HC Energie Karlovy Vary

Školní zápas pro Motor, Energie padla v prodloužení

Historický zápas odehrála v pátek po obědě karlovarská Energie, hlavními návštěvníky totiž byli žáci a studenti škol v regionu. Motor šel do vedení již v šesté minutě, kdy se trefil Brant Harris. Ve druhé třetině srovnal skóre Dalimil Mikyska. Ve třetí třetině se neprosadil nikdo a o vítězi rozhodlo prodloužení, kde byli úspěšnější Jihočeši, konkrétně Nick Olesen
Tipsport extraliga, 14. kolo, pá 25.10.2024, Karlovy Vary, KV Arena
HC Energie Karlovy Vary
Motor České Budějovice
1:2p
0:1, 1:0, 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 29:44 Mikyska (Jiskra; 5/5) – 05:46 Harris (Cibulka, Vráblík; 5/5), 60:22 Olesen (Štencel; 3/3). Rozhodčí: Hradil, Obadal – Gerát, Blažek. Diváci: 5520. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Střely na branku: 25:30 (7:10, 6:9, 12:10). Zblokované střely: 14:14. Hity: 2:1. Vhazování: 26:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Rozhodčí: Hradil, Obadal – Gerát, Blažek
vyloučení5:4
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku25:30
zblokované střely14:14
hity2:1
vhazování26:35
diváci5520
HC Energie Karlovy Vary: Frodl – Reunanen, Plutnar, Mikyska, Jaks, Mamčics, Šalda, Rulík – Sapoušek, Černoch, O. Beránek – Jiskra, Gríger, Procházka – Čihař, Salsten, Kofroň – Redlich, Šír, Koffer.
Motor České Budějovice: Klouček – Štencel, Reilly, Doudera, Kachyňa, Pýcha, Vráblík, Cibulka – Kovařčík, Kondelík, Gulaš – Olesen, Harris, Přikryl – Kubík, Pech, M. Beránek – Hoch, Toman, Valský – Chlubna.

Komentář k utkání

První velkou šanci ve speciálním zápase věnovaném dětem ze základních a střdních škol měl Janis Jaks, který napálil kotouč od modré a ten skončil na tyči Kloučka. Na druhé straně nahazoval na branku Ondřej Kovařčík a do jeho nahození sáhl Milan Gulaš, kotouč však cestu mezi tři tyče nenašel. České Budějovice se v čase 5:46 ujaly vedení. Tomáš Cibulka adresoval nahrávku do předbrankového prostoru, kde stál Brant Harris a ten prostřelil Frodla - 0:1.

Ve velké šanci se dvakrát po sobě objevil Jakub Valský, ale pozorný Frodl jeho pokusy zneškodnil. Po faulu kolenem skončil zápas pro Willa Reillyho a Energetici měli tak k dispozici pětiminutovou přesilovou hru. Největší šanci v ní měl Robin Sapoušek, který zkoušel zakončit hokejkou mezi nohami, ale Klouček nadále odolával. Dále se už nic nestalo a tak se šlo do kabin za stavu 0:1.

Na začátku druhé třetiny dohrával Motor přesilovou hru, ale vynikající Frodl udržel své spoluhráče ve hře. Energetici hráli velmi nedisciplinovaně a během sedmi minut druhé třetiny nabídli Motoru celkem 4 minuty v přesilové hře. Ale přeci se jen dočkali gólu. V čase 29:44 Dalimil Mikyska vybruslil s kotoučem do mezikruží a střelou na lapačku překonal Kloučka - 1:1.

Budějovice si mohly vzít své vedení zpět, ale Matěj Toman orazítkoval tyč Frodlovo branky. Druhá třetina moc vyložených šancí nenabídla, spíše bylo k vidění více nepřesností na obou stranách. Na konci druhé třetiny se blýskl ještě dvěma zákroky Dominik Frodl, nejprve zneškodnil střelu Jáchyma Kondelíka a poté Brenta Harrise. Pak už se nic nestalo a do kabin se tak šlo za stavu -1:1.

Energii mohl poslat do vedení na začátku třetí třetiny Dávid Gríger, který si udělal krásnou zasekávačku a vystřelil, trefil však Kloučkovo vyrážečku. I Budějovice mohly jít opět do vedení. Po střele Jana Štencela se k puku dostal Filip Přikryl, který naštěstí pro domácí trefil tyčku. Štěpán Hoch ujížděl po levé straně kluziště a na hranici levého kruhu vypálil, Frodl jeho pokus zneškodnil. Na druhé straně Vít Jiskra adresoval přihrávku před branku, kde viděl volného Ondřeje Beránka, od kterého se puk odrazil přímo do výstroje Kloučka.

V oslabení ujížděl Jan Šír zcela osamoceně na Milana Kloučka, ale jeho klička do backhandu mu však nevyšla. V téže přesilové hře vypálil Milan Gulaš jedovku z první, která štípla Frodla do ramene. Třetí třetina o vítězi nerozhodla a na řadě bylo prodloužení. Budějovice rozjely svou první akci v prodloužení, a ta se bohužel ujala. Nick Olesen projel celé hřiště, najel si mezi kruhy a zakončil přesně nad Frodlovu vyrážečku - 1:2.

Ohlasy trenérů

David Moravec (HC Energie Karlovy Vary): Akce byla povedená, my i hráči jsme si to užívali, ale hlavně děti si to užívaly. Patří jim ohromný dík za to, jakou atmosféru vytvořily. Co se týče zápasu, tak nám úplně nevyšly speciální formace pro powerplay, ale na druhou stranu musím vyzdvihnout speciální formace na oslabení, které to zvládly a i díky skvělému brankaři jsme neinkasovali, i když tam byly nějaké okýnka. Úplně nám ten začátek nesedl a nebyli jsme schopni se dostat do zápasu, bylO tam od nás hodně špatné načasování a ani ta pětiminutová přesilovka nám nepomohla, ba naopak nás trochu utlumila. Ale jsme velmi rádi, že jsme se do zápasu dostali zpět a vyrovnali na 1:1. každý bod je důležitý že sbíráme, posouváme se dál, dnes to bohužel v prodloužení nevyšlo.

Ladislav Čihák (BANES Motor České Budějovice): V první řádě, než začnu hodnotit utkání, chtěl bych říct, že byla úžasná atmosféra, úžasná akce, velmi dobrý nápad, mně osobně se to líbilo. Jsem rád, že jsme Varům mohli vyjít vstříc, že jsme si to mohli s těmi dětmi užít. Pro nás je každý bod dobrý. Myslím si, že jsme měli dobrý vstup do utkání. Vypracovávali jsme si šance, dali jsme první gól, což pro nás znamená strašně moc a bohužel ten druhý gól jsme nedali z našich přesilovek, ale ani jsme neinkasovali, kluci to dobře odbránili. Ve třetí třetině jsme se snažili zatlačit hodně na soupeře, pár šancí jsme si vytvořili, ale věděli jsme, že soupeř je silný s tím, že získá kotouč a dokáže odjet. Jsme rádi, že nám vyšlo prodloužení, dnes se to sešlo, potřebovali jsme vítězství venku. Jsme za to strašně rádi.

Fotogalerie

Související články