HC Energie Karlovy Vary

Dorost: Třetí prohra v řadě!

HC Energie Karlovy Vary - HC Lasselsberger Plzeň 1:3 (0:2, 0:0, 1:1) K a r l o v y  V a r y - Souboj dvou sousedů extraligové tabulky nepřinesl nijak oslnivý hokej. Západočeský duel by snad i mohl překonat rekord v počtu zakázaných uvolnění. Produktivněji působili hosté, kteří si po výhře 3:1 po třetinách 0:2, 0:0 a 1:1 odvážejí výhru s sebou domů. Jedinou branku Karlových Varů vstřelil v 59. minutě po přihrávce Jana Zmeškala útočník Vít Budínský.
Extraliga dorostu, 14. kolo, čt 14.10.2004, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Plzeň
1:3
0:2, 0:0, 1:1
Branky: 59. Budínský (Zmeškal) - 7. Sýkora, 20. Kubalík (Šebo), 54. Jindra (Štich). Rozhodčí: Kollár. Vyloučení: 3:5, navíc Šimán (PLZ) 10 OT. Využití: 1:1. Diváci: 90. Průběh utkání: 0:3, 1:3.
Karlovy Vary: Benda - Tollinger, Schmidt, Děkan, Boguský, Satora, Zmeškal -Budínský, Szakal, Topinka, Sláma, Pfister, Dudek, Záhora, Tomáš Polák, Šnajdr, Smolík, Klcso, Rohan
Plzeň: Ulč - Špiler, Štich, Jinák, Zeman, Mottl, Kořínek - Stránský, Šamlot, Jindra, Kocman, Kubalík, Malý, Sýkora, Bote, Martinec, Šimán

Komentář k utkání

Úvod prvního dějství nebyl vůbec pohledný. Během první chčtyř minut si oba soupeři dokázali připsat krom nepřesných přihrávek také šest zakázaných uvolnění. První šanci měli domácí, když na začátku šesté minuty pálil od modré Boguský. Gólman Plzně však jeho střelu bez menších problémů vykopl pravým betonem. O minutu později dostala Plzeň šanci zahrát si přesilovou hru pěti proti čtyřem, když byl za napadení vyloučen domácí útočník Sláma. Hosté v početní výhodě zahrozili střelami Špilera a Šticha, ale brankář Energie Benda bezchybně šance hostů likvidoval. V čase 6:08 však nedosáhl na dorážku Miloše Sýkory, který po šanci z bezprostřední blízkosti Lukáše Martince zachoval chladnou hlavu a poslal puk do karlovarské branky. Domácí však tento gól nezaskočil, ba naopak. Hráči Energie se vrhli po hlavě do útoku a sevřeli hosty do kleští. Plzeňští si tak v osmé minutě museli vypomoci čtyřmi zakázanými uvolněními za sebou. Po několika závarech před plzeňskou brankou v desáté minutě se hra zklidnila. Karlovarští jakoby si dali malou přestávku a o pět minut později se opět vrhli na zteč. Plzeňský brankář Ulč však výborně vykryl šance Pfistera a Děkana. Staré hokejové pořekadlo "nedáš - dostaneš" se potvrdilo v čase 19:10, kdy se po skrumáži před Bendou prosadil Tomáš Kubalík. Asistenci si připsal Jakub Šebo. Hosté z Plzně tak vedli po první třetině nad domácí Energií 2:0.

Druhá dvacetiminutovka začala hrubým chováním hostů. Ve třiadvacáté minutě byl za krosček vyloučen hostující Sýkora a minutu po něm obdržel desetiminutový trest Šimán. Domácí však početní výhodu jednoho muže v poli nevyužili. V šestadvacáté minutě dostala také Plzeň šanci hrát přesilovou hru. Za zmínku však stojí jediná střelecká příležitost Lukáše Martince, který pořádně vystrašil brankáře Bendu. O dvě minuty později jel sám na karlovarského gólmana Robert Bote, ale svojí bekhednovou kličkou a následnou střelou netrefil odkrytou branku. Ve čyřiatřicáté minutě si zpoza Bendovy branky nádherně vyjel Miloš Sýkora, položil si karlovarského gólmana, ale ten mu na poslední chvíli stačil špičkou hole vypíchnout puk. O dvě minuty později pykal na trestné lavici plzeňský Jonák. Karlovarští opět Plzeň pevně sevřeli a snažili se zkorigovat nepříznivý stav. Několik vteřin před koncem druhé části měl obrovskou příležitost domácí Pfister, ale sám před brankou netrefil nahozený kotouč. Po dvou třetinách Plzeň stále vedla na Karlovými Vary 2:0.

Ihned v úvodu třetího dějství měl velkou příležitost domácí Rohan, ale z mezikruhů trefil pouze hruď brankáře Ulče. V šestačtyřicáté minutě měl velkou šanci hostující Malý, ale jeho střela z pravého kruhu jen těsně minula horní roh Bendovy branky. O dvě minuty později byl vyloučen za držení hostující Mottl, ale domácí opět z přesilové hry nic nevydolovali. V dvaapadesáté minutě se domácí do Plzně zakousli jako do čerstvě upečeného koláče, ale karlovarští zřejmě zapomněli na to, že první kousnutí do horkého koláče nedělá dobrotu. A ani dnes tomu nebylo jinak. Petr Jindra unikl po levém křídle, kličkou si brankáře položil na led, zkušeně objel branku a nekompromisně zavěsil. Karlovarské tento gól viditelně srazil na kolena, ale čestného úspěchu přecejen dosáhli. V čase 58:30 při přesilové hře dorazil do odkryté branky odražený kotouč od zadního hrazení Vít Budínský, asistenci si připsal kapitán Zmeškal. Na víc se však hráči Energie nezmohli, a tak si Plzeň odváží z karlovarského ledu plný počet bodů za výhru 3:1 po třetinách 0:2, 0:0 a 1:1.