HC Energie Karlovy Vary

Junioři loupili v Hradci

Junioři: HC Hradec Králové - HC Energie 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Pardubičtí junioři v pátek přehráli mladé energetiky na jejich ledě poměrně výrazným rozdílem a hned o den později čekal na svěřence trenéra Antonika další soupeř z východu Čech. A odveta se podařila dokonale! V Hradci Králové vedla Energie od poloviny zápasu zásluhou Rastislava Deje (na snímku), jenže pět minut před koncem dokázali domácí srovnat. Téměř z protiútoku si ale slovenský forvard nenechal svůj vítězný gól sebrat, a přibalil tak pod juniorský vánoční stromek další tři body.
Extraliga juniorů, 32. kolo, so 22.12.2007
Hr.Králové
Karlovy Vary
1:2
0:0, 0:1, 1:1
Branky a nahrávky: 55. Pospíšil (Rozlivka, Dolana) - 33. Dej (Kellner, Mistoler), 56. Dej (Budínský, Přindiš). Rozhodčí: Hrubý. Vyloučení: 7:9, navíc Budínský (KVA) 10 min. OT, bez využití. Střely na branku: 44:32. Diváci: 40. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Hr.Králové: Brož – Klement, Rozlivka, Svoboda, Seidl, Zelený, Kotrč – Ropický, Pospíšil, Březina, Salava, Fiedler, Stehno, Šimoníček, Kubišta, Dolana, Pilař.
Karlovy Vary: Hruška – Schmidt, Přindiš, Tomeček, Boguský, Tollinger, Zmeškal, M. Rohan – Topinka, Záhora, Kellner, Mareček, Sláma, Mistoler, Dej, Majer, Budínský, T. Rohan.

Komentář k utkání

Úvodní minuty žádnou vyloženou šanci nepřinesly, opticky lepším dojmem působili hosté. První vážnější práci měl hradecký brankář Brož po střele Kellnera, ale zasáhl přesně. Domácí si dokázali vytvořit tlak ve své první přesilové hře, ale byli to hráči Varů, kteří si vytvořili velkou šanci. Sláma ujel v oslabení hradecké obraně, ale svůj blafák nedotáhl do zdárného konce. Ve 13. minutě už se Hradečtí radovali z branky, ale ta nebyla uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Po gólu volala také střela Březiny, ale na tu si brankář Hruška počíhal. První část hry tak branku nepřinesla.

Ani ve druhé třetině se hra příliš nezměnila. Oba týmy hrozily zejména ve svých početních výhodách. Ve 26. minutě Pilař promáchl před odkrytou brankou a bezbrankový stav trval i nadále. Karlovy Vary měly více vyloučených, ale Hradec se nemohl prosadit, neboť hostující obrana byla pozorná a kompaktní. První branky zápasu se diváci dočkali až v 33. minutě, když se dorážkou prosadil Rastislav Dej a hosté byli rázem ve vedení. Tato branka oživila celý průběh hry, Hradec se snažil o vyrovnání, ale v další přesilovce k němu nevedla ani tvrdá střela Ropického. Po čtyřiceti minutách hry tak byl stav nejtěsnější možný ve prospěch hostů.

Do třetí třetiny vstoupili výrazně aktivněji domácí hráči, ale obrana Varů odolala. Hosté spoléhali spíše na brejky, neboť na tahu byl soupeř z východu Čech. Do slibné šance se probíjel Přindiš, ale jeho chytrá přihrávka nenašla u spoluhráčů pochopení. Karlovarští se z tlaku Hradce do poloviny třetí třetiny oklepali a hra se opět vyrovnala s tím, že stav celého utkání stále určovala jediná branka. V 53. minutě se hostům naskytla výhoda 44 vteřin dvojnásobné početní výhody, ale Budínského rána orazítkovala jen pravou tyč Brožovy branky. Vyrovnání se Hradec dočkal v 55. minutě, když puk za Hruškova záda protlačil Petr Pospíšil. Hosté ovšem reagovali za 37 vteřin další brankou. Pohlednou kombinaci zakončil Rastislav Dej. Čas v tu chvíli hrál proti domácím, ti si vyžádali time-out a odvolali Brože z branky. Hosté však svým důrazem těsné vítězství uhájili.