HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci těsně nestačili na Tygry

HC Energie Karlovy Vary - HC Bílí Tygři Liberec 2:3
KARLOVY VARY - Osmá Energie přivítala na svém ledě sedmý Liberec, dal se proto očekávat velký a vyrovnaný souboj. Typickým gólem do šatny otevřel skóre v první třetině Tomáš Mistoler , který si v tomto zápase připsal i bod za nahrávku ve druhém gólu Energie. Hosté ovšem udeřili v posledním dějství, kdy během minuty stačili uzemnit Karlovarské dvěma smolnými brankami pro domácí. Karlovým Varům se podařilo snížit na rozdíl jedné branky až v závěrečném powerplay. Nakonec se však stejně z vítězství radovali hosté.
Extraliga dorostu, 21. kolo, čt 16.11.2006, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Liberec
2:3
1:0, 0:1, 1:2
Branky a nahrávky: 20. Mistoler (Tomeček), 60. Chaljavin (Mistoler) - 28. Vařecha (Černý), 48. Bortňák (Kedršt), 49. Bortňák. Vyloučení: 6:12. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 56. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 1:3, 2:3.
Karlovy Vary: Hruška - Habal, Ryžuk, Schopf, Dlapa, Tomeček, Jemelyanov, Funk, Špila - Fusek, Chocholáč, Kelner, Chaljavin, Hudák, Mistoler, Flieger, Putyera, Šaling, Vaněk, Kroupa
Liberec: Pyrochta - Jurčák, Kulda, Příkazský, Lacek, Diviš, Černý - Vašek, Bortňák, Jánošík, Skalický, Chlouba, Vařecha, Bulíř, Vozák, Lemfeld

Komentář k utkání

První šance se naskytla ve druhé minutě a už zaváněla gólem. Domácí David Kelner po nahrávce přes celou šíři kluziště nastřelil z mezikruží pouze pravou tyč. V šesté minutě se ozvali také hosté. Při přesilovce vypálil nebezpečně od modré Roman Chlouba, pohotově se snažil odražený kotouč vrátit do sítě Kulda, jenže karlovarský brankář se pohotově stačil vrátit. Tato uplynulá přesilovka se hostím velmi vydařila, domácí si za celé dvě minuty takřka ani nesáhli na kotouč. Další kloudná šance byla opět na straně Energie. V deváté minutě způsobil fatální chybu liberecký brankář, když se z nepochopitelných důvodů vydal za vlastní branku, kde ještě k tomu upadl. Toho okamžitě využil jeden z karlovarských útočníků. Téměř z nulového úhlu zamířil na odkrytou klec, do které se nakonec trefil. Jenže to by se nesměl najednou objevit, a svým až gymnastickým skokem jasné brance zamezit, liberecký Jánošík. Nakonec štěstí stálo při hokejistech HC Energie. Pouhou půl minutu před koncem prvního dějství pálil od modré Tomeček a pro Tomáše Mistolera nebyl problém odražený kotouč vrátit zpět do poloodkryté klece. Po první, divácky velmi zajímavé třetině, tedy stav 1:0.

Úvod druhé třetiny byl velmi zajímavý a hektický. V čase 20:20 rozehrávali domácí slibnou přesilovku 5:3. Bohužel bez výraznějšího úspěchu. Celkem kuriózní situace přišla o pět minut později, kdy byli vyloučeni dva karlovarští hráči. Liberec si tak zahrál dvouminutovou přesilovku 5:3, ve které Karlovým Varům pořádně zatopil. Nejprve Roman Chlouba nastřelil z blízka tyč, jenže kotouč se se štěstím odrazil přímo rozjetému varskému Tomáši Mistolerovi. Ten v tomto oslabení unikl sám na brankáře. Jenomže než stačil vymyslet nějakou kličku, byl tvrdým způsobem zahákován Tomášem Drncem a poslán k zemi. Sudí proto okamžitě nařídil trestné střílení a dvouminutový trest pro Drnce. Ke středovému kruhu si kotouč připravil Martin Chocholáč, avšak svým blafákem do beckhandu trestné střílení neproměnil. Nakonec v této přesilovce gól přeci jen padl. K velkému smutku domácích však do jejich branky. Nastřeleného a následně odraženého kotouče se zmocnil Lukáš Vařecha , který měl dost času pohodlně prostrčit kotouč vedle ležícího brankáře do klece. Pět minut před koncem mohli hosté zvýšit. Patrik Diviš pálil od modré, jeden z domácích obránců puk tečoval a ten jen o centimetry minul horní tyčku Hruškovy svatyně.

Poslední část byla ve znamení tvrdé hry a častých trestů, proto Karlovy Vary hráli téměř nepřetržitě šest minut přesilovou hru. Bohužel bez úspěchu. Ve 46. minutě Mistoler trestuhodně netrefil po závaru před hostující klecí z blízka poloodkrytou branku. Jenže to se pomalu blížila 48. minuta a s ní nešťastná branka pro domácí. Dalibor Bortňák prostřelil Hrušku z mezikruží k pravé tyči. O minutu a půl později bohužel Liberec uzemňuje další trefou Energii prostřednictvím téhož hráče. V oslabení Dalibor Bortňák ujíždí sám na brankáře v těsném dotírání dvou domácích obránců, ale i přesto se dokáže od tohoto oprostit a trefit beckhandem přesně víko Hruškovy klece. Karlovy Vary se od této studené sprchy kupodivu nesesypaly a velice sympatickým výkonem se snažili nepříznivý stav ještě otočit. Jakási jiskřička naděje zazářila opět půl minuty před koncem při powerplayi domácích. Velerij Chaljavin se z blízka prosazuje k pravé tyči po asistenci Mistolera. Bohužel již nebylo v silách domácích za půl minuty přidat další gól, a tak Karlovy Vary trochu nezaslouženě po vydařeném, ale smolném utkání, podlehly Liberci 2:3.