HC Energie Karlovy Vary

Junioři: Vítězství zůstává energetikům, dorost jen za bod

Junioři: HC Energie - Vítkovice 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Dorost: Vítkovice - HC Energie 3:2 SN (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)

Kdo dnes zavítal na zimní stadion do Rybář, měl možnost vidět asi jedno z nejvyrovnanějších a nejhokejovějších juniorských utkání. Od samého začátku se zápas dobře rozvíjel a měl ty správné grády. Podle stylu hry to vypadalo, že zápas nebude skoupý ani na počet branek a bude k vidění pořádná přestřelka. To se sice v průběhu hry moc nepotvrdilo, padly celkem čtyři góly, ale i tak byl zápas velice kvalitní. Jak ze strany vítěze, tak i poraženého. Výborným výkonem se prezentoval brankář Michael Panec. Dorostenci hráli v pátek se stejným soupeřem, ovšem na ostravském ledě. Vyrovnaný zápas došel až k penaltám, ve kterých byli šťastnější Vítkovičtí.
Extraliga juniorů, 19. kolo, pá 2.11.2007, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Vítkovice
3:1
1:0, 1:1, 3:1
Branky a nahrávky: 17. Záhora (Rohan), 25. Mareček (Zmeškal), 59. Topinka - 27. Hartmann (Bartoš).
Karlovy Vary: Panec, Hruška, Schmidt, Přindiš, Novák, Tomeček, Boguský, Tollinger, Zmeškal, Rohan, Šnajdr, Topinka, Hudák, Záhora, Chaljavin, Mareček, Sláma, Mistoler, Dej, Majer, Kroupa, Rohan.
Vítkovice: Taťák, Michalec, Falter, Hrubý, Polášek, Hartmann, Mlynář, Slavík, Krause, Vrána, Galajda, Olšar, Sedmidubský, Bartoš, Noga, Bartoš, Šedivý, Palát, Seidler, Bursík.

Komentář k utkání

Jakmile padla šestnáctá hodina, zápas mohl začít. A začal nevídaně vyrovnaně, skoro by se dalo říct, že na ledě hráli všichni za jeden tým, kdyby ovšem souboj, který mužstva předváděla neuplatňovala jedno proti druhému. Hrálo se všude, kde jen to bylo možné, hřiště bylo naprosto využité, šance byly srovnané. Nejen hrou, ale i šancemi na gól. Nikdo ne a ne prorazit pomyslnou zeď před bránou. To se zdálo být po velkou část první třetiny takřka nemyslitelné. Až do konce sedmnácté minuty, kdy uspěl Matěj Záhora. Stačilo jen trochu šikovnosti a Rohanova asistence.

Ve druhé třetině týmy předváděly hokej ještě hokejovější, než v té první. Hra nepostrádala svižnost, kombinování, taktiku a další aspekty hokeje. Často to dokonce vypadalo, že na ledě je hráčů tak třicet místo dvanácti. Hned na začátku třetiny stihly oba týmy dát po jedné brance. Ve 25. minutě varský Mareček, který si z puku udělal takovou menší skákavou žabku, která mu od betonu brankáře odskočila přímo do sítě a ve 27. minutě vítkovický Hartmann, kterému se zase povedlo obloudit energetika Pance v bráně tak, že puk prostě nechytil. A pro druhou třetinu bylo s góly vystaráno, potom už ani jeden brankář do konce části nepřipustil, aby došlo k dalším brankám.

A že hokej bez gólů není hokejem se podařilo oběma týmům vyvrátit hrou, jakou předváděly. Jestliže byla mrštná a pěkná na koukání druhá třetina, tak ta třetí jakoby měla za úkol předešlé části ve všem trumfnout. Vítkovice prohrávaly a snažily se tlačit na Energii. Energetici zase věděli, že rozdíl jedné branky nemusí stačit a že každou chvíli mohou přijít o vedení, proto hráli s plným nasazením. Zdálo se být jen otázkou času, kdo bude tím týmem, který z této situace vytěží branku. A Vítkovice šly ještě dále. Ve snaze srovnat stav se před koncem rozhodly pro hru o šesti hráčích a to se jim stalo osudným. V 59. minutě zamířil přesně Topinka a z poloviny hřiště se trefil do prázdné brány. Vítkovice tedy v tomto duelu podlehly, ale spolu s Energií předvedly vyrovnaný souboj a nedá se říci, že by mužstvo z Moravy prohrálo kvůli tomu, že bylo slabší. Spíše jen šlo o individuální zaváhání brankáře.