HC Energie Karlovy Vary

Deváťáci po obratu slavili výhru nad Piráty

Deváťáci sice odehráli pouze jediný zápas, ale v utkání s chomutovskými Piráty padlo gólů minimálně na tři utkání. Poté co energetici stáhli dvougólové manko, přidávali gól za gólem, až se se dostali na desítku. Sami inkasovali už pouze dvakrát, a tak si mohli užít děkovačku. Vlastně nakonec dvě děkovačky před svými fanoušky.
Extraliga 9. tříd, 6. kolo, ne 29.9.2024, Karlovy Vary, KV Arena, tréninková plocha
HC Energie Karlovy Vary
Piráti Chomutov
10:4
2:2, 5:2, 3:0
Rozhodčí: Hanák – Krejbich, Příplata
diváci58

Komentář k utkání

Po úvodním vhazování chvilku trvalo, než se oba týmy vymotaly ze středního pásma a poté hra nabrala směr karlovarská branka. K jejímu ohrožení nakonec nedošlo a do útoku se vydali energetici. Po dalším otočení hry nedosáhl na dlouhou přihrávku na hranici svého pásma jeden z Pirátů a puk si převzal Šimon Šimek, který se s ním stáhl kousek do svého pásma a nahrál do mezikruží Jakubovi Zrzaveckému. Do přihrávky jim však vletěl Ludwig Dondit, který okamžitě pálil. Vypadalo to, že puk skončil v lapačce Lukáše Kalčíka a v brankovišti pak dva z energetiků. Přes tuto melu nakonec puk, který zřejmě někudy propadl, kolem tyčky do branky došťouchal Šimon Vavřík – 0:1.

Po chvíli se naši deváťáci usadili v pásmu na tak dlouho, aby mohli kombinovat. Od modré přímo proti brance pálil Eliáš Křivánek, ale narazil na Sedláčkovy betony. Ve čtvrté minutě skončil pobyt energetiků v pásmu vyhozením kotouče, který ve středním pásmu dojel Ludwig Dondit, který si obhodil jednoho ze soupeřů a svůj únik zakončil blafákem mezi betony - 0:2. Netrvalo ale dlouho a naši deváťáci začali ze svého manka ukrajovat.

Nejprve po vhazování v pásmu Energie vybojoval puk Vojtěch Hüttl a hned s ním vyrazili společně na území Pirátů i jeho spoluhráči. Nakonec z toho byla férovka tři proti třem, kterou přesnou střelou mezi betony zakončil František Pavlovic – 1:2. Na srovnání si naši mladíci počkali až do času 15:08. Nejprve museli energetici párkrát hasit požár u své branky. Puk po jedné z akcí soupeřů nakonec do pásma vyvezl Thomas Hanson, kterému parťáka dělal František Pavlovic. Jejich akce sice nebyla úspěšná, ale puk si u mantinelu zastavil Eliáš Křivánek, který si sjel do mezikruží odkud vymetl pavučinu ve vzdálenějším růžku – 2:2.

Krátce po začátku druhé části bylo před karlovarskou brankou opět živo. Jedním ze střelců byl Lukáš Jansa, který to na Václava Štrunce zkoušel z úhlu. Vašek svou holí puk poslal až na druhou stranu kluziště. V rohu ho dobruslil jeden z chomutovských mladíků, a protože už mu za krk dýchal Jakub Klempíř, tak chtěl za brankou nahrát svému spoluhráči. Trefil však boční síťku. Svou chybu chtěl napravit, ale Jakub Klempíř byl rychlejší, a i přes jeho dotírání stihl nahrát na Jana Pavlise, který kousek od branky nezaváhal – 3:2.

Zhruba ve dvacáté čtvrté minutě deváťáci ustáli přečíslení Pirátů, kdy Alexandr Moskvitin u bližší tyčky narazil na Václava Štrunce. Puku se pak zmocnili energetici, ale než ho stihli dostat do bezpečí, tak se do jejich přihrávky vložil Ludwig Dondit, který dělovkou pod víko srovnal skóre – 3:3. Ve dvacáté sedmé minutě naši kluci potvrdili známé, když vás někdo vyhodí dveřmi, vlez tam oknem. Poté co je Piráti vyprovodili ze svého pásma, tam byli vzápětí zpět. Po chvilce laškování mezi oběma týmy se puk po ose Vojtěch Hüttl a Thomas Hanson dostal před branku k Eliáši Křivánkovi, kterému výskokem uvolnil dráhu Vojtěch Hüttl, ale střelu karlovarského kapitána zblokoval jeden z Pirátů. Odražený puk se nakonec dostal znovu k Vojtěchovi Hüttlovi, který z kruhu namířil ke vzdálenější tyčce – 4:3.

Po pár sekundách slavila karlovarská střídačka znovu. Nejdřív při svém úniku narazil na konec betonu Vojtěch Hüttl. Neujal se ani další střelecký pokus Energie. Nakonec to vyšlo do třetice. Od mantinelu pálil Štěpán Mariaš a jeho střelu do branky tečoval František Pavlovic - 5:3. Poté co se chomutovští mladíci postarali, aby se Václav Štrunc trochu rozehřál, zabavil puk Maxim Dan, který se protáhl mezi soupeři. Ty nejurputnější zmátl díky efektní brzdě a nahrál Matěji Žákovi, který z mezikruží poslal puk kolem tyčky do branky – 6:3.

Ve třicáté páté minutě se na modré rozpřáhl Martin Štolfa, jeho střelu zastavil Václav Štrunc na své hrudi, ale puk se mu nepodařilo zkrotit úplně, a tak mu vypadl. Po sérii dorážek ho za jeho záda v čase 35:01 dostal Jakub Jíra. To že nejlepší obrana je útok ukázali energetici ještě v té samé minutě. Hned v úvodu oslabení vybojoval po vhazování puk Jakub Jirota a společně s Jakubem Klempířem vyrazili k brance. Před ní si puk vyměnili a Jakub Klempíř střelou pod víko nedal Adamovi Sedláčkovi šanci – 7:4.

Důraz před brankou vynesl energetikům v čase 45:59 osmý gól. Nejprve z hranice kruhu pálil Thomas Hanson. Puk se odrazil od gólmana k brusli jednoho z chomutovských mladíků. Než se stihl zorientovat, tak si kotouč zabral František Pavlovic a okamžitě nahrál ke druhé tyčce Vojtěchovi Hüttlovi, kterému stačil jediný švih k tomu, aby rozjásal své spoluhráče – 8:4. Po necelé minutě letěly ruce našich deváťáků opět nahoru. Jakub Jirota vybojoval u mantinelu na hranici svého pásma puk a hnal se k brance. Při úniku ho jistil Jakub Klempíř. Jeho pomoci nakonec nebylo potřeba. Protože Jakub Jirota se v prostoru kruhu rozmáchl a puk poslal mimo dosah gólmana přímo do branky - 9:4. Vzápětí poté co vyjel ze střídačky, obral Jakub Klempíř jednoho z hostů o puk a nahrál ho Jakubovi Jirotovi. Ten tváří v tvář Sedláčkovi narazil pouze na jeho betony. Odraženého puku se v mezikruží ujal dojíždějící Jan Pavlis a poslal ho do odkryté části branky a uzavřel tak střeleckou listinu zápasu – 10:4.