HC Energie Karlovy Vary

O juniorském neúspěchu rozhodl jediný gól zápasu

Junioři: HC Energie - HC Havířov Panthers 0:1 (0:0, 0:1, 0:1)
Dnešní juniorský zápas byl opravdu vyrovnaný a k nezdaru karlovarské mládeže přispěla pouze jediná vstřelená branka utkání z přesilovky. Domácím nepřinesl výhru ani fakt, že byli od poloviny utkání jasně aktivnějším celkem a vytvářeli si skvělé šance až do poslední minuty utkání. Hosty zase podržel dnes bezchybný brankář Metoděj Vašut, který těsně předčil svého protějška Petra Hrušku (na snímku).
Extraliga juniorů, 13. kolo, ne 19.10.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Havířov
0:1
0:0, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 28. Maruna (Hruška). Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 40. Průběh utkání: 0:1.
Karlovy Vary: Hruška - Ryžuk, Přindiš, Tomeček, Tollinger, Dlapa, M.Rohan - Schmidt, Frk, Chaljavin, Vaněk, Mistoler, Vachovec, Hampl, Fusek, Topinka, Hudák, T.Rohan, Mareček, Majer
Havířov: Vašut - Slavík, Zientek, Jurčík, Kopel, Pinka, Hruška, Jindřich - Wrobel, Katreniak, Pechanec, Matysz, Protasenja, Klimsa, Haas, Maruna, Videlka, Říčka, Slavíček

Komentář k utkání

První třetina, i přesto že nepřinesla změnu skóre, dá se říct, že byla velice útočně laděná. Domácím k tomu přispěl i fakt, že měli 2-minutovou přesilovku, kterou se jim však nepovedlo využít. Mírně navrch, co se týče produktivity na ledě, měl havířovský tým. Například v 6. minutě střílel od modré prudkou ránu Marek Slavík. Jeho rána však těsně minula brankovou konstrukci. Poté v 10. minutě se podařilo hostům usadit v útočné třetině a půl minuty drželi domácí pod tlakem, ty však podržel brankář Petr Hruška. Nutno však říci, že i domácí si v zápase vytvořili hned několik dobrých šancí. V 7. minutě se k puku dostal Petr Přindiš, kterému se však nepodařilo tečovat puk do branky. Dále se do gólové šance dostal Michal Vachovec, který trefil z ostrého úhlu tyčku.

Ve druhé třetině byly oba týmy stejně jako v první laděné spíše ofenzivně. A stejně tak si i oba týmy vytvořily několik dobrých gólových šancí. Z těch nejvýznamnějších můžeme jmenovat šanci ve 24. minutě, kdy od modré pálil Matej Katreniak, jeho prudká střela pouze procvičila gólmanovu hbitou lapačku. Dále série obrovských šancí domácích, kteří se dostali do přesilovky 5 na 4. Nejprve to zkoušel Petr Přindiš, kterému se nepovedlo doklepnout do branky skákavý kotouč a o pár vteřin později Miroslav Majer, který střelou od modré propálil všechny obránce, ale havířovský brankář ho vychytal. Změnu skóre přinesla až 28. minuta, kdy se hosté dostali do přesilové hry a ihned ji využili. Nejprve se k puku dostal Antonín Hruška, který chtěl svojí sólovou akci přes půlku kluziště zakončit střelou na branku, gólman však na tuto střelu zareagoval a bleskovou ránu se mu povedlo vyrazit před sebe. Zde už ale číhal pohotový Jan Maruna a sklepl vyražený puk do sítě. Hosté pak na chvíli ve svojí hře polevili, ale domácím se pokusy o vyrovnání nepodařily. Snad nejblíže vyrovnání byl Dominik Vaněk, avšak jeho ránu z voleje chytil do lapačky dnes výborný brankář Metoděj Vašut.

Třetí dějiství tohoto zápasu bylo, co se týče střel, opravdu nejdramatičtější. Domácí se hojně dostávali do šancí, čemuž odpovídá i poměr přesilových her ve třetí třetině 1:2. Snad nejblíže vstřelení branky, byl v 46. minutě Martin Frk, jehož střela těsně minula horní tyčku a v 52. minutě Jakub Mareček, který se propracoval před osamělého gólmana. Jeho rána však byla vyražena betonem. Další velkou šancí domácích byla ve 55. minutě dělovka od Tomáše Rohana, kterou nejistým zákrokem brankář doslova zalehl pod sebe. Domácí se však nevzdávali a po oddechovém čase v poslední minutě odvolali brankáře. V tomto přečíslení si vytvořili dvě dobré šance, které ale zlikvidoval dnes neomylný brankář hostí Metoděj Vašut. V závěru utkání hosté vyhazovali kotouč a už se zdálo, že padne do branky, ale těsně minul levou tyčku. Ve zbývajících vteřinách tlačili domácí hosty, ale branka z toho nepadla.

Ohlasy trenérů

Jiří Neubauer (Karlovy Vary): Dnešní zápas byl pro nás velice těžký a to z důvodu opravdu výtečných zákroků hostujícího brankáře Metoděje Vašuta. Dále se na našem neuspěchu podílelo i naše zhoršené využití přesilových her. Ale vyskytly se i dobré momenty v naší hře a to především ke konci druhé a v celé třetí třetině. Za rozhodující moment zápasu lze asi samozřejmě považovat jediný gól zápasu na 0:1.

Tomáš Potěšil (Havířov): Náš dnešní výkon na hřišti byl popravdě horší, než na jaké jsem od svého týmu zvyklý, ale tím jistě nevyvracím fakt, že jsme dnes získali cenné tři body, ovšem stálo to hodně úsilí. Dále mě těší i fakt využité přesilovky, která stanovila konečné skóre dnešního zápasu. Ke konci hry jsme trochu polevili v našem snažení a domácí se dostali do opravdu nebezpečných šancí, ale náš brankář opět potvrdil svojí důležitost v tomto týmu.