HC Energie Karlovy Vary

Série juniorů skončila, dorostenecká pokračuje

Junioři: Mladá Boleslav - Energie 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Dorost: Energie - Liberec 3:2sn (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Po pěti vítězstvích v řadě tentokrát junioři nezískali ani bod, když ke 30. kolu zajížděli na led Mladé Boleslavi. Ve městě automobilů prohráli úvodní třetinu 0:2 a utkání už zvlátit nedokázali. Ve 38. minutě sice snížil Michal Tollinger, jenže o pár vteřin později upravil na konečných 3:1 domácí Protasenja. Naopak jejich mladší kolegové si připsali čtvrté vítězství v řadě, když nerozhodné drama rozřešil dvěma úspěšnými nájezdy Dominik Vaněk. Zápas dorostu zde.
Extraliga juniorů, 30. kolo, so 15.12.2007
Ml.Boleslav
Karlovy Vary
3:1
2:0, 1:1, 0:0
Branky a nahrávky: 11. Malý (F. Bílek, Bříška), 17. Chamrád (Loskot), 38. Protasenja – 38. Tollinger. Rozhodčí: Kareš – Goder, T. Svoboda. Vyloučení: 12:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55.
Ml.Boleslav: Fikrt – F. Bílek, O. Bílek, Maršík, Jaroměřský, Pánek, Malý, Soukup – Chochola, Hrdlička, Janček, Mišner, Martínek, Protasenja, Milotinský, Bříška, Kotrba, Loskot, Chamrád, Tondr
Karlovy Vary: Panec – Schmidt, Přindiš, Tomeček, Boguský, Tollinger, Zmeškal, M. Rohan – Šnajdr, Topinka, Záhora, Kellner, Mareček, Sláma, Mistoler, Dej, Mejer, Budínský, Kroupa, T. Rohan

Komentář k utkání

Přestože měli v úvodní dvacetimitovce územní převahu domácí, do první šance se dostali Západočeši už ve druhé minutě. Mistoler však skákající puk do Fikrtovy brány neumístil. Poté už byli více vidět Mladoboleslavští. Z následného protiútoku nedokázal proměnit nájezd Milotinský a s pokusy Tondra si Panec v bráně Karlových Varů poradil.

Tlak domácích postupně sílil a korunován byl v 11. minutě přesilovkovým gólem Malého, který z mezikruží nezaváhal. I po vstřelené brance měli Středočeši navrch a do přestávky ještě náskok zvýšili. V 17. minutě si po přečíslení 2 na 1 vychutnal hostujícího gólmana Chamrád.

Do druhé třetiny vstoupili Karlovarští s větším důrazem, vynutili si během pěti minut dvě přesilové hry, jenže při té první po ideální přihrávce před odkrytý kus brány střílel Mistoler mimo a během druhé početní výhody se nedokázali trvaleji udržet v útočném pásmu. Ve 28. minutě mohli přidat třetí pojistku domácí, ale Chochola v nájezdu na Pance nevyzrál.

Ke zvýšení náskoku nevedla ani minutu trvající dvojnásobná přesilovka v polovině zápasu. Stejnou výhodu dostali o chvíli později také Východočeši a dvě vteřiny před návratem prvního vyloučeného trestuhodně přestřelil prázdnou bránu Dej. Co se nepovedlo jemu, dokázal ve 38. minutě Tollinger. Domácí však nepřipustili, aby odcházeli do kabin pouze s jednogólovým vedením a už za 41 vteřin se při signalizovaném vyloučení karlovarského hráče trefil Protasenja.

Hosté pochopitelně věděli, že cesta k bodům vede jen přes minimálně dva vstřelené góly ve třetí třetině. Pozorná obrana Mladoboleslavských v čele s gólmanem Fikrtem však působila jistě a soupeře do žádných vyložených šancí nepouštěla. Vyjímku tvořil pouze menší závar před bránou domácích v 55. minutě, kdy nedokázali v nepřehledné situaci pokořit Fikrta Topinka s Kellnerem. Karlovarští se tak z Mladé Boleslavi vrací bez bodu.