HC Energie Karlovy Vary

Premiéra ve Švýcarsku na výbornou, Dej trefil výhru dvě minuty před koncem

Kolin Cup: EV Zug - HC Energie 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Hokejisté Energie načali svojí účast na Kolin Cupu vítězstvím nad hostitelským týmem z Zugu, když dokázali zvrátit nepříznivý stav po první třetině. Vítězný gól vstřelil v 58. minutě mladíček Rastislav Dej, po chvíli potvrdil výhru Západočechů Dobroň. První dvě trefy energetiků přidali Pech (na snímku) a Grof. Další vystoupení Energie je na programu již v sobotu od 14:30, kdy změří síly se švýcarským velkoklubem HC Lugano. To dnes podlehlo německému Mannheimu 2:3. AKTUALIZOVÁNO o zhodnocení kouče Palečka.
Příprava na sezonu, přát., pá 22.8.2008
Zug
Karlovy Vary
2:4
1:0, 1:2, 0:2
Branky a nahrávky: 3. Steinmann (Oppliger, Schnyder), 34. Walser (McTavish) - 32. Grof, 39. Pech, 58. Dej, 59. Dobroň. Vyloučení: 5:6.
Zug: Weibel, Kress, Dupont, Back, Diaz, Maurer, Meier, Jannik Fischer, Walser, Holden, McTavish, Christen, Camichel, Di Pietro, Schnyder, Oppliger, Steinmann, Bucher, Casutt, Lüthi, Bodenmann

Ohlasy trenérů

Komentář Josefa Palečka, kouče HC Energie: V prvním zápase jsme nastoupili proti domácímu Zugu, který je jedním z kvalitních švýcarských mužstev a loni skončil čtvrtý. Domácí na nás v první třetině vlétli, lépe bruslili, dostali nás pod tlak a ujali se vedení. Od druhé třetiny jsme ale zlepšili pohyb a důraz a ve zbytku zápasu už jsme byli lepším mužstvem. V závěru se navíc projevila naše lepší kondice. Na turnaj jsme přivezli pět kompletních pětek, v každém zápase bude mít vždy jedna volno. V tom dnešním odpočíval Němec, Řezníček, Procházka, Melenovský a Kristek.

Související články