěstí zamířit přesněji. Podobně nehlídán se takřka z protiútoku objevil před Mensatorem Nouza, jenže ani on nenašel při zakončení dostatek klidu. Energetiky tak dostala do sedla až početní výhoda. Ve 13. minutě se uvolnil Skuhravý za brankou a ideálním pasem našel mezi kruhy netrpělivě přešlapujícího Jana Košťála. Čerstvý otec synka Honzíka využil své pohody a přesnou ranou mezi Šindelářovy betony otevřel účet úterní bitvy.

Jenže to bylo na dlouhou dobu z domácí strany vše. Výborný náhradník Šindelář pokryl Mudrochovu dělovku z další početní výhody a pak už jen čekal, kdy jeho spoluhráči v poli srovnají skóre. Aktivita Středočechů v závěru první třetiny a na začátku druhého dějství totiž po úspěchu hlasitě volala. Výtečný Mensator stihl hbitě pokrýt pokus zcela volného Handlovského a uhasil po svých kamarádech i požár v podobě na brankovišti dorážejícího Tomase. Jenže v přesilovce v končící 27. minutě už nečekanou střelu Kočího neviděl.

Energetici se probrali a ta tam byla bezstarostná hra z předchozích minut. Vyšší aktivitu museli bruslaři z města automobilů řešit nedovoleným zákrokem a elitní domácí útok opět trestal. Navlas stejná situace jako při prvním gólu. Skuhravý za brankou přihrává a tentokrát Kumstát pálí z prostoru kruhů mezi betony bezmocného Šindeláře.

Vstřelená branka Energii nabudila k dalšímu útočnému snažení. Jenže proti byl skvělý Šindelář. Zvýšení náskoku měl na holi tečující Melenovský, svou střeleckou smůlu nezlomil ani šikovně kličkující Skladný a další jemné usměrnění Dejovy rány nedostal do sítě ani Pech. Hosté sice měli příležitosti na srovnání, ale s postupem času, jakoby se z ledu vytráceli.

Když už se zdálo, že Karlovarští své hubené vedení ustojí, sáhli hosté ke hře bez brankaře. A stačilo jim pět vteřin od vhazování, aby mohli divoce oslavit branku na 2:2. Hrdinou večera se stal Boháč, který se obtočil kolem bránícího hráče a blafákem z bezprostřední blízkosti zasunul puk za Mensatora.

Prodloužení mohl ještě v poslední minutě odvrátit Košťál, jenže jeho dělovku Šindelář srazil těsně vedle své tyče. Chvilku před sirénou ale hosté museli zastavil Skuhravého faulem a tento prohřešek se ukázal být pro určení majitele bonusového bodu klíčový.

Ve výhodné přesilovce v prodloužení se sice chlapci v zeleném neprosadili, vzniklý tlak ale vyústil v dělovku Proška. Do dráhy puku se stačila vložit nejprve hůl Skladaného a nakonec i Lukáše Pecha, který tak rozhodl druhé prodloužení na domácím ledě za sebou.

Ohlasy trenérů

Josef Paleček (Karlovy Vary): Máme těžce vybojované dva body, chtěli jsme však tři. Zaváhali jsme na začátku zápasu, kdy jsme viděli, že Mladá Boleslav přijela s jistou obavou. My jsme se však jejich hře přizpůsobili a potom jsme se již těžko dostávali do zápasu. Trošku jsme dojem napravili v prodloužení.

Jiří Šejba (Mladá Boleslav): Hráli jsme velmi dobře a disciplinovaně. Udělali jsme však chyby, za které jsme byli vyloučeni. Domácí tyto přesilovky hráli velmi dobře a vstřelili nám v nich dvě branky. Dokázali jsme si však přesto vytvořit šance. Při power play nám přálo i štěstí. Chtěl bych mužstvo pochválit za disciplinovaný výkon.

Fotogalerie

Související články