HC Energie Karlovy Vary

Junioři: Zlín dobyl jedenáct kol nepokořenou karlovarskou pevnost

HC Energie Karlovy Vary - HC Hamé Zlín 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

K a r l o v y V a r y - Junioři Energie přivítali na svém ledě své vrstevníky ze Zlína a ti jim ukázali, že nedobytnost jejich tvrze není nekonečná. A tak si hosté z Moravy odvezli plný počet tabulkových bodů za výhru 2:1. Jediný karlovarský zásah do černého zaznamenal ze své hole Lukáš Bušta, který se prosadil na začátku druhé třetiny ve vlastním oslabení.

Extraliga juniorů, 30. kolo, so 11.12.2004, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Zlín
1:2
0:0, 1:2, 0:0
Branky: 21. Bušta (Hamerle) - 22. Stejskal (Bulička, Piluša), 25. Kubiš (Kudělka). Rozhodčí: Florián. Vyloučení: 7:9, navíc Bauer Jakub (KVA) a Bahula (ZLN) oba 10 minut. Bez využití: . V oslabení: 1:0. Diváci: . Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Karlovy Vary: Jirkův - Mašek, Kocek, Kloz, Karpíšek, Hlubuček, Loučka - Bušta, Kuběna, Kudláček, Bauer Jan, Hamerle, Gasparik, Bauer Jakub, Zaťovič, Sedláček, Chyba
Zlín: Štůrala - Bulička, Lučka, Bahula, Kudělka, Karlíček, Tkadlec, Přikryl - Vaněk, Stejskal, Pšurný, Balán, Bula, Čech, Gajdošík, Brimus, Piluša, Stuchlík, Kubiš, Korčák

Komentář k utkání

Karlovarští již ze začátku zatlačili hosty do jejich obranného pásma. Ve druhé minutě se pohlednou kličkou dostal před hostujícího gólmana Jakub Bauer, ale brankář jeho následnou střelu švihem zlikvidoval. O minutu později se z čistajasna dostal k puku domácí Jan Bauer a zcela osamocen před bránou mohl udělat téměř, co se mu zlíbilo. Zvolil kličku do forhendu, položil si gólmana, ale z těžkého úhlu si zahrál karambol s oběma tyčkami. V šesté minutě přihrával domácí Jan Bauer do brankoviště Zaťovičovi, ale tomu střela nesedla. V osmé minutě si domácí orbráncě Loučka udělal výlet do útočného pásma, dvěma na milimetr stejnými kličkami zdolal dva hráče Zlína, vypálil, ale brankář Štůrala vystavil jeho střele lapačku. V desáté minutě se ke slovu dostali také hosté, když se Čech dostal před Jirkůva a snažil se zakončit, karlovarský gólman mu však skočil pod nohy a puk mu sebral z hole. Ve třinácté minutě vypálil domácí Kocek jedovatou střelu od modré, ale brankář Štůrala se štěstím zasáhl vyrážečkou. V sedmnácté minutě pálil od mantinelu tvrdě hostující Kudělka, ale Jirkův byl pozorný. V devatenácté minutě byl vyloučen za nedovolené bránění hostující Stejskal, ale domácí z přesilové hry nic nevytěžili. Naopak o minutu později byl vyloučen domácí Kloz za podražení. Několik vteřin před koncem první části se do samostatného úniku dostal Zlínský Balán, ale brankář jeho sólu odolal. Do kabin tak šli oba soupeři za nerozhodného stavu 0:0.

Začátek třetiny vyšel excelentně domácím. Již po osmačtyřiceti vteřinách přesně zakončoval Lukáš Bušta, asistoval mu Hamerle. Radost domácích však nevydržela dlouho. Něco málo přes minutu nato srovnalstav hostující Martin Stejskal, který dostal přihrávku za obranu a ze samostatného úniku se kličkou do bekhednu nemýlil. Asistenci si připsali Bulička a Piluša. Ve třiadvacáté minutě střílel těsně nad karlovarskou branku hostující Brimus. V pětadvacáté minutě se hosté opět radovali ze vstřelené branky. Zlínští Pavel Kubiš a Tomáš Kudělka předvedli učebnicovou akci dva na jednoho a prvně jmenovaný zakončoval střelou po ledě. V sedmadvacáté minutě se dostal do samostaného úniku domácí Jan Bauer, najel si těsně před Štůralu a snažil se zavěsit. Jeho střela však letěla vysoko nad branku. Ve třicáté minutě měli vyložené šance domácí Hamerle s Chybou, ale brankář Zlína bravurně odolával. V čtyřiatřicáté minutě vyslal tvrdou pumelici z pravého kruhu Karlovarský Jan Bauer, ale gólman Štůrala vykopl jeho střelu betonem. V sedmatřicáté minutě byl vyloučen domácí Hlubuček za hrubost a Zlínští se tak dostali po dlouhé době do šancí. Ty největší měli v přesilové hře Kubiš, Balán a po nich Čech, ale brankář Jirkův jejich střeleckým pokusům odolal. Ke konci druhého dějství se hra zklidnila a tak spokojeněji odcházeli do šaten hosté. Po dvou třetinách prohrávala domácí Energie se Zlínem 1:2.

Do třetí třetiny vstoupili domácí s touhou po vyrovnání. V jednačtyřicáté minutě pálil Hlubuček od modré těsně mimo. O minutu později tečoval Kuběna střelu od modré a Štůrala měl co dělat, aby puk zachytil. Ve třiačtyřicáté minutě byl vyloučen hostjící Kubiš za nedovolenou hru vysokou holí. Domácí měli v přesilovce obrovské šance, ale Štůrala byl k nepřekonání. Ani Sedláček, ani Dudek nedokázali prostřelit zlínského brankáře. O dvě minuty později hráli také hosté přesilovou hru, ale příliš mnoho z ní nevytěžili. Za zmínku stojí pouze tvrdá střela Bahuly od modré čáry, se kterou měl Jirkův mnoho práce. V osmačtyřicáté minutě pálil z levého kruhu domácí Hlubuček, ale Štůrala vytěsnil puk0 lapačkou. V dvaapadesáté minutě vyslal tvrdou střelu od modré opět Hlubuček, ale jeho střela mířila přímo du Štůralovy hrudi. V třiapadesáté minutě měl velkou šanci Zlínský Stejskal, ale jeho střelu z pravého kruhu vyrazil Jirkův se štěstím. V šestapadesáté minutě pálil těsně vedle od modré čáry domácí Zaťovič, o několik vteřin později zkoušel štěstí Hlubuček, ale brankář Zlína jeho střelu vyrazil nad bránu. Minutu před koncem třetí třetiny obdržel hostující brankář Štůrala dvouminutový trest za nedovolené bránění a domácím se tak naskytla šance na vyrovnání. V přesilovce střílel Zaťovič dvakrát od modré a pokaždé se jeho střelu snažil dorážet nebo tečovat Jakub Bauer, ale Štůrala jejich šance postupně likvidoval. Několik málo vteřin před koncem byl navíc vyloučen domácí Kocek za faul loktem a osmnácttikolová nedobytnost karlovarské pevnosti byla pokořena. Zlín si tak odávží plný počet tabulkových bodů za výhru 1:2 po třetinách 0:0, 1:2 a 0:0.