HC Energie Karlovy Vary

Energie ukázala charakter a otočila další utkání

Four Points Cup: Dresdner Eislöwen - HC Energie 3:5 (1:0, 2:3, 0:2)
Nepříliš povedená první polovina utkání, po které energetici prohrávali už 0:2, se zavčasu proměnila ve střeleckou smršť Západočechů. Ti se ve svém druhém utkání na drážďanském turnaji dlouho trápili, až ve 30. minutě vrátil svůj tým do zápasu slovenský mladík Rumpel. I přes Kristkovo vyrovnání se domácí opět vrátili do vedení, které jim ale stejně bleskově sebral svým premiérovým gólem v karlovarském áčku muž zápasu David Zucker (1+1, na snímku). Ve třetí části na sebe vzali zodpovědnost zkušení borci a brankami Procházky a Kumstáta zajistili Energii tři body do tabulky turnaje. Ve druhém čtvrtečním zápase porazili hokejisté Eisbärenu Berlin Nürnberg Ice Tigers 4:2. V průběžné tabulce jsou Západočeši první o skóre před berlínským klubem. V pátek zakončí Karlovy Vary své účinkování v Německu duelem s Norimberkem.
V článku opět naleznete komentář Zdeňka Venery k tomuto zápasu.
Příprava, přát., čt 16.8.2007
Drážďany
Karlovy Vary
3:5
1:0, 2:3, 0:2
Branky a nahrávky: 13. Glück (Hrubý, Čermák), 30. Pipp (Gardner, Rohde), 35. Musial (Guggemos, Sikora) - 30. Rumpel (Duben), 33. Kristek (Zucker, Skladaný), 37. Zucker (Řezníček, Hluchý), 44. Procházka (Pech), 54. Kumstát (Košťál, Skuhravý).
Rozhodčí: Deubert. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Diváci: 680.
Drážďany: Mařík (30. Pascha) - Lundmark, Linke, Zajac, Geisberger, Maier, Hamann, Weilert - Rohde, Musial, Glück - Vít, Carciola, Mikeš - Sikora, Hrubý, Gardner - Berg, Čermák, Guggemos - Pipp.
Karlovy Vary: Sáblík - Ustrnul, Brňák, Gróf, Řezníček, Duben, Němec, Dobroň - Kraft, Kristek, Skladaný - Mluchý, Pech, Rumpel - Košťál, Zucker, Skuhravý - Procházka, Kumstát, Kuběna.

Komentář k utkání

V dresu domácího výběru skvěle zachytal Michal Mařík, který v před deseti lety chytal i za Karlovy Vary. Dokázal ho překonat až ve 30. minutě mladý slovenský útočník Jakub Rumpel, který začal letní přípravu v Mladé Boleslavi, ale s Karlovými Vary odcestoval na turnaj do Drážďan. Hned po Rumpelově brance přenechal Mařík místo v brance Norbertu Paschovi, jehož Karlovarští překonali čtyřikrát.

Zdeněk Venera – Dnes se mi první polovina moc nelíbila, abych pravdu řekl. Trvalo nám, než jsme se rozjeli a domácí s námi drželi krok a hráli obětavě. Bylo vidět, že chtějí odčinit včerejší vysokou porážku. Druhá polovina byla z naší strany lepší. Dnes to byl těžký zápas s těžkým soupeřem a beru ho jako kvalitní přípravu. Je potěšitelné, že góly střílejí všichni hráči.