HC Energie Karlovy Vary

Junioři: Chyběl kousíček, o titulu rozhodne poslední bitva ve Zlíně

Junioři FIN2: HC Energie - Zlín 2:3 pp
Jako na lékárnických vahách se odvíjela hra druhého duelu juniorského boje o zlato. A jen minimální rozdíl nakonec také rozhodl o vítězi. Zlínští si sice dvakrát vypracovali náskok, energetici ale vždy v přesilovkách Dejem srovnávali. Domácí neproměnili dvě dvojnásobné přesilovky, hosté zahodili penaltu, vyrovnaný zápas dospěl až do prodloužení. V něm vše směřovalo k penaltovému rozstřelu, jenže minutu před koncem napřáhl na modré Staněk a vrátil Valachy do boje o titul. Obrovským pozitivem duelu tak byla alespoň rekordní návštěva 1 600 fanoušků! O držiteli juniorského zlata se rozhodne v pátek. Utkání začíná na stadionu Luďka Čajky v 17:00 a na těchto stránkách můžete sledovat online přenos. Dokáže mladá Energie vyhrát i ve finále třetí rozhodující duel?
Extraliga juniorů, F2, st 19.3.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Zlín
2:3
1:1, 1:1, 0:0 - 0:1
Branky a nahrávky: 9. Dej (Budínský), 25. Dej (Záhora, Zmeškal) - 4. Goiš (Vlach), 23. Šenkeřík (Matějka, Bořuta), 69. Staněk (Jurík). Rozhodčí: Turčan - Rozlílek, Sichrovský. Vyloučení: 12:16, navíc Brunec a Okál (oba ZLN) 10 OT. Využití: 2:1. Diváci: 1679.
Karlovy Vary: Hruška - Schmidt, Přindiš, Jemeljanov, Boguský, Tollinger, Zmeškal, Rohan M., Šnajdr, Topinka, Hudák, Záhora, Kellner, Mareček, Sláma, Mistoler, Dej, Majer, Budínský, Kuběna, Rohan T.
Zlín: Sedláček - Šenkeřík, Matula, Bořuta, Staněk, Chocholáček, Musil, Bokroš, Horák, Finsterle, Matějka, Goiš, Jurík, Vlach, Okénka, Honejsek, Puna, Okál, Křemeček, Čech, Brunec

Komentář k utkání

Hned po necelé minutě zápasu si Energie zahrála přesilovku, kde se ale neprosadila. První gól se podařilo naopak vstřelit Zlínu. Ve 4. minutě vypálil Goiš, puk padl gólmanovi na záda a ten ho nevědomky shodil za čáru. Zlínští by už po chvíli vedli 0:2, jenže rozhodčí branku neuznal, padla po přerušení hry. Že šlo o souboj dvou nejlepších celků základní části, bylo patrné každým coulem. Energetici se snažili srovnat a dařilo se jim být o něco aktivnější, což muselo přinést požadované, tedy vyrovnání. Postaral se o něj Rastislav Dej. V 9. minutě zpracoval přihrávku od Budínského a vypálil z pravého kruhu. Bylo vyrovnáno, mohlo se začít od začátku. Hrálo se dost do těla, hráči si navzájem nedarovali chvíli klidu. Mužstva na sebe vzájemně vyvíjela tlak úměrný důležitosti finálového zápasu.

Tempo nepolevilo ani ve druhé třetině. Hrálo se dost útočně a čekalo se, kdo využije lépe některou z řady slibných situací. Štěstí se přiklonilo na stranu Zlínských, když ve 23. minutě zvýšil pohotovou tečí Šenkeřík. Energie musela nějakým způsobem odpovědět. Západočeši šli do ofenzívy, a to se jim vyplatilo. Tím zachráncem byl opět Dej. Kellner přihrál Zmeškalovi, ten si kousek povyjel a nahrál Dejovi, který na konci přesilovkové kombinace okamžitě pálil. Energetici se pořád dostávali k puku, několikrát byli v početní výhodě, ale ani toho nevyužili a nepřekonali pomyslnou zeď v bráně moravského týmu. Ovšem Zlín nijak nezaostával, hra byla opravdu vyrovnaná, a to nejen počtem branek. Na úplném konci třetiny nařídil rozhodčí trestné střílení na karlovarskou bránu. Brankář Hruška hodil hokejku na led, a tak musel odolat nájezdu. Pohlídal si levou tyčku a odolal.

Rozhodnout měla podle všeho třetí třetina a všichni na ledě si to uvědomovali. Hokejisté šli ještě více do těla, ještě více zkoušeli střílet. Rozhřešení se ale stále nedostavovalo.

Došlo tak na prodloužení, kde byla patrná veliká nervozita. Energetici párkrát chybovali při snaze razit si cestu ku bráně Zlína a z toho protivník oprávněně těžil. Už i prodloužení vypadalo na to, že rozuzlení napínavého duelu nenabídne, dlouhých osm minut z deseti nepřineslo žádný výsledek. Jenže v 69. minutě zápasu vypálil Staněk od modré a prostřelil gólmana Hrušku. Gól trochu nevýrazný a obyčejný, pouze velká rána do chumlu clonících těl. Jenže splnila svůj účel dokonale. Stav série je tedy 1:1 a rozhodne se v pátek ve Zlíně. Uvidíme, kdo nakonec bude mistr.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik, trenér Karlových Varů:
Kluci bojovali a makali, jak mohli. Na Zlínu bylo vidět, že má trochu méně zápasů za sebou. Dostali jsme góla na konci prodloužení, což je také trochu o štěstí. Série je 1:1, je to tak, jak to je a kdyby nám někdo na začátku série řekl, že vyhrajeme jednou ve Zlíně a jednou doma, tak tomu asi ani nebudeme věřit.

Fotogalerie