HC Energie Karlovy Vary

Junioři se musí spokojit pouze s bodem

K a r l o v y V a r y - HC Energie Karlovy Vary - HC Chemopetrol Litvínov 4:4 (1:1, 1:1, 2:2) Domácí nasadili rychlé tempo a již v první minutě otevřeli skóre. Ovšem hosté se nenechali zaskočit a po tvrdém a napínavém souboji byli schopni srovnat i dvoubrankové vedení domácích. Chemici si tak z ledu Energie vezou bod. Nejlepším hráčem domacích se stal Vít Budínský, jenž zaznamenal branku a asistenci. Zajímavostí zápasu bylo, že hlavní sudí rozdal celkem 147 trestných minut!
Extraliga juniorů, 15. kolo, čt 20.10.2005, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Litvínov
4:4
1:1, 1:1, 2:2
Branky a nahrávky: 1. Kalousek (Kuběna), 23. Bušta (Budínský), 43. Kloz (Sedláček), 44. Budínský (Hamerle, Brňák) - 17. Závada (Salač,Vrtek) 27. Salač (Vrtek), 46. Jánský (Martinka,Salač), 58. Salač (Vrtek). Rozhodčí: Svoboda (Most) . Vyloučení: 9:4, navíc Mašek, Jakub Bauer (oba KVA) 5 + DKU, Jakubal, Hamerle (oba KVA) 10 minut OT - Jánský (LIT) 5 + DKU. Využití: 1:3. Diváci: 75. Střely na branku: 34:26 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:4.
Karlovy Vary: Jakubal - Brňák, Satora, Mašek, Kloz, Schmidt, Zmeškal - Bušta, Kuběna, Sláma, Gasparik, Jakub Bauer, Jan Bauer, Budínský, Kalousek, Hamerle, Sedláček, Smolík, Šnajdr
Litvínov: Fikrt - Polák, Lomička, Kubát, Chotaš, Martinka, Kuncl - Diviš, Vrtek, Rindoš, Kašťák, Zima, Salač, Jánský, Závada, Schön

Komentář k utkání

V podkrušnohorském derby se setkaly dva týmy z chvostu extraligové tabulky a předvedly opravdu vyrovnaný a napínavý boj.

Už v první minutě po perfektní akci zakončil pod ležícím brankářem Jan Kalousek a otevřel tak velmi brzy skóre dnešního střetnutí. Poté v minutě 17. našel z rohu kluziště Vlastimil Salač zcela nekrytého Jana Závadu, který se z pohotové střely nemýlil a umístil svůj kotouč k levé tyčce. V první třetině se už nic důležitého nestalo a tak oba celky šly do kabin za stavu 1:1.

Druhá dvacetiminutovka začala podobně aktivně jako třetina první, a tak se Energetici mohli již ve třetí minutě radovat z dalšího gólu z hokejky Lukáše Bušty, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou. Ale opět Chemikům netrvalo příliš dlouho a v 7. minutě vyrovnali na 2:2 zásluhou Vlastimila Salače. Průběh celé druhé třetiny byl v celku klidný, až v 37. minutě zahrozil jeden z karlovarských útočníků, když minul zcela odkrytou branku.

Na začátku třetího dějství se domácí ujali vedení, když v 53. minutě v přesilovce propálil Fikrta od modré Jan Zmeškal. Minutu nato zvýšil již na 4:2 Budínský, jenž přesnou střelou nad Fikrtovo rameno rozvlnil síť hostující branky. Několik vteřin po vstřelené brance byl vyloučen domácí útočník Gasparik za podražení a minutu po něm jeho spoluhráč Bušta. Chemici tak dostali příležitost v podobě přesilové hry pěti proti třem a Peteru Jánskémustačila necelá minuta, aby zkorigoval na 4:3. V 51. minutě byl vyslán z půlky hřiště přesnou přihrávkou jeden z litvínovských útočníků. Ovšem svůj únik nezakončil podle svých představ především díky krosčeku Brňáka, jenž za svůj prohřešek vyfasoval dvě minuty. Tento zákrok nastartoval vystoupení hlavního arbitra Svobody, který v následujících minutách vyloučil sedm hráčů. V polovině 58. minuty se nejlépe zorientoval Vlastimil Salač v mumraji před gólmanem Jakubalem a bylo vyrovnáno. Do konce zápasu se až na několik potyček a přísných vyloučení nic důležitého nestalo. Obě mužstva si tak připsala bod do extraligové tabulky.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik, trenér HC Energie Karlovy Vary: Toto utkání výraznou měrou ovlivnil hlavní rozhodčí. Za výkon, co tu dnes předvedl, by si nezasloužil pískat ani ligu veverek! Nic víc vám k tomu říci nemohu.

Josef Beránek, trenér HC Chemopetrol Litvínov: Myslím, že utkání bylo vyrovnané a v závěru docela dramatické. Soudím, že bod pro obě mužstva je spravedlivý.