HC Energie Karlovy Vary

Utkání v Berouně rozhodla (ne)efektivita

Ženy: Beroun - K.Vary 5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
Čtvrté kolo nadstavby zastihlo karlovarské Dračice na ledě Berouna, kde přes díry v sestavě svedly s domácími vyrovnanou partii. Svědčí o tom i počet střel na branku v poměru 31:27. V efektivitě zakončování se však již oba celky výrazně lišily, Dračicím navíc chyběl i kus pověstného štěstíčka, a odvážejí si tak snad až příliš krutý příděl.
Extraliga žen, nadst., so 3.2.2007
Beroun
Karlovy Vary
5:0
0:0, 3:0, 2:0
Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Zásahy brankářek: 27:26.
Karlovy Vary: Lukešová - J.Fričová, Hornová, I.Kotrbáčková, Wadowská - Vylíčilová, Bauerová, Radostová, Trampotová, Pöpperlová, Hajdová

Komentář k utkání

V dalším utkání v Berouně nemohly nastoupit pro zranění nebo nemoc Soňa Kotrbáčková, Věra Fričová, Vlachová, Vaňousová a Husáková. Přesto podaly Dračice dobrý výkon, byť tomu výsledek 5:0 nenasvědčuje. Poměr střel 6:14 v první třetině ukazuje, že Dračice měly převahu, ale nedovedly puk dostat za záda domácí brankářky.

Do druhé třetiny nastoupily Dračice ve značně volném tempu a již po 41 sekundách inkasovaly. Do tempa je přivedla až druhá branka ve 24 minutě a následně ubráněné oslabení 5 na 3 v trvání 75 vteřin, ale to již bylo pozdě. Vedení Berounské Lvice, naopak velká snaha o změnu stavu vnesla na hokejky Dračic nervozitu. Domácí potrestaly další chybu Dračic a do konce třetiny zvýšily na 3:0.

Ve třetí třetině měly Dračice více ze hry. Klid chyběl Vylíčilové, která v 56. minutě pronikla domácí obranou, překonala i brankářku, ale puk se odrazil od tyče ven z brány. Snahu a tlak Dračic zlomila šťastná branka domácích v 59 minutě, na konečných 5:0 upravily hokejistky v poslední minutě utkání.

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenérů K.Varů: Po první třetině byl stav 0:0, což odpovídalo hře obou družstev. Ve druhé třetině naše hráčky udělaly několik chyb a soupeř je využil a vstřelil 3 branky. Ve třetí třetině jsme vyrovnali hru, vytvořili si několik slibných šancí, ale dnes nám chybělo i trochu hokejového štěstí. Výsledek neodpovídá vývoji a výkonu našeho družstva.