HC Energie Karlovy Vary

Dorost: Vyrovnaný zápas rozhodlo až prodloužení

V úvodu utkání se podařilo energetikům vstřelit hned dvě branky, ale své vedení si nepohlídali a Hradec toho pohotově využil. Šance byly na obou stranách veliké, ale žádná gólová se nekonala. O bodech rozhodl Martin Frk, díky jeho trefné střele do prázdné branky si hradečtí odvážejí jen jeden bod.
Extraliga dorostu, 44. kolo, so 16.2.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Hr.Králové
3:2p
2:1, 0:1, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 3. Flieger (Sýkora), 4. Frk (Kverka), 64. Frk (Funk) - 15. Christ (Vlček), 33. Šafránek. Vyloučení: 12:24. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1.
Karlovy Vary: Habal - Škrdle, Šik, Valeš, Schusser, Dlapa, Konečný, Liška, Funk, Frk, Švec, Flieger, Sýkora, Vaněk, Baar, Hampl, Kverka, Fusek, Záhora.
Hr.Králové: Alexa - Sobotka, Vaněk, Kusák, Karlík, Červený, Pánek, Kopsa, Šebek, Vlček, Šafránek, Vlček, Macháň, Christ, Půlpán, Matějček, Valášek, Bartoš, Filip, Reichmann.

Komentář k utkání

Do první třetiny energetici doslova vlétli. Už ve třetí minutě se dostal Jaroslav Flieger společně s Tomášem Sýkorou do přečíslení a první jmenovaný otevřel skóre zápasu. Hradečtí se nestačili ani vzpamatovat, když Jaromír Kverka vybojoval kotouč na modré čáře a přihrál Martinu Frkovi, který nikým nehlídaný měl cestu k bráně zcela volnou. Hostující gólman Alexa na něj sám nestačil, a tak se stav utkání proměnil na 2:0. Kdo si ale myslel, že budou mít energetici utkání v kapse, se mýlil. Domácí sice měli několik vyložených šancí, ale hradecká obrana byla nepropustná. Když v 15. minutě snižuje hostující Miroslav Christ, začne se Hradecký tým pouštět do častějších ataků na branku Habala. Ten si však svou svatyni pečlivě hlídat a do konce třetiny už za svá záda nic nepustil.

Do druhé třetiny nastoupili hráči Hradce Králové s větším úsilím. Hrál se pohledný hokej, kde akce střídala akci. Kdyby hráči zbytečně nepřicházeli o puk, bylo by těch šancí na obou stranách určitě více. Hned ze začátku třetiny nabídl rozhodčí domácím dvě přesilovky, ale nejen že nedokázali ani jednu proměnit, navíc si nepohlídali Davida Šafránka a ten v oslabení vyrovnal na konečných 2:2. Hosty tato branka přinutila k ještě větší snaze a domácí branku zasypávali střelami ze všech stran. Habal se opět ukázal jako skvělý brankář a svůj tým podržel několika neuvěřitelnými zákroky. Ale ani domácí nezaháleli a Hradecké obraně ujel Martin Frk. Alexa byl pohotový a jeho šanci spálil vypíchnutím kotouče. Pohledný hokej však kazilo časté vylučování. Do konce třetiny se už nic nestalo.

Třetí třetina se hrála znovu od nuly a snaha vyhrát 3 body, byla na obou stranách stejná. Hradec dokonce zápas otočil, když ve skrumáži před brankou poslal Daniel Filip kotouč za záda karlovarského brankáře, ale sudí branku neuznal kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. Poté se konečně zvedl i útok Energie a síly hostí na ně nestačili. Několikrát však domácí netrefili prázdnou branku a ani Jaroslav Flieger, který stál sám před úplně odkrytou brankou nevystihl přihrávku od Adama Fuska. Ani jeden tým nevyužil přesilové hry a tak se schylovalo k prodloužení.

Který z týmů si odveze o bod víc bylo zřejmé hned od začátku. Přestože hosté dohrávali více než minutu přesilovku, spíše než do útoku se museli vrhat do obrany. Bylo na nich vidět, že už jsou unavení a potřebovali by konec. Důkazem toho byl nesportovní zákrok Daniela Šebka, který u modré čáry atakoval domácího útočníka, který zůstal ležet na ledě. Po právu byl vyloučen na 2 minuty a navíc dostal osobní trest. Tuto přesilovku si už domácí pohlídali a s přehledem semkli protihráče. Necelé dvě minuty do konce prodloužení Martin Frk rozhodl o výhře domácích.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (trenér K. Varů): Začátek utkání nám vyšel skvěle, ale několikrát jsme netrefili prázdnou branku a soupeř dokázal naše vedení stáhnou. Určitě je škoda toho jednoho bodu.

Pavel Smitka (trenér Hradce Králové): Bohužel jsme si nepohlídali začátek zápasu, ale naštěstí jsme vyrovnali. Ve třetí třetině už ten výkon nebyl moc dobrý.