HC Energie Karlovy Vary

Junioři ztratili zápas dvacet devět sekund před koncem! Nájezdová loterie vyšla Motoru

V sobotním utkání s týmem Banes Motor České Budějovice to bylo jako na houpačce. V první třetině šli díky střele Pepina Langmeiera do vedení energetici a Jihočeši srovnávali. V prostřední části se z vedení radoval hostující tým a srovnávali naši mladíci. Ve třetí třetině vedení pro Energii svým druhým gólem v utkání vystřelil Samuel Šmajda. O tři body karlovarská juniorka přišla v čase 59:31, kdy zápas do prodloužení poslal Marcel Kříž. Jediným úspěšným střelcem v nájezdové loterii byl Štěpán Hoch a tak bonusový bod putuje na jih Čech.
DHL Extraliga juniorů, 7. kolo, so 21.9.2024, Karlovy Vary, KV Arena
HC Energie Karlovy Vary
Motor České Budějovice
3:4sn
1:1, 1:1, 1:1 – 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 05:45 Langmeier (Šilhan, Vojáček; 5/5), 32:47 Šmajda (Varvařovský, Krajčík; 5/5), 53:53 Šmajda (M. Váňa; 4/5) – 08:49 Vachun (Lev; 5/5), 22:41 Hoch (Lev, Kříž; 5/5), 59:31 Kříž (Hoch; 4/5), rozh. náj. Hoch. Rozhodčí: Kosnar, Turhobr – Rubáš, Deja. Diváci: 77. Vyloučení: 6:7. Bez využití. V oslabení: 1:1. Střely na branku: 34:32. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3.
Rozhodčí: Kosnar, Turhobr – Rubáš, Deja
vyloučení6:7
využití0:0
oslabení1:1
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci77
HC Energie Karlovy Vary: Oršulák – Krajčík, Holejšovský, Anton, Pelikán, Zachariáš, Dyk, Postl – Šilhan, Langmeier, Poizl, Pastor, V. Váňa, Suchan, Vojáček, Steklý, Varvařovský, Šmajda, M. Váňa, Janata.
Motor České Budějovice: Schacherl – Placek, Vachun, Buzek, Česnohlídek, Gřegořek, Ishchenko – Aulický, Sochor, Lukeš, Šimon, Humeník, Wardas, Barna, Přibyl, Hoch, Kříž, Lev, Yalovyi.

Komentář k utkání

Už v loňské sezoně byly vzájemné zápasy mezi energetiky a Jihočechy jako na horské dráze a vypadá to, že v letošní sezoně tato tradice zatím pokračuje. Do vedení šli jako první energetici poté, co v poněkud krkolomné pozici vybojoval u mantinelu puk Petr Vojáček a přenechal ho Davidovi Šilhanovi. Ten ho zatáhl k bližší tyčce odkud nahrál Pepinovi Langmeierovi, který svou střelu stihl poslat do mezery mezi tyčku a přesunujícího se gólmana Motoru - 1:0. Zhruba o tři minuty bylo srovnáno díky Dominikovi Vachunovi, který se rozmáchl u modré přesně proti brance a propálil vše co mu stálo v cestě - 1:1.

Ve dvacáté třetí minutě si Jihočeši převzali vedení poté ,co z hranice kruhu pálil zapomenutý Štěpán Hoch, který puk nasměroval do branky u bližší tyčky zřejmě pod Oršulákovou lapačkou - 1:2. Na srovnání si energetici počkali do třicáté třetí třetiny, kdy si Samuel Šmajda v rohu pásma Motoru vybojoval puk, který tam poslal David Varvařovský. Sam s ním pak sjel do kruhu a a odtud pálil přesně pod víko - 2:2.

Ve vlastním oslabení Matyáš Váňa i přes dotírání tří soupeřů ubránil puk, který pak od hrazení předal Samuelovi Šmajdovi, který se přihnal na hranici kruhu. Odtud urostlý útočník překonal hostujícího gólmana střelou ke vzdálenější tyčce - 3:2. Když už to vypadalo, že energetici oslaví výhru za tři body. Přišla studená sprcha z hole Marcela Kříže, který v čase 59:31 našel při zakončení ze spodní hranice kruhu mezeru u bližší tyčky - 3:3.

V prodloužení se žádný z týmů neprosadil a tak opět došlo na nájezdy. V těch jako jediný uspěl Štěpán Hoch a tak bod navíc putoval do Českých Budějovic. V dresu soupeře se z výhry radovali i útočník Viktor Wardas a Jan Česnohlídek, kteří se na jih Čech přesunuli právě z Energie. Energetikům nakonec zbyl jeden bod.

Po sedmi zápasech mají junioři na kontě sedm bodů. Vzhledem k tomu, že už brzy bude odehraná třetina základní části, budou muset začít sbírat body trošku víc. Uvidíme zda se jim zadaří příští týden na tripu ve východních Čechách.