HC Energie Karlovy Vary

Dorost: Energetici si poradili se třináctou Mladou Boleslaví

Dorost: HC Energie - BK M. Boleslav 5:1 (1:0, 2:0, 2:2)
Souboj šestých Karlových Varů a třinácté Mladé Boleslavi měl vše co divák od hokeje očekává, sedm branek, strkanici, ale zároveň celkem čistou a technickou hru obou mužstev. Taktickou bitvu o první vstřelenou branku vyhráli domáci, když se Lukáš Baar nádherně uvolnil a vychutnal si gólmana hostí.
Extraliga dorostu, 42. kolo, so 2.2.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
5:2
1:0, 2:0, 2:2
Branky a nahrávky: 18. Baar (Hampl), 34. Vachovec (Baar), 36. Kverka (Vachovec), 52. Vaněk (Hampl), 57. Vaněk (Záhora) - 57. Hájek (Lenc), 60. Belay (Arazím).
Karlovy Vary: Habal - Škrdle, Šik, Valeš, Schusser, Dlapa, Konečný, Liška, Švec, Putyera, Flieger, Sýkora, Vaněk, Baar, Vachovec, Hampl, Kverka, Fusek, Záhora
Ml.Boleslav: Will - Mozík, Švaříček, Vrba, Warneke, Krňanský, Anděl, Příhoda, Arazím, Škořík, Babinský, Belay, Bičiště, Kadaně, Jiránek, Rys, Koudela, Hájek, Hyka, Lenc

Komentář k utkání

První třetinu se do utkání více vložila Mladá Boleslav. Byla o něco aktivnější a ze začátku měla otěže zápasu ve svých rukou. Dlouhou dobu se však na ledě neodehrávalo nic - žádná branka, vyloučení a dokonce ani vyložená šance. To však změnil v 18. minutě Baar, když krásnou pohotovou střelou zcela nehlídaný tváří v tvář hostujícímu gólmanovi Willovi, otevřel skóre. Poté se už první třetina jen dohrávala a ani jeden z týmů si již nevypracoval žádnou gólovou šanci.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí a jen výborné zákroky hostujícího gólmana držely naději na zisk bodů pro Boleslav. Ta však pohasla po dvou karlovarských brankách v rozmezí dvou minut. První vsítil Vachovec a hned nato se radoval z vedení 3:0, když se společně s Kverkou dostali do přečíslení dva na jednoho, které Vachovec sám nezakončil, ale ještě přihrál lépe postavenému spoluhráči, pro kterého už nebyl problém skórovat. Druhá třetina nabídla ještě Mladé Boleslavi šanci na snížení, když Vaněk dostal trest za hákování, ale branku domácího brankáře příliš neohrozila. A tak se šlo do šaten za stavu 3:0.

Začátek třetí části dohrávali energetici v oslabení, ale to zvládli více než dobře. Poté si Energie vytvořila tlak a Boleslav dvakrát faulovala. První přesilovku Karlovarští využít nedokázali, ovšem druhou proměnil po minutě a půl skórující Vaněk. Tím se však brankostroj domácích ještě nezasekl a v 57. minutě se mohl z druhé vstřelené branky radovat opět Vaněk. Hosté našli odpověď na Vaňkovu branku hned po necelé půlminutě, kdy čestný úspěch zaznamenal Hájek. Tento úspěch Boleslav pozvedl k zlepšené hře, což vyústilo ve snížení stavu na konečných 5:2 po brance Beleye.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (trenér K. Varů): S výkonem v první třetině nejsem spokojený, ale naštěstí se kluci zvedli a výsledek 5:2 jen potvrzuje naší současnou dobrou formu.

Tomáš Hyka (asistent trenéra M. Boleslavi): Byli jsme nedůrazní v souboji o kotouč. Tento tým můžeme dostat do play - off, takže se musíme naučit jeho hernímu stylu.