HC Energie Karlovy Vary
Extraliga juniorů, 36. kolo, so 20.1.2007
Hr.Králové
Karlovy Vary
2:9
1:2, 0:4, 1:3
Branky a nahrávky: 20. Ropický (Pavlů), 55. Prostředník (Ropický) – 12. Schmidt (Tomiš), 18. Mareček (Zmeškal), 24. Zucker (Schmidt, Satora), 26. Zucker (Kuběna), 27. Kuběna (Schmidt, Boguský), 37. Bauer (Zmeškal), 45. Mareček (Šnajdr), 57. Smolík (Topinka), 59. Tomiš (Záhora, Zucker). Rozhodčí: Vampola – Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 11:14. Využití: 2:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 80. Střely na branku: 40:41.
Hr.Králové: Brož (od 26. Balážik) – Černák, Spudil, Seidl, Pavlů, Macháček, Prostředník - Ropický, Pospíšil, Pochobradský, Šejnoha, Janoušek, Budaj, Kohout, Zadina, Šimoníček, Zindulka, Fiedler, Kubišta.
Karlovy Vary: Benda – Mašek, Schmidt, Boguský, Satora, Zmeškal, Přindiš – Záhora, Šnajdr, Bauer, Zucker, Kuběna, Baran, Smolík, Polák, Tomiš, Mareček, Rohan, Budínský, Topinka.

Komentář k utkání

V prvních minutách zápasu si oba týmy vytvořily několik slibných pozic, ale vše podstatné se začalo dít až od poloviny první třetiny. První branka padla na konci 12.minuty, kdy hosté ostřelovali Brože a na třetí pokus prostřelil vše před sebou Tomáš Schmidt. Následně měl dvě příležitosti k vyrovnání Šimoníček, ale v první šanci přestřelil a ve druhé tečoval Prostředníkovu ránu při hře 4 na 3 mimo. A tak v přesilovce udeřili znovu Karlovarští. Zmeškal střílel od modré a Jakub Mareček už neměl problémy s dorážkou. Přesto se Hradec ještě do první přestávky dostal do kontaktu se soupeřem. V přesilové hře ideálně nabil Pavlů Petru Ropickému a ten trefil přesně do horní části branky. Po dvaceti minutách tak hosté vedli o gól.

V úvodu druhé části mohl vyrovnat Ropický, ale jeho střela z levé strany se neujala. A tak začali úřadovat hráči Varů, kteří vtěsnali tři branky do tří minut. Nejprve tečoval Schmidtovo nahození David Zucker a tentýž hráč nedlouho poté krátkou chladnokrevnou kličkou zvýšil na tříbrankový rozdíl. Hradecký brankář Brož tak rychle přenechal své místo v brankovišti náhradníku Balážikovi. Ideální možnost na korekci stavu měl Hradec při následné výhodě 5 na 3 trvající téměř dvě minuty. Ovšem tato situace měla hororovou zápletku. Schmidt úspěšně vyhodil, za pukem se vydal nejen hostující Pavel Kuběna, ale také domácí brankář, který však fatálně promáchl a osamocený střelec se rázem zjevil před prázdnou brankou – 1:5. Ve zbytku této výhody už nalomení hráči Hradce nevymysleli nic, naopak soupeř ještě jednou zahrozil. I v dalším z vlastních oslabení Karlových Varů unikl domácím zadákům Zucker, ale přestřelil. Na druhé straně opětoval v podobné akci Kubišta, ale trefil jen Bendovu lapačku. Následně hrál Hradec další přesilovku, ale bez efektu. Těsně po jejím konci v situaci 2 na 2 střílel hostující Jan Bauer a jeden z hradeckých obránců lehkou tečí usměrnil puk mezi Balážikovy betony. Po dvou třetinách už byly naděje Hradce na bodový zisk v tomto zápase jen v oblasti hluboké teorie.

Zkraje závěrečné třetiny si Hradec vytvořil několik střeleckých pozic, ale utkání už se spíše jen dohrávalo. Ačkoliv se už Karlovarští snažili vsítit co nejpohlednější branku, často právě tyto šance zahazovali. Přesto diváci viděli ještě čtyři branky. Nejprve ve 45.minutě v přesilovce doklepl opuštěný puk do sítě Jakub Mareček, po něm ještě Baran nastřelil břevno. V jedné z mála vyložených šancí Hradce poté neuspěl Pochobradský. Přesto se domácí dočkali. V 55.minutě dopravil puk do branky Tomáš Prostředník. Samotný závěr však patřil opět výrazně lepšímu soupeři. Nejprve si první branku v týmu připsal Jindřich Smolík a schoval si tak puk jako vzácný suvenýr. Poslední slovo měl v 59.minutě ještě Norbert Tomiš. Karlovarští se poté ještě snažili docílit populární desítky, ale už jim nezbyl čas. Přesto zvítězili po bezstarostném výkonu o sedm branek.