HC Energie Karlovy Vary

Dorostenecká kanonáda! Energetici vydřeli bod s Boleslaví

Už první třetina nevypadala pro energetiky moc nadějně. Ve druhé části se jim ale podařilo stav srovnat a ve třetí dvacetiminutovce šli dokonce v oslabení do vedení. Ale ne na dlouho. Bruslaři dokázali skóre srovnat a vyrovnaný stav zůstal do základní hrací doby. O vítězi tak nakonec rozhodlo prodloužení, které dopadlo lépe pro soupeře. Karlovarští ale v dnešním utkání ukázali gesto fair-play, když Kryštof Dyk v nastaveném čase odvolal faul jednoho z hostů.
Extraliga dorostu, 2. kolo, so 3.2.2024, Karlovy Vary, KV Arena
HC Energie Karlovy Vary
BK Mladá Boleslav
6:7p
1:3, 2:0, 3:3 – 0:1
Branky a nahrávky: 16:49 Wardas (Kyncl, Dyk; 5/5), 20:35 Kyncl (Wardas, Dyk; 5/4), 35:48 Postl (Wardas, Kyncl; 5/5), 41:11 Blažek (Kůrka; 4/5), 52:07 Sedláček (Poizl, Kůrka; 5/5), 58:49 Wardas (Kůrka, Blažek; 5/4) – 04:02 Matějka (Vasiak, Kurka; 5/5), 12:57 Kurka (Šilhavý; 5/5), 13:23 Kristek (Matějka, Vasiak; 5/5), 47:25 Beran (Kristek, Václavík; 5/5), 49:15 Kurka (Václavík; 5/5), 55:57 Churáček (Matějka, Beran; 5/5), 64:45 Beran (Kristek, Matějka; 4/3). Rozhodčí: Helecz – Tichý, Bertlík. Diváci: 54. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 33:52. Průběh utkání: 0:3, 4:3, 4:5, 5:5, 5:6, 6:6, 6:7.
Rozhodčí: Helecz – Tichý, Bertlík
vyloučení3:3
využití2:1
oslabení1:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci54
HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec – F. Čermák, Dyk, Gombár, Kůrka, Bauer, Postl – Kyncl, Blažek, Wardas, Šilhan, Poizl, Slavík, Michalov, Sedláček, Žalud.
BK Mladá Boleslav: Sklenička – Hájek, Šilhavý, T. Čermák, Hora, Piskač – Kristek, Beran, Kurka, Matějka, Vasiak, Václavík, Churáček, Hrouda.

Komentář k utkání

Hned v úvodních minutách se podařilo otevřít skóre Mladé Boleslavi. Konkrétněji v 5. minutě, kdy se mladoboleslavský celek rychle přesunul před Psohlavce, kterého se podařilo prostřelit Filipovi Matějkovi. Bruslaři měli v dalších minutách hru více pod palcem. První větší šance energetiků se naskytla v 9. minutě, kdy se až před brankáře dostal Jakub Kyncl. Ten se pokusil zakončit mezi betony, ale kotouč se od nich odrazil zpět do hry. Po této akci se Mladá Boleslav usadila v útočném pásmu a domácí gólman měl tak napilno. Ve 13. minutě navýšil vedení svému týmu Adam Kurka, který po samostatném úniku zakončil bekhendem do sítě. Puk se poté na chvíli ocitl i na druhé straně, kde z mezikruží pálil David Sedláček. Od posledního gólu uběhlo 26 vteřin a Mladá Boleslav již slavila třetí. Za záda Martina Psohlavce zakončil puk Jakub Kristek. Bruslaři poté ještě chvíli vyvíjeli na karlovarskou bránu nátlak, ten už ale energetici ustáli. Naopak v 17. minutě se podařilo Energii snížit. Skulinku přes hostujícího gólmana se podařilo najít Viktorovi Wardasovi. Devět vteřin před koncem se otevřely dveře na trestné lavici Adamovi Kurkovi za hákování.

Energetici tak do druhé dvacetiminutovky nastoupili v přesile. Toho dokázali využít hned ve 21. minutě, kdy se z vlastního pásma podařilo ujet Kryštofovi Dykovi. Hostující gólman se na něj tak moc soustředil, že nepostřehl Jakuba Kyncla, který po nahrávce z kruhu na kruh zakončil do odkryté sítě a snížil na 2:3 . Bruslaři se poté více ochomýtali kolem karlovarské branky, ale domácímu gólmanovi se podařilo zneškodnit střely Sviatoslava Vasiaka, Adama Kurky, či Ondřeje Hroudy. Energetici měli málo příležitostí dostat se z vlastního pásma. Martina Psohlavce poté ani nadvakrát nepřekonal Vojtěch Hora. Devět minuty před koncem se nakonec podařilo Energii dostat se z vlastního pásma a prověřit postřeh Marka Skleničky. Nejvíce měl šanci Jakub Kyncl, ale hostujícího gólmana nepřekonal. Až ve 36. minutě srovnal stav Daniel Postl. Jemu se po předchozí nevydařené střele dostal puk na hokejku a z mezikruží poté procedil kotouč mezi betony. Tři minuty před koncem rozezněl ještě levý horní roh branky Ondřej Hrouda. Půl minuty před koncem druhé části odešel na trestnou lavici Filip Žalud za napadení.

Do závěrečné třetiny šli tak Karlovarští v oslabení. I přesto patnáct vteřin před koncem hry ve čtyřech proti pěti šli do vedení. Pavel Kůrka nahodil kotouč z vlastního pásma, který dojel Vlastimil Blažek. Ten se sám ocitl před hostujícím gólmanem, kterého následně překonal čistou střelou do sítě. Šance byly v dalších šesti minutách na obou stranách. Vyrovnat na 4:4 se podařilo ve 48. minutě Vojtěchovi Beranovi, který po přihrávce od branky překvapil svou střelou Martina Psohlavce. O dvě minuty na to se dostala Mladá Boleslav zpět do vedení. Štěpán Václavík společně s Adamem Kurkou ujeli z vlastního pásma, kde se poté druhému jmenovanému podařilo prostřelit domácího gólmana z levého kruhu.

Energetici zabrali a v 53. minutě stav srovnali na 5:5. Přihrávka z vlastního pásma se dostala na Davida Poizla, který ujížděl do útočné třetiny. Z levého kruhu poté dostal od něho přihrávku David Sedláček, který těsně před bránou čistě prostřelil Marka Skleničku. Bruslaři se ale opět usadili na druhé straně, kde v 56. minutě zakončil mezi betony David Churáček. Karlovarští však po chvilce na to opět reagovali další brankou. V čase 58:34 si šel odpykat trest Adam Kurka, v tom samém čase odvolala Energie z brány jejich gólmana a na led šla tak v šesti proti čtyřem. V čase 58:49 tak energetici slavili srovnání skóre. Od modré po pár přihrávkách čistě zakončil do sítě Viktor Wardas.

Utkání se tak po vyrovnaném skóre po 60. minutách dostalo do prodloužení. V něm se hned po několika vteřinách dostal do větší šance Jakub Kyncl, ale jeho střela minula branku. Na kotouči byla i nadále více Energie. V 64. minutě dostal tým do oslabení Martin Psohlavec za podrážení. Bruslaři toho čtrnáct vteřin před koncem nastaveného času využili a slavili sedmý gól. Dva body pro svůj tým vystřelil Vojtěch Beran, kterému se podařilo vymíchat karlovarského gólmana a zakončit tak do prázdné branky.

Ohlasy trenérů

Martin Škaloud (BK Mladá Boleslav): Jsem pyšný na náš tým, co jsme tu dnes předvedli. Bylo to těžké utkání. Včerejší těžké utkání v nohách, cesta sem a hrát ve 13 hráčích proti takto kvalitnímu soupeři. Jak říkám, jsem pyšný na výkon, který jsme předvedli a jsem přesvědčený, že rozdělení bodů z tohoto zápasu je naprosto zasloužené.