HC Energie Karlovy Vary

Junioři tančí nad okrajem propasti, podruhé podlehli Olomouci

Junioři: Olomouc - Energie 4:1 (stav série 2:1)
Třetí utkání čtvrtfinálové série karlovarským hokejistům vůbec nevyšlo. Přestože šli v úvodu druhé části zásluhou Zuckera do vedení, v dalším průběhu si už více radosti neužili. Hanáci totiž bleskově vyrovnali a ještě rychleji přidali další branky. Nervózní Karlovarští se ve třetí třetině utopili v množství oslabení a nedokázali duel ani zdramatizovat. Poslední šanci na reparát mají hned v neděli, opět na olomouckém zimním stadionu. Vítězství jim zajistí rozhodující souboj na vlastním ledě, porážka konec sezóny.
Extraliga juniorů, ČF3, so 10.3.2007
Olomouc
Karlovy Vary
4:1
0:0, 3:1, 1:0
Branky a nahrávky: .29. Sršeň (Spurný), 35. Sršeň (Musil), 39. Venkrbec (Rajnoha), 42. Venkrbec (Rajnoha) - 26. Zucker (Baran, Schmidt)
Olomouc: Slovák - Musil, Prinke, Koktan, Janáček, Horník, Spurný, Ryšánek, Tobiáš, Pánek, Hrbatý, Luňák, Kundrátek, Sršeň, Skácel, Coufal, Šula, Kovalovský, Menšík, Venkrbec, Rajnoha
Karlovy Vary: Benda (od 42. Závorka) - Brnák, Mašek, Schmidt, Bogunský, Tollinger, Satora, Zmeškal, Přindiš, Šnajdr, Bauer, Zucker, Kuběna, Baran, Sláma, Polák, Tomiš, Mareček, Rohan, Budínský, Topinka

Komentář k utkání

Poměrně vlažný začátek utkání a úvodní vyčkávaná přerostla v karlovarskou převahu. Západočeští mladíci zvýšili tempo hry a byli častějšími hosty před domácím gólmanem Slovákem.Ve 3.min utě se po levém křídle protáhnul Budínský, příklep z jízdy ale minul Slovákovu klec. O tři minuty později se dostal ke střele i následné dorážce Tomiš, ani on však nenašel cestu za Slovákova záda.Mora se vážněji dostala před Bendu až v 7.minutě, Kovalovský a Luňák však měli potíže se zkrocením touše, Rajnoha s Venkrbcem naopak nevyzráli na dobře rozpohybobaného Bendu. V 11.minutě přišlo první vyloučení, hostující Rohan nastavil protihráči koleno. Domácí ale v přesilovce, krom dvou střel Janáčka, nepředvedli žádnou výraznou akci, hosty ale drželi pod zámkem. Stejně tomu bylo i v minutě osmnácté, kdy byl za hákování potrestán Zucker. Drtivý olomoucký tlak přežili hosté bez gólové úhony.

Druhé dějství začínaly naopak přesilovkou Karlovy Vary. Janáčkovo naražení na mantinel ale zůstalo nepotrestáno.Na přelomu 25.minuty se ale provinili faulem hned dva olomoučtí hráči krátce po sobě a hosté po 40 vteřinách dvojnásobnou početní výhodu využili. Dokonalý rozbor olomoucké trojice předvedli Schmidt s Baranem a David Zucker už jen zavěsil do prázdné olomoucké brány 0:1. Za necelé tři minuty ale dostala možnost Mora zahrát si v početní výhodě a nyní už dokázala prohřešek Boguského ztrestat. Bendu zaměstnal příklepem Spurný a Tomáš Sršeň, stojící v levém rohu na okraji brankoviště už jen vymetl pavučinu 1:1. 33.minuta přinesla další trest, k Maškovi, který se provinil držením si na hostující stranu trestné lavice přisedl Bauer. Olomouckým mladíkům stačilo24 vteřin na to, aby proměnili početní výhodu ve vedoucí branku. Sršeň obsadil opět svou střeleckou parketu, na ní si počkal, až se k němu dostane vyražená střela Musila a s přehledem okopíroval svou předchozí trefu 2:1. Ve 37.minutě došlo k dalšímu vyloučení, svůj forčeking tentokrát přehnal Tomiš. Olomouc opět trestala, Matouš Venkrbec najel po levém křídle do karlovarského obranného pásma, vůbec nehledal spoluhráče a bez varování vymetl výstavní dělovkou pavučinky z horního růžku Bendovy branky 3:1.

Do posledního dějství vstupovali hosté přesilovou hrou. Ta se jim ale trestuhodně nevydařila. Rajnoha sebral karlovarským útočníkům kotouč, kolmicí vyslal na zteč Venkrbce. Matouš Venkrbec si s nabídnutým samostatným nájezdem poradil, opět bez zbytečných komplikací a ranou z mezikruží vyhnal z brány Bendu 4:1.Toho vystřídal Závorka a ihned musel čelit dalším olomouckým atakům. Branka v oslabení udělala své jak s psychikou olomouckých, tak i karlovarských hráčů. Mora hrála v obrovské pohodě a místy dostávala hosty až pod drtivý tlak, tak tomu bylo i ve 49.minutě, kdy nejprve Sršeň ze své parkety nechal dvakrát vyniknout Závorku, poté předváděl karlovarský gólman své kouzelnické umění i proti Venkrbcovi. Hosté se dostávali do zakončení sporadicky, olomoučtí beci navíc hráli velmi obětavě a na svých tělech tlumily karlovarské střely. Závěr třetiny byl poznamenán řadou vyloučení, zajména ze strany hostí, kteří se jen těžko smiřovali s blízkou porážkou. Tak tomu bylo i v případě Barana, který se po své obrovské šanci z 57.minuty nešetrně seknul jednoho z olomouckých beků. Po něm přišlo ještě Rohanovo napadení, které už znamenalo jen fakt, že Olomouc dohraje utkání v klidu proti čtyřem.