HC Energie Karlovy Vary

Junioři si z Hradce vezou tři body

Junioři na závěr svého tripu porazili Mountfield HK a vezou si tři body. Ačkoliv oba týmy skórovaly už v první minutě, tak na další gól se čekalo až zhruba do poloviny utkání. A další dvě branky pak padly až ve třetí třetině. Junioři si své těsné vedení ubránili, i když pár sekund před závěrečnou sirénou měli docela namále, ale opuštěný Ondřej Zámečník narazil na beton Michala Oršuláka.
DHL Extraliga juniorů, 9. kolo, so 28.9.2024, Hradec Králové, ČPP ARÉNA
Mountfield HK
HC Energie Karlovy Vary
2:3
1:1, 0:1, 1:1
Branky a nahrávky: 01:00 J. Aschenbrenner (Hora, Dommers; 5/5), 56:44 Dommers (V. Aschenbrenner, Hora; 5/4) – 00:37 Krajčík (Anton; 5/5), 33:03 Janata (Varvařovský, M. Váňa; 5/5), 46:52 Steklý (Pastor, Langmeier; 5/5). Rozhodčí: Kratochvíl, Vepřovský – Hájková, Landsmann. Diváci: 45. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 27:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.
Rozhodčí: Kratochvíl, Vepřovský – Hájková, Landsmann
vyloučení3:5
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci45
Mountfield HK: Záruba – J. Aschenbrenner, Bezpalec, Samek, Žaba, Forejtek, Fiala, Černý – Hendrych, Prášek, Vyvial, V. Aschenbrenner, Dommers, Hrdlička, Gašo, Sláma, Zámečník, Frolík, Hora, Jón.
HC Energie Karlovy Vary: Oršulák – Krajčík, Anton, Pelikán, Malý, Zachariáš, Dorot, Dyk – Janata, Rustamkhonov, Poizl, Pastor, V. Váňa, Suchan, Steklý, Varvařovský, Šilhan, M. Váňa, Langmeier, Hájek.

Komentář k utkání

Zápas začal ve velmi divokém tempu. Poprvé se měnilo skóre už po 37 sekundách, když byl rychlý výpad Filipa Krajčíka po levém křídle gólový. Jenže přesně na konci úvodní minuty Hradečtí odpověděli. Střílené nahození Jakuba Aschenbrennera tečoval nešikovně jeden z karlovarských obránců a puk letěl do protipohybu Oršuláka. Domácí byli aktivnější, měli více ze hry a gólman Energie se musel činit. V polovině 18. minuty podržel svůj tým proti Jónovi, který zůstal nepokrytý před brankou. Západočeši přečkali i oslabení v samotném závěru první dvacetiminutovky. Nejnebezpečněji se jevila Vojtěchem Aschenbrennerem tečovaná Černého střela, která ale zamířila těsně nad břevno. I na startu druhé třetiny se museli bránit po trestu pro Donota, paradoxně ale v něm byli nebezpečnější. Záruba, jenž nastoupil poprvé v sezoně jako jednička, v polovině 23. minuty vychytal Pelikána, kterému připravil střeleckou pozici Varvařovský. Energie se mohla dostat do hry taktéž v početní výhodě, blízko byl Janata, jenže v předbrankovém prostoru neměl dostatek času na zakončení. Na začátku 34. minuty si ale varský útočník spravil chuť. Varvařovský připravil pozici pro únik právě Radka Janaty, který si před Zárubou bez potíží poradil a hosté tak šli do vedení. To navýšili na konci 47. minuty. Dobré střídání korunovalo zakončení Vojtěcha Steklého z mezikruží, jenž poslal puk přesně k tyči. Vary byly rázem na koni, Janata hned v následujícím střídání druhý gól z úniku nepřidal, Dykova střela z poloviny 51. minuty skončila na spojnici. Hradec měl velkou šanci v polovině 55. minuty, to však hosty podržel proti dorážce Vyviala Oršulák. Nedisciplinovanost Západočechů však značila drama až do posledních minut. Pelikán pobyl na trestné lavici zhruba půlminutu, když důraz na brankovišti vynesl snížení z hole Vojtěcha Aschenbrennera. V závěru to tak domácí logicky zkusili bez gólmana, v posledních deseti sekundách navíc měli k dispozici herní situaci 6 na 4, Zámečník ale v úplném závěru zakončil do Oršuláka, a tak po páteční prohře nezískali Lvi body ani v sobotu.

Ohlasy trenérů

Jiří Šejba (trenér Mountfield HK):

Byl to pro nás po pátku těžký zápas, Vary byly nabruslené, hrály rychlý hokej. První třetinu jsme odehráli docela fajn, pak na nás vlétly, my ztratili rychlost a inkasovali. Dotahovali jsme, nepovedlo se nám vyrovnat a je z toho prohra o gól.

Pavel Arnošt (trenér HC Energie Karlovy Vary):

Náš výkon byl velmi odhodlaný a bojovný, i když nebyl v některých věcech úplně optimální. Takto bychom se ale chtěli v soutěži prezentovat, vítězství je pro nás dobré povzbuzení a pracujeme dál.