HC Energie Karlovy Vary

Z Chomutova se třemi body a čistým kontem pro Sáblíka

Pohár: KLH Chomutov – HC Energie 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Svou premiéru v letošní letní přípravě si ve druhém kole Tipsport Hockey Cupu užil brankář Lukáš Sáblík. Přestože se v soutěžním utkání ukázal naposledy koncem ledna, podal na ledě favorita první ligy bezchybný výkon a může se pochlubit čistým kontem. A protože už ve druhé minutě skóroval tradiční střelec vítězných branek HC Energie Jan Košťál (na snímku), mohou Karlovarští slavit třetí výhru v přípravném období. Klidný závěr zajistily celku trenéra Palečka trefy Kristka a Skladaného z poloviny duelu. Další zápas čeká energetiky v úterý, kdy v klasickém přátelském souboji uvítají v Dolní Kamenné tradičního rivala z Plzně.
Příprava na sezonu, pohár, čt 7.8.2008
Chomutov
Karlovy Vary
0:3
0:1, 0:2, 0:0
Branky a nahrávky: 2. Košťál (Kumstát), 26. Kristek (Hanzlík), 30. Skladaný (Kuběna). Rozhodčí: Turčan - Sichrovský, Rozlílek. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:1. Diváci: 1010. Průběh utkání: 0:3.
Chomutov: Lundell - Révay, Chmelíř, Ťupa, Bombic, Všetečka, Pulpán, Trefný, Višňák - Gombár, Skořepa, Míka - Hašek, Charousek, Fabry - Polanský, Mikšovic, Jíra - Malát Giffin, Tauš
Karlovy Vary: Sáblík - Duben, Němec, Řezníček, Grof, Hanzlík, Dobroň, Brňák, Mudroch - Košťál, Skuhravý, Kumstát - Hluchý,M elenovský, Bílek - Skladaný, Kristek, Kuběna - Procházka, Pech, Rumpel

Komentář k utkání

Zpočátku utkání byli aktivnější hráči chomutovského celku a hned ve druhé minutě se jim to vyplatilo. Hosté totiž faulovali domácího útočníka a sudí nařídil trestné střílení. K němu se postavil Mikšovic, zvolil střelu, ale Sáblík hřbetem lapačky vyrazil nad branku. Hned ve třetí minutě byl vyloučen domácí Malát za hákovaní a energetici přesilovku rychle využili. Zpoza branky nahrál Kumstát Košťálovi, a ten se z mezikruží nemýlil. Následovalo několik střel na Lundella, ten však všechny pokusy pokryl. Po sérii vyloučení se dostalo severočeské mužstvo na 32 vteřin do oslabení 5 na 3, ovšem úřadující vicemistři extraligy tentokrát svou obávanou kombinaci ke zdárnému konci nedotáhli.

Hosté dostali Chomutovské v úvodu druhého dějství pod tlak a ve 26. minutě vstřelil druhou branku Energie Kristek. Před koncem 28. minuty napřáhl ke střele Melenovský, prostřelil Lundellovy betony, ale domácí obránce odpálil kotouč do bezpečí. Na chvilku se Krušnohorci usadili v útočné třetině, ale v čase 29:19 se prokličkoval mezi obránci František Skladaný, objel branku a překvapil Lundella. Hosté ani po vstřelené brance ze svého tlaku nepolevili a hned vzápetí se dostali do brejku dva na jednoho, ale výborně se vrátil bývalý karlovarský bek Chmelíř a stihnul zasáhnout.

Na začátku poslední třetiny neproměnil obrovskou šanci Skořepa. Následovalo několik dalších střel na varskou bránu, ale Sáblík vše s jistotou pokryl.

Ke konci zápasu si domácí vytvořili několik šancí, ale žádnou nedokázali proměnit. V závěru si šel ještě odpočinout Ťupa za držení, ale hosté se již nikam nehrnuli a v poklidu dovedli utkání do vítězného konce.

Utkání skončilo zaslouženou výhrou hostů, byli dnes ve všech směrech lepším mužstvem a zaslouženě si odvážejí tři body na západ Čech.

Fotogalerie

Související články