HC Energie Karlovy Vary

Po Spartě i Slavie! Junioři slaví pátou výhru v řadě

Pátá! Tak to si mohli po duelu se Slavií, nejen díky pěti gólům, které svým hostům nadělili, ale hlavně kvůli páté výhře v řadě, notovat naši junioři. Ti si v tomto týdnu připsali skalp i druhého pražského "S". Sami inkasovali dvakrát. Pod výhru se samozřejmě podepsal celý tým, ale s trochou nadsázky by se dalo říct, že aspoň co se týče bodového zisku, šlo o show Davida Varvařovského (2+2) a Radka Janaty (2+1). Po tomto víkendu jsou junioři na osmém místě tabulky a na vedoucí Oceláře už ztrácí pouze osm bodů.
DHL Extraliga juniorů, 15. kolo, so 19.10.2024, Karlovy Vary, KV Arena
HC Energie Karlovy Vary
HC Slavia Praha
5:2
2:0, 3:1, 0:1
Branky a nahrávky: 09:40 Varvařovský (Dorot; 5/5), 16:33 Janata (Šilhan; 4/5), 24:11 Varvařovský (Váňa, Janata; 5/5), 29:59 Janata (Varvařovský, Váňa; 5/5), 37:30 Dorot (Varvařovský; 4/5) – 25:33 Klíma (Matějovský, Kucharčík; 5/5), 45:01 Šindelář (5/5). Rozhodčí: Sýkora, Kosnar – Brejcha, Hošťálek. Diváci: 105. Vyloučení: 6:3. Bez využití. V oslabení: 2:0. Střely na branku: 29:30. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2.
Rozhodčí: Sýkora, Kosnar – Brejcha, Hošťálek
vyloučení6:3
využití0:0
oslabení2:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci105
HC Energie Karlovy Vary: Oršulák – Holejšovský, Anton, Malý, Zachariáš, Postl, Dorot, Dyk – Šmajda, Langmeier, Dobřemysl, Poizl, Rustamkhonov, Pastor, Váňa, Vojáček, Steklý, Varvařovský, Šilhan, Janata.
HC Slavia Praha: Höhlig – Ciolek, Klíma, Tittl, Kříženecký, Sýkora, Hubinka, Brotánek – Berzinš, Novák, Tichý, Vosmík, Kucharčík, Hlavička, Šindelář, Vašíček, Matějovský, Hasman, Ducháček, Filip.

Komentář k utkání

Po úvodním laškování střelců obou týmů se soupeřovými gólmany si vážnější šanci připsal David Poizl, který si však vylámal zuby betonu Davida Höhliga. V té samé minutě navlas stejně dopadl i Radek Janata. Zatímco David Höhlig nevěděl, kde mu hlava stojí, tak Michal Oršulák si v této části hry i díky svým spoluhráčům na puk moc často nesáhl. Ale i přesto karlovarský gólman byl neustále ve střehu a tak v osmé minutě zlikvidoval šanci Jakuba Sýkory a o pár sekund později udržel na uzdě i Daniela Kříženeckého. I se když hráči Slavie starali karlovarskému gólmanovi o zábavu, tak se z gólu nakonec v čase 9:40 radovali energetici.

Od modré pálil Ondřej Dorot a propálil blok před branku a tam puk nejspíš tečoval David Varvařovský ke vzdálenější tyčce - 0:1. Během následující pětiminutovky šli energetici dvakrát do čtyř. Obě oslabení karlovarští mladíci ubránili a během druhého dokonce skórovali. Už od rozehrávky Slevie na své protivníky dotíral David Šilhan. Tomu se podařilo nakonec puk v prostoru střídaček získat a vyrazit s ním podél hrazení k brance. Na protější straně zároveň s ním ujížděl Radek Janata. Oba útočníci nechali všechny za zády a před brankou David předal puk Radkovi, který ho do ní poslal dřív, než se gólman stihl přesunout - 0:2.

Po oslabení, které si naši mladíci do prostřední části přenesli ze závěru první třetiny, se do šance dostal Ondřej Dorot, ale u tyčky narazil pouze na pozorného Davida Höhliga. Ondřej Postl u hostující střídačky zastavil Davida Šindeláře. ten chtěl puk předat spoluhráčům, ale díky teči Radka Janaty skončil v mezikruží u Vojtěcha Váni, který ho přes mantinel poslal do pásma. Tam ho vyzvedl David Varvařovský a sjel do kruhu odkud pálil ke vzdálenější tyčce - 0:3. O čisté konto Michal Oršulák přišel v čase 25:33, když mu krátce potom co přišel o hůl, mezi betony poslal puk do branky Šimon Klíma - 3:1.

Energetici sice nevyužili následnou početní výhodu, ale třígólové vedení si stejně vzali v polovině utkání zpět. O puk u mantinelu bojovali nejprve Radek Janata a potom i Vojtěch Váňa. Puk vyplaval před Davidem Varvařovským, který chtěl najít skulinku u tyčky. Puk mu však vyrazil Tobiáš Tichý, ale pouze k Radkovi Janatovi, který nezaváhal - 4:1. po několika oslabeních na obou stranách, v tom svém opět udeřili energetici. David Varvařovský pukem vybavil rozjetého Ondřeje Dorota, který ho dojel a svůj únik zakončil parádní střelou pod víko - 5:1.

Poslední gól tohoto duelu padl v čase 45:01, když se David Šindelář nenechal ohrozit třemi bránícími hráči a z kruhu propálil Michala Oršuláka - 5:2. Šance pak k vidění ještě byly, ale oba gólmani už měli zavřeno a odnesli si tak pouze pár nových podpisů na betonech. Juniorka Energie mohla tedy oslavit pátou výhru v řadě před domácími fanoušky.