HC Energie Karlovy Vary
Extraliga dorostu, 23. kolo, pá 23.11.2007
Opava
Karlovy Vary
2:3
1:1, 1:1, 0:1
Branky: 12. Dohnal (Vítek), 29. Koschatzký - 5. Vaněk, 21. Putyera, 56. Flieger (Schusser, Endal). Vyloučení: 10:11. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 60.
Opava: Orčík (Machovský) - Roupec, Kysela, Rýpar, Chvostek, Žídek, Dohnal - Vaněk F., Piskoř, Wittek, Novák, Vítek, Zona, Trčka, Mach, Džemla, Koschatzký, Kinkor, Baďura
Karlovy Vary: Endal (Habal) - Hluchý, Šik, Valeš, Schusser, Dlapa, Konečný, Liška, Funk - Frk, Švec, Putyera, Flieger, Sýkora, Vaněk D., Baar, Vachovec, Hampl, Kverka, Fusek, Záhora

Komentář k utkání

Do utkání vstoupila obě mužstva agresivně a hned na začátku bylo jasné, že o body se semele tvrdý boj. První tři minuty jsme neviděli žádnou větší šanci, byl to souboj spíše o střední pásmo, ale potom přišlo první vyloučení zápasu ze strany domácích, které Vary bleskově využily a do vedení je dostává v páté minutě Dominik Vaněk. Těsně po gólu Vaňka hosté zahrozili znovu, ale Vachovec míjí prázdnou bránu. Po této situaci domácí ožívají, dostávají Karlovy Vary pod menší tlak a vynucují si přesilovku 5 na 3. Chvíli před koncem prvního trestu hostů vyrovnává bombou od modré ve 12. minutě Jiří Dohnal. Dvě minuty před koncem první třetiny Machova střela vyhnala domácí fanoušky ze sedaček na nohy, ale hosty zachraňuje tyč. Po první třetině se odchází do šaten za stavu 1:1.

Pouhých 18 vteřin po zahajovacím hvizdu prostřední části hry se do samostatného nájezdu dostává karlovarský Putyera Jan, využívá sebejistou kličkou další přesilovku hostů a dostává Energii znovu do těsného vedení. Ale po tomto gólu měla kupodivu navrch viditelně Opava, tlačí Vary v jejich obranném pásmu a bombarduje Engla jednou střelou za druhou. Tlak domácích se vyplácí až v 29. minutě při přesilovce, kdy je nejprve slyšet znovu tyč konstrukce brány hostí a chvíli potom srovnává po krasojízdě přes celé kluziště Adam Koschatzký. Po jeho gólu se hra zase vyrovnává a v 36. minutě pro změnu zas tyč zachraňuje Slezan. Vyrovnaný stav ukončuje i druhou třetinu.

Třetí třetina se podstatně lišila od předchozích dvou. Z celkové poslední dvacetiminutovky se hrálo v pěti hráčích na každé straně snad méně než pět minut a to byl důvod velice napjaté hry na obou stranách, i přes četné hry v početní převaze dvou hráčů na stranách Slezanu i Energie vydržel vyrovnaný stav až do 55. minuty. Zlomovým bodem zápasu se stává 56. minuta, kdy při přesilovce Varů dává vítězný gól v předvedení dalšího rychlého brejku Jaroslav Flieger. Slezanu se nepodařilo zvrátit stav utkání ani po odvolání brankáře a podléhá tak Karlovým Varům 2:3.