HC Energie Karlovy Vary

Dorost: Třebíč vyhraje třeba příště

Dorost: HC Energie - HS Třebíč 6:2 (2:1, 2:0, 2:1)
Na ledě v Dolní Kamenné dnes hostili energetici Slavii, ale ne tu z Prahy. Tato byla až z Třebíče a celým názvem se jmenuje SK Horácká Slavia Třebíč. Dlouhá cesta až z Moravy asi zanechala na hráčích nepříznivé následky. Její hráči sice nezanechali špatný dojem, ovšem výsledek 6:2 pro energetiky mluví za své. Dvěma kanadskými body se blýsknul Martin Frk (na snímku).
Extraliga dorostu, 14. kolo, so 13.10.2007, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Třebíč
6:2
2:1, 2:0, 2:1
Branky a nahrávky: 4. Vaněk, 16. Sýkora (Flieger), 21. Vachovec (Fusek), 35. Záhora (Frk), 43. Švec (Sýkora), 51. Frk (Záhora) - 17. Vondráček (Němec), 54. Vysloužil (Stahorský).
Karlovy Vary: Endal, Habal, Hluchý, Schopf, Šik, Valeš, Schusser, Dlapa, Liška, Funk, Frk, Švec, Putyera, Flieger, Sýkora, Vaněk, Vachovec, Hampl, Chocholáč, Kverka, Fusek, Záhora.
Třebíč: Wolf, Dusík, Belatka, Záhradný, Koukal, Kotrba, Hlaveš, Drápela, Bartejs, Honza, Velecký, Fryauf, Zdražil, Vysloužil, Fusek, Dočekal, Němec, Vondráček, Kazatel, Stahorský, Večeřa, Deverl.

Komentář k utkání

Po včerejším neúspěchu bylo potřeba, aby si energetici trochu napravili reputaci. Proto už od začátku hry hráli s patřičnou vervou. To ale lze říci i o soupeřích, kteří rozhodně nebyli podřadnou náhražkou hokejového soka. Byla jen otázka času, kdo se trefí do brány jako první. A první skórovala Energie, když Vaněk doklepl do nepokryté brány puk odražený od gólmana. Rozhodčí váhal, zda má branku uznat, ale nakonec rozhodl ve prospěch domácích. Tím se hra odstartovala úplně, hrálo se plynule a rychle, o čemž svědčí už jen první třetina, která byla bohatá na góly. Po akci Vaňka ještě v 16. minutě protlačil do brány puk Tomáš Sýkora. To Třebíč popudilo a byla vidět i na její straně snaha o gól, který se jí také povedlo do konce třetiny zásluhou Vondráčka vstřelit.

Druhá třetina začala opět v tempu, ve kterém skončila dvacetiminutovka první. Dvacet sekund po odpískání hry zvýšil na 3:1 Michal Vachovec, který dokázal vytěžit z rozruchu před bránou. To si hráči z Třebíče nechtěli a ani nemohli nechat líbit. Za kotoučem se vždy vrhali skoro bezhlavě, navíc dobře kombinovali přihrávky. Horší to bylo se zakončením. V tom měla jasně navrch Energie. Jestliže soupeř předváděl docela pěknou hru, energetici předváděli akce dvakrát lepší. Jak v rychlosti, v manipulaci s pukem, tak i samozřejmě v počtu branek. A počet branek nebyl očividně konečný. Šest minut před koncem třetiny vstřelil čtvrtý gól Záhora, jenž neváhal, v letu zpracovat přihrávku od Frka a razantně poslal kotouč do sítě Třebíče. A bylo rozhodnuto. Stav 4:1 už s dostatečnou rezervou vylučoval výhru soupeře z Moravy. To by musel hodně změnit svůj styl hry. Nedá se říci, že by Třebíč hrála špatně, její projev byl hokejový, jenže jakoby jí něco oproti Energii chybělo. Snad důraz, snad štěstí... Zkrátka Energie byla lepší.

Poslední třetina se tedy už hrála ve stylu „Buď všechno a nebo spíše nic“. Tedy buď Energie zvítězí, nebo Třebíč sníží skóre. Na výhru už asi hoši z Moravy pomyslet nemohli, protože tu jim zase o něco oddálil pátý gól v brance, který dal Marek Švec z pravého kruhu. Brankář Třebíče se na dnešek asi moc dobře nevyspal, jeho zpožděnými reakcemi svůj tým nijak nepodržel. Ale i to se stává a každý den nemůže být posvícení. Dnešek nebyl výjímkou ve vysokém počtu gólů. Již šestý gól uklidil do brány soupeřů tentokráte Martin Frk. Pokud už měla Třebíč prohrát, její hráči se pokoušeli alespoň o nějaký ten gól cti. A takový gól dal v 54. minutě Vysloužil, který si za to vysloužil pochvalu od trenéra. Dá se tedy říci, že obě mužstva dnes sehrála kvalitní hokej, body ale zaslouženě zůstaly doma.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek, trenér Karlových Varů: Dnes jsme byli lepší ve všech činnostech, soupeř byl samozřejmě hodně snaživý. Měli jsme z nich trošku respekt, hlavně ze začátku, protože uhráli 10 bodů venku. Nějakou sílu mají. Trošku mimo hru jsme byli snad jen, když jsme dostali gól na 2:1, ale myslím si, že potom už o všem rozhodla branka na tři jedna a od té doby jsme měli utkání pod kontrolou.