HC Energie Karlovy Vary

Dračice odevzdaly další dva body

K r a l u p y - Šesté kolo extraligy žen přisoudilo karlovarským hokejistkám za soupeře tým HC Slavia Praha. Na domovském ledě v Kralupech nedaly domácí hokejistky Dračicím přiliš mnoho šancí a jasně zvítězily 11:0. Na obhajobu Karlovarských je třeba uvést, že se potýkají s velkou marodkou. Renomé si Dračice budou moci napravit v dalším kole doma proti Berounu.
Extraliga žen, 6. kolo, so 7.10.2006, Zimní stadion Eden
Slavia
Karlovy Vary
11:0
4:0, 1:0, 6:0
Branky: Studentová 2, Holešová 4, Jurčová, Šťastná 2, Nosalová, Manhartová. Asistence: Jandíková 3, Studentová 4, Jurčová 2, Zelenková, Šťastná, Nosalová, Kroutilová 2. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. Zásahy brankářek: 12:54.
Slavia: Matějů - Jandíková, Pekárková, Ivičičová, Horálková, Dvořáková, Mullerová - Šťastná, Holešová, Manhartová - Kroutilová, Studentová, Jurčová - Zelenková P., Nosalová
Karlovy Vary: Šplíchalová - Fričová Jana, Wadowská, Kotrbáčková Ivana, Kotrbáčková Soňa - Fričová Věra , Bauerová, Hajdová - Trampotová, Husáková, Radostová - Vaňousová

Komentář k utkání

Slavia Praha přivítala na svém ledě v Kralupech hokejistky z lázeňského města z Karlových Varů posílené Trampotovou a Vaňousovou (hostování z Plzně). Oslabené ovšem o zraněné Pöpperlovou, Vlachovou, Seemannovou a Lukešovou. Domácí potvrzovaly svou roli favorita od začátku utkání. Dračice se urputně bránily, ale střelkyně Slavie se prosadily už v 7. minutě, když brankostroj začala Petra Jurčová za přispění celého svého útoku. Svůj den na branky pak měla Eva Holešová, autorka čtyř branek. Hrálo se poměrně slušně, poměr vyloučených 5:4. Slavia všechna svá oslabení ustála bez úhony a naopak ve třetí třetině využila i dvě přesilovky. Karlovarská gólmanka Šplíchalová si připsala 54 úspěšných zásahů a domácí Matějů 12.

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenérů Karlových Varů: Slavia potvrdila roli favorita. Děvčata velmi dobře bruslila a kombinovala. Našim hráčkám, hlavně v první třetině, to dělalo velké problémy. Zaostávaly jsme ve všech herních činnostech. Ve druhé třetině se naše hra mírně zlepšila, začaly jsme více bruslit, dohrávat hráčky Slávie a snažily jsme se u mantinelů vybojovat více puků. Začátek třetí třetiny nám utekl, když Slávie potrestala dvě naše vyloučení. Domácí hráčky nám dělaly po celý zápas problémy hlavně v rotacích, rozích a před brankou. Slavia vyhrála zaslouženě.